09 Mei, 2011

Everly Resort, Melaka


Aku berbengkel lagi dari 6 - 8 Mei lepas... kali ini kat Melaka plak, kat Everly Resort.

Keseluruhan tempatnya cantik... makanan pun bolehlaaa.  Tapi satu je kurang... makanan untuk brunch & tea... sangat indah khabar dari rupe.

Oh ye.. aku pergi bukan sebagai peserta... tapi biasaklaaaa sebagai urusetia.

Kali ini aku hangkut semua orang pergi... tapi aku pergi dulu ngan zara... 7hb baru AbangSayang, Kristal, Danial ngan Ibtisam sampai.  Sebab bebudak ada sekolah ganti...

Dapat tingkat lapan.  Ni masa baru sampai... er.. tak baru sangatlaaaa dalam 30 minit gitu..

First Day sampai, ada masa senggang sket petang.. aku ajak zara pegi pool.  Hari Jumaat orang tak berapa ramai.  Zarai mandi sesorang je.. aku tukang perati.. 

Itu dia... sudah jadi dugong... sian dia mandi sesorang.. agak bosan sket laaaa

Ariem ngan seorang urusetia paling muda.. 

Semuanya N41 ke atas... 


Urusetia paling muda tengah bz

Dah bosan dok dalam... dia lari keluar... Ada one time tu.. dia tutup pintu dari luar.  Pastu aku toleh belakang dia tengah melalak sebab tak berjaya nak bukak balik pintu dari luar.. hahahhahah

Ye.... itu dua AbangSayang dengan angkatannya sudah sampai....  Hari Sabtu n Ahad sangatttt ramai orang.. 

Dah bosan ngan pool... meh kita jalan2 tepi pantai plak.  Cannot mandi maaaaa,  sebab banyak ampai2... tak pasal je kang ke sepital... 

Memasing tak pernah dapat main tanah... haaa kat sini korang nak main tanah... silakan... mak tak marah nak... mainlaaa

Uiisssss... sapa yang terlebih xcited main tanah ni??? Yang si baju kuning tu dah menyabo nampak air laut... 

Wahhhh ada lauuuttt... air banyak...... dah tak menyabooo si ibtisam..  mahaplah ye... tak leh mandi... bleh main kat gigi air je... 

Sebahagian everly .  Pandangan dari pantai... 

Apa yang ko buat tu bang?????

Danial dapat Mr. Crab

Apakah ini??

Hishhh aku rasa bapak budak yang terover ni.... 

Ada dolphin...

Ok... party over... dah kecut memasing... perut pun lapar sudahhh

Pemegang pintunya sangat klassik.. 

View dari 818

Ada playground juga.  Masa ni Ibtisam bleh baling sudu ke bawah.. Hushhhhhh... aku berdoa janganlah kene kepala sesapa... 

Dalam hati dia kata... bilaalaaaa boleh turun mandi lagi ni.... 



3 ulasan:

ieda berkata...

amboi....khusyuk bapaknya main pasir...hihihi

atty's berkata...

happy mother day ..isni..lama tak dgr berita..takdecare

ZanaNordin berkata...

happy mother's day sis

everly resort...dah byk kali pergi kursus kat sana
mmg best coz' bilik dia besar yg amat
and yang penting ada swimming pool
mmg sesuai kalau nak bawa bebudak...