27 Mei, 2010

Mengapakah Manusia Begitu??

Semalam Danial balik dari surau selepas usai solat Magrib. Masuk rumah je dia terus tanya...

"Mak.. tadi Faizal (kawan dia) tanya abang... Ko ni anak angkat ke anak biasa?... Emm.. mak, anak angkat tu apa??"

Kebetulan aku tengah suap Ib makan nestum...

"Anak angkat cam ni... haaa tengok ni mak angkat ib... haaa ni lah anak angkat... nampak??" Aku buat aksi angkat2 Ib...

I'm stress... my temperature is boiling... WHAT THE HELL NGAN U ALL (kejiranan aku).

Korang takde mende lain lagi ke nak cerita?? Balik2 nak ngumpat2. Seingat aku semenjak aku pindah kat Eco Living, tak pernah pun aku cerita ngan orang tentang Danial.

Aku suspect ada 2 orang. Sebab dua orang itu keje setempat ngan aku. Maybe.. or Definitely Maybe..

Well aku tak paham laa ngan minda korang ni. Salah ke kalau adopted?? Napa korang rasa mende tu cam hina sangat?? Napa korang nak jadi the first one yang kepoci? Korang rasa best ke kalau cerita tentang kelemahan n kekurangan orang lain? Best ke?? Best Ke?? Tak payahlah korang nak buat amal jariah... Cukup masa aku bagi tau dia sapa..

Oh... damn... my head burning.. someone pleaseeeeee cool me...

Yang aku tak paham tu... budak kecik bercerita. Dari mana budak kecik tau cerita tu?? Kalau tak dari MAK BAPAK (sila ikut intonasi cerita seniman bujang lapok) dia yang bagi tau. Tapi apa masalah korang sampai ngan anak korang pun korang cerita?? Nak sisihkan anak aku?? Ok.. lepas ni... blehlah korang nasihat anak korang jangan datang lagi rumah Danial, mintak bola, mintak pum, mintak basikal, mintak badminton.. main ps... or anything...

Such a Typical Malay.. Damn!



6 ulasan:

en_me berkata...

abes, saper yg mula2 kepoci bgtau dua orang yg keje setempat ngan kamu tewww.. aiyooo makk

ehehe, salam

LayarLara berkata...

en. me,
mata mereka memandang... tak pregnant tapi bleh ada anak..

Tanpa Nama berkata...

damnnnnnnnnnnnnnnn...really2 damnnnnn........

noname

LiNda berkata...

Haku dah siap sengseng lengan ..
Dah hangkat kain ..

Jom, kita pi cili molot dia ..

shaliza berkata...

penyibuk betul la..elok la tu ajar ank2 kecik suh jadi kepochi. Hak kita suka hati kita la,betul tak kak?

Elyn berkata...

eiii kak pi je cili mulut dierang tu kak!! ckp macam takde akal tul.