27 Ogos, 2010

Dulu kala...

Aku ni nak kata tua sangat tu takdelaaaa... nak kata muda sangat pun takde laaa... kiranya kalau kelapa tu dah tua sket dari kelapa muda...

Aku ada beberapa mende yang dah pasti generasi anak2 aku takkan jumpa lagi dah mende2 ni kat mana2..

Roleeeeeeeeeeeeeee



Pernah jumpa komik ni?? Hahahahah percayalah ini adalah komik yang terlaris dulu kala.. Korang pernah baca komik yang ada gambo buah durian tu tak?? aku cuba search takde plak.. Bukan cam sekarang komik tah apa apa.. kalau dulu penuh ngan unsur2 nasihat... skang ni hish.. aku nak baca pun tak paham.



Haaaa... anak2.. ni lah dia rupe tiket bas dulu kala... Skang ni mana ada lagi cam ni kan... MASUK.. MASUK.. BELAKANG LAGI.. BELAKANG LAGI... antara bait puitis si konduktor... skang ni ada?? takde dek... aku dulu suka kumpul tiket bas cenggini. Pastu dah banyak buang.. hahahhahahha


Haaaa mangkuk tingkat aka mangkuk tepen. Rumah betaraguru ada lagi. Skang ni dah banyak brand tupperware kan. Ini dulu kalau bawak dalam keta, somebody kene pegang.. kalau kona baring sket keta.. gerenti tumpah. Dan gerenti kene ketil ngan betaraguru...


Uiiihhhhhhh... ini dulu feberet betaraguru. Cuba ko cakap ngan aku dari jilid 1 sampai laaaaaaaaa ke jilid entah keberapa ada lagi. Bukan setakat tamar jalis je mak aku ada. Tok awang ngah, tok peran sumer ada. Tapi gambo dia scary wooo.. Mak aku sampai taksub teringin nak jumpa si tamar ni. Aku pun suka gak baca. Entah dah elok ke tidak kaki budak tamar ni. Ingat lagi lah cita pasal daun keladi laaa... sapa pernah baca taulaa..


Ovaltin beb... minuman melting yang sangat berperisa...




NI yang aku suka time sekolah ni. Siap beratur pusing balik 3-4 kali kooo... Lagi satu aku suka ialah susu bantuan. Skang ni dah takde kan. Best sangat susu tu.. fuiiyooo sedaaap. Rugilah korang yang beranak zaman moden ni.. dah tak merasa lagi laaa mende2 cenggini...Errr aku benci makan ubat cacing...


Hahahahahhahah Susu Klim... skang ada lagi ke??? tengok... New York mari tauuuuuu. Dah kaya woo minum susu import ni... tu belum lagi susu SMA... tak pernah dengar?? tulaaa maknanya korang zaman milinium.



Bedak ni ada lagi ke?? Tin tinggi ni bila tahun nak abis... tak dapat pegi salji main ski... pakai bedak cap ski pun dah cukup bagusla. Konon ko bukan pakai bedak.. konon ko pakai salji laa time tu...



Hahahah aku pun pernah pakai kasut ni time sekolah dulu kala. Tengok ada lobang2 tu. Konon lubang aircon laa... fuhh rasa dah rugget laaa pakai kasut highcut ni... gerek apa..



Haaa bedak ni sampai sekarang ada lagi kan. Cuma lagi dia punya casing je dah berubah. Haaa merasalah korang jumpa bedak ni lagi...


Ini yang tak bleh blahh.. Serius kat rumah atuk aku dulu ada buku2 ni. Skang ni aku tak tau laa dah kemana. Sesilap dah kene bakar. Kalau lah dorang tau buku ni ada value..

Haaa lagi satu buku....


Komik Bujal. Best. Masa tu ni lah kurikator yang paling cantik.. skang ni dah ada ujang, lawak antarabangsa dan sebagainya lagi. Kebanyakkan komik skang ni dah dikuasai kurikator dari japan

Last but not least... ini dia air gas zaman dulu kala.....
Dahhh penat laaaaa...





4 ulasan:

LiNda berkata...

umur haku pun lebih kurang kurang cam ko gak .

Bendalah semua ini semuanya ada kat jaman aku .. huhuuu nostalgia wooo..

LayarLara berkata...

Linda,

Kita kelapa yang dah mula nampak minyak kann??? ko kelapa bergetah.. hehheheh

Ad berkata...

woooooooo..nostalgiann

yg smepat menjaman kan diri hanyala tamarjalis dan bujal...

susu klim tu legend eh???

adiwarnatasya berkata...

Salam:)
*Nak share

Merasa juga...
Haa air gas tu yang paling suka;kalau dulu beli RM 0.40 sebotol mak aii sgt murah kan...Pas tu dituang dalam plastik...Nikmat sgt dapat minum air gas nie yum..yummm:)...

Owahhh Holiday On Ice...
Nie bedak feveret...Nie dulu kalau kena belancat (ruam) mesti guna bedak nie...Skrang nie bedak nie ada lg tau;cari kat kedai gunting rambut Mamak (kat kampung2) hehehehee

Mangkuk tingkat tu famous...
Skarang pon bleh dapat lagi...
Kualiti je tak sama...Dulu baling tak kemik...Skrang baling;kemik:)...