03 Mei, 2011

Osama????


Osama?????? benarkah????

Salam, 1 dunia gempar terhadap berita kematian pengasas Al-Qaeda iaitu Osama bin Laden atau nama sebenarnya Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden. Osama yang lahir pada 10 Mac 1957 menjadi penjenayah paling dikehendaki Amerika Syarikat selepas dipercayai menjadi perancang utama serangan terhadap Pusat Dagangan Dunia di Amerika Syarikat (AS) pada 11 September 2001 yang lalu.

Persoalannya kini, adakah gambar yang digembar-gemburkan media diatas merupakan gambar mayat Osama? Gambar mayat Osama diatas dikatakan merupakan gabungan gambar mayat seorang lelaki pada tahun 2009 dengan gambar Osama itu sendiri. Berikut merupakan komen bro Azman Ishak pada entri dari blog Yanmieonline mengenai gambar mayat Osama ni ;
  • gambar tersebut memang gambar orang mati.
  • sharpness keseluruhan boleh dikatakan 100% sharp.
  • fail sharpness pada jangut… terus nampak macam kapas sedangkan janggut kat bahagian tengah tu bley kira sehelai-sehelai kata orang tu.
  • tempekan kebocoran mata.. apesal kat situ sharp dari tempat lain.
Adakah Osama ini benar-benar mati atau ini merupakan antra propaganda Amerika Syarikat untuk menunjukkan kejayaan terhadap kepempinan Presiden A.S. iaitu Obama? Dan sebenarnya Osama ni wujud ke?
 
credit to Suffer8zine territory

Tiada ulasan: