Ini gambaran kuih setelah dipotong...
Pada sesiapa yang dah terjelir lidah tengok kuih/biskut ini... aku ada sertakan resepinya... aku baik tau.. tak lokek resepi....aku wakafkan resepi ini untuk kalian...
Bahan2:-
Biskut Merrie (yang putih bukan yang coklat) 600 gm
Butter 250 gm
Gula pasir 1 cawan
Koko 1/2 cawan + Air suam 1 cawan (campurkan)
Telur 4 biji
Cara2:-
Blend gula sama telur sampai kembang, then masukkan bancuhan koko. Panaskan periuk atau kuali. Panaskan butter sampai cair. Terus tuang barang2 yang telah diblend dan masukkan terus biskut merri go round... sambil tu ko pecah2kan lah sket... Ko jangan biarkan, mesti kacau kang hangus plak kuih ko... kacau sampai dia jadi cam pekat.
Selepas itu tuan puan bolehlah masukkan ke dalam tupperware atau loyang... penyek2kan... maka taraaaaaaa.. ehhh nanti.. simpan dalam peti ais dulu... jangan makan masa panas ye...
Okeh.. sudah siap.. boleh potong2 n selamat menjamu selera. So.. kek atau biskut??
Peribasa hari ini : Semanis2 gula berpasir juga, sepahit2 jadam menjadi ubat... Lu pikirlah sendiri... (hohohohohoho)
4 ulasan:
thanks beb.
aku mmg carik resepi ni.
so kalau resepi ko ni aku wat tak menjadik, LUP PIKIR LA apa akibatnya ek?
Apple,
Gerenti menjadik... ko kejam mata pun leh siap... Kalau tak menjadi.. aku rasa.. er..er.. eh tak pernah tak jadiklaaa..
ini namanyer kek batik..pesal lak kek aa..bukn ka biskut tuh..lama dh aku x wat..resepi pon dh lupa..thanks coz boh resepi lam ni
erm nih pebret hubby i nih... dh lame x buat la.... tp kan selame elyn buat x penah buh telor pun....
Catat Ulasan