23 April, 2009

Cita Uda lagi..


Okeh, malam tadi Uda call lagi hp aku. Dengan harapan aku yang angkatlah konon.. harapan cerahlah untuk kembali... aku ni mulut aje ganaz.. tapi hati senipis kulit bawang...

Tapi.. aku tak angkat, coz aku tengah basuh pinggan.. so yang angkat adalah AbangSayang.

"Hello... Ha... Uda.. letak dulu.. nanti cik aman call balik"..

AbangSayang call guna tepon rumah...

Masa perbualan tu aku tak amek indah sangat... tapi lepas letak telefon AbangSayang pun story mory ngan aku..

Kesahnya gini... Anak2 Kak Ngah (Kakak AbangSayang) ada 5 orang... ALONG, ANGAH, UDA, ILA N ADEK. Kak Ngah ni naseb dia ada sedikit malang, anak2 dia sumer tak menjadi. Tak payahlah aku ceritakan ketakmenjadiannya disini... Biar aku cerita tentang ANGAH saja.

ANGAH - drug addicted, jobless, ada anak 5 orang (aku tak paham orang yang takde keje bleh plak anak ramai2...) isterinya NANI pun tak bekerja (Tahan betul ko Nani..) Anak2 tak bersekolah. Makan hari2 mengharapkan belas ikhsan mak dia. Kadang2 dia datang umah mak dia bawak balik nasik satu periuk. Rumah dia ngan mak dia dekat je... dok flat Sri Stulang, sebelah2 blok aje. Baru2 ini ANGAH admitted ward. Doc kata ususnya rosak. So skang ni dia kene tebuk dekat perut untuk buang najis.

Okeh.. berbalik pada Uda, skang ni masih lagi keje makeup2 kat kedai andaman (wallahualam entah ye entah tidak). AbangNgah (Suami Kak Ngah) sudah sound Uda untuk biaya ANGAH sekeluarga. Uda tak mau, sebab penyakit cari sendiri. Masa sihat segar bugar tak nak carik kerja.. inikan dah sakit.

So.. untuk melarikan diri dari problem ini... dia nak kembali kepada ku n family. Jadi aku telah maklum kenapa si Uda nak return. Betul kan seperti agakkan aku.. dia mesti ada big problem. Tapi aku cakap ngan AbangSayang, kalau betul dia dah ada kerja napa dia tak menyewa aje ngan kawan seantero dia tu. Kalau nak lari sangat laaaa. Tak payah ke rumah aku pun boleh.

Then AbangSayang bagi tau dia, kalau nak stay ngan we olz boleh, tapi dia kene keluar bekerja. No jaga budak, No dok goyang kaki. Tapi tak tau le dia setuju atau tidak. Yang kelakarnya si Uda cakap, dia rindu ngan Zara n nak sambung belajar jahit... tu pasal laaa dia nak return. Oh what the alasan... baru skang ni ko nak rindu2an... Zara sampai kurus rindukan ko... Skang ni dia dah ok.. ko nak melukakan hatinya kembali... cewaaahhhh... Suh belajo jahit betul2 ko tak nak.. dah le ko tu special case.. at least kalau ko ada kemahiran ko bleh survive..

Sebelum end the perbualan AbangSayang cakap, kalau setakat nak belajar jahit, datanglah Jumaat malam Sabtu, nanti lepas jahit tu we olz hantar balik. Haaa rasakan, sebelum ni datang n balik sumer beramek beranto.. skang ko kene datang sendiri... Mana sumer kawan2 ko yang ko agung2kan dulu??

Sekian..

5 ulasan:

Ad berkata...

angah -abangNgah org lain kan?

konpius,,IQ x cukup tinggi rini nak phm dgn jelas citer ni

kHairie berkata...

tak payah amek die.. zara bagi saye jagge pon takpe.. hahahaha XD takat baby macam zara no hal lah.. hehehe XD

atty's berkata...

tu ler uda..dulu napa ko buat hal..

Elyn berkata...

err kak... sorry ek kalo saya ckp saya x berkenan org cenggini jaga anak2 akak.... mmg la niat hati akak baik nk tlg Uda tp ade bahaya die sebalik tu kak..... nnt la kalo free saya email... cite lam ni x elok plak.....

PerantauSepi1306 berkata...

hmm macam-macam kerenah famili ni kan.. kesabran tahap paranormal dalah diperlukan untuk melayan kerenah cenggini... hmmmm