12 Ogos, 2008

Bagaimana Kekdahnya???

Betul orang cakap.. aku ni muka nampak sombong.. mulut jahat... perwatakan keras.. lagi apa eh...

Tapi masalah negaranya hati aku tak cam tu...

Orang yang dok sewa rumah aku aritu adalah kelamin.. so far memang takde masahelahnya.. tapi 7hb lepas sekonyong2 AbangSayang nak pi collect duit sewa rumah.. rupanya orang tu dah tak dok situ, dah pindah, kejap kata kat ipoh.. kejap kata kat kempas... yang dok kat situ skang ni sedara dialah pulok... bleh gitu??? bujang..

Buang minyak je pegi sana, tak gak dapat duit sewa, budak tu kata post ke bulan 9, dia akan bayo 2 bulan sekali gus. Hem.. tapi yang tak syioknya dalam rumah tu ada kawan dia.. dan kawan dia berada dalam keadaan mabok.. Isk..

Aku rasa cam nak suruh je owang tu keluar... lagiplak budak tu cam gangster je.. nampak gaya masa mintak duit sewa garangnya cam budak tu yang mintak duit sewa ngan AbangSayang. Dah terbalik ni.. tu belum aku tengok bil api air lagi.. tah2 dah tertunggak gaknye..

Dah le nak cari penyewa rumah skang ni susah.. kalau aku halau budak tu kuar hilang plak duit xtra aku tu... tapi kalau dibiarkan isk.. tak taulah aku nak pikir cemana..

Penyewa aku tu india. Sebelum ni memang aku kenal ngan kelamin yang sewa rumah aku tu, sebab bertahun2 kami dok berjiran. Dia menyewa depan rumah aku.. so bila kita orang move out dia pun mintak nak sewa... memula memang kitaorang tak layan... bg kat orang lain.. 2 orang penyewa melayu.. dua2 tak betul.. nak je aku tibai... at last dari rumah tu kosong, AbangSayang cakap bagije pada india tu sewa.. Tapi si THANAM hahaha nama dia lawak koo.. dah hilanglah plak.. tinggal sedara dia tu... lecehlah...
Aku tak tau apa reason yang aku nak bagi pada sedara si Thanam tu supaya dia kuar...

Oh ye.. semalam dah selamat buat kenduri... Tangan aku gatal nak ngambek gambo.. tapi nasib baik aku cecepat sedar, sebelum AbangSayang smackdown aku dan tampar muka aku doploh kali baik aku rentikan niat aku tu. Orang dok baca yassin untuk doa orang sakit aku gatai nak ngambek gambo... abih tu si kenit aku tu sapa nak pegang... makanya aku pun lupakanlah niat ku itu..
Wokeh.. aku tepek gambo yang aku janji nak tepek kemarin.. tak banyak sket je... byk dalam camera betaraguru, nanti aku rompak gambo tu aku tepek lagi eh..
Besok aku cuti.. jangan carik aku...

Ini band group adik aku.. A.W.A.N dorang dapat jemputan buat show pada perhimpunan KRT baru-baru ni. Ini show yang ketiga... almaklumkah budok2 lai... Dari kiri Sahril, Amir The Don (baju coklat, perasan budak ni), Hafiz, Isa dan Hasrul (nama glam LING sebab dia juling) Ling ni cameraman merangkap balaci, merangkap kuli n merangkap pencacai.. muahahahaah. Yang baju ijo getik semacam tu dorang punye PR lah konon..

4 ulasan:

su berkata...

hehe....su pon baru blajar ubah2 pict tu mlm td...

memula kene install dulu mcmmane nk kecikkn saiz foto pastu ikut step yg ditunjukkan...senang je!

cube try test k!

gi kat...http://www.photofunia.com

moge berjaya!

shafa berkata...

tuh ler kl nk bg sewa kt org nih...pk 2-3 kali...
tp kl xbg sewa susahler...sape nk byr...
nak tak nak belasah ler sape dpt umah tuh...janji duit bulan2 msk...

Ad berkata...

meh sini nak ajor camana nak halau sedara THANAM tu dr umah..ko antor je toyol2 bebanyak kat umah tu..bg gegar itu umah!!bg ilangh duit dorng!!sebelum ko antar toyol2 tu, ko bon la toyol2 tu dua tahun bekerja ngan ko!!utk mengelakan ditipu dek toyol tu plak..


k kak lara..c u lusa

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Shafa,
Nasib baik leee umah tu dah abis bayoo... kira blehlah buat side income.. tapi tu le masalah tul ngan penyewa..

Ad,
Ko ada toyol? bak pinjam dua tiga ekoq...