07 Ogos, 2007

Fuhh!! Legaaa...

Fuhhh!!.. Hari ini boleh menarik nafas lega.... tapi itu bukan bermakna kerja aku dah clear... ada lagi... tapi dah tak berapa mendesak sangat laaa....

Okeh, nak kongsi ngan u alls... sepatutnya aku n family join family day pejabat di Genting Highlands pada 4 & 5 Ogos... tapi disebabkan keadaan cuaca yang semenjak dua menjak ni asik ujan je.. aku pun batalkan penyertaan aku n the family. Bukan apa... aku n anak2 memang allergic ngan sejuk. Kang tak pasal kita orang terperap aje kat bilik... rugi siottt... buang duit pegi tapi... duduk dalam bilik... boleh gitu?? amat sedih... nanti tak pasal member2 aku terpaksa kejarkan aku ke hospital berdekatan kerana asthma aku.. memang aku ada standby pam, tapi kalau teruk, pam pun tak jalan, yang jalan nebulizer n injection..hehehehhe... lihat... aku tidaklah segagah tubuh badan ku...hehehheheheh amat memalukan....

2 weeks past aku dah cuba contact memana resort berdekatan tapi hampesssss... pada tarikh tersebut hingga hujung bulan ni fully book... aiiyak... takde rezekilah... so sebagai menggantikan percutian yang terbengkalai... so hari sabtu lepas aku just mingle around jb je... ke Danga Bay n Zoo aje..

Lets joyride gambar2 dibawah berikut... jangan mabuk udahla....


Pasukan Cute Kids Mutant Ninja Rabbit telah bersedia untuk melakukan misi menakluk Danga Bay n Zoo.. Hiyaarrrgghhhhh... aurraaaaa..

Okiess... ini dua budak nak naik beca... tapi sampai sudah pemandu beca tak kelihatan... Mungkin si Amran tengah jumpa Azizah kot... heheheh


Ya... sekarang kami berada di depan salah satu restoran di Danga Bay, lihat dibelakang tu... ikan siakap senohon gelama ikan duri.. heheehh ikan merah pun ada... telah menyiapkan diri untuk di masak... er.. pilihla nak yang mana satu... Er abang ikan tu cam nak gigit kita aje...

Agak2nya kan dek, pemandu train ni ngan pemandu beca tadi dah pi melancong tempat lain kot... jomlah kita aje jadi pemandu train ni...

Tengoklah muka danial tu monyok sebab silau n panas sket... tapi angin bertiup sepoi tak geti bahasa.. hahahah

Ya... yang berkaca mata itu bukan pemandu train sama sekali ye... hehehheh... kristal ni susah betullah kalau nak amik gambar

Okiess... skang kami dah sampai kat Zoo Johor, ini map yang disediakan.. harap2 kami tak sesat!!!

Sampai2 aje danial terus nak naik kuda padi... Kudaku lari gagah berani.. ceng..ceng.ceng..ayohh lari... kudaku lariiiiii...


Ini merupakan pemandu pelancong kami sewaktu di Zoo Johor.. Dah puas naik kuda danial nak naik bot pulak....

Hohohohoho.... tengok tu dek nampak tak rabbit tu.... Danial tak senonoh, ngalahkan tourist siap bawak teropong.. tapi rabbit tu depan mata je... apakono eh jang...

Ishh!! Very the gelissssss one.... aiiyaa manyak berani aa ini budak... I hate mende2 yang melingkar2 ni.. tapi danial selamba je pegang... eiii sooo eerriieeee.... waktu aksi ini dirakamkan, sang ibu dan anak keciknya telah melangkah jauh dari lokasi.

Tak pasti sapa tengok sapa... dorang tengok tupai.. or tupai tengok dorang...

Hi.. nama saya tupai... saya sedang makan jagung.... Er.. tolong bagi tau pada pengurus zoo ini, jagung ini sudah tak sedap, tolong bagi jagung yang lebih segar ye..

Ini bukan flying elephant... gajah ni jual mahal, mentang2 kita orang tak bawak goodies untuk dia.. dia berpaling meninggalkan kami... sombong!

Ya... inilah Sally The Camel!!! Sally the camel has two humps... ohh sally the camel... perhatikan berapa kaki cik sally ni ada.. hehehh

Ini adalah tapir.. sapa2 yang tak pernah kenal... tapi tapir ni pun jual mahal gaks... sombong.. kang sembelih kang.. baru tau!


Ha.. actually i snap banyak gambar burung.. tapi tak nak letak banyak sangatlah.... ini Nuri cam dalam lagu ELL tu...

Gambar ni amik masa dah nak balik, hubby tengah panaskan enjin... rusa ni sungguh mesra alam, kami kat luar pun dia mai dekat... tapi kan.. rusa ini amat kejam... dia tak nak makan daun tu.. tapi dia telah makan 4 ketul kuih keria yang dihulurkan oleh Danial n Kristal... sekali lagi diulangi 4 ketul keria... wa.... dah ubah menu ni..

Ni dah on the way balik... tengok muka kristal pun dah poyo je.. letihlah tu... eiii apa kat mulut tu...

Tengok.. Danial membuka mulut luas2 untuk mengunyah cloud 9, masih bertenaga

At lastt...


hahah.. itulah antara yang dirakamkan.. actually banyak lagi.. tapi ini setelah ditapis oleh Perfileman Negara.. hehehhe... tak nampak gambar aku... memanglah sebab aku ni tukang amek gambar... Kesimpulannya kami anak beranak telah menghabiskan masa bersama.. .dan ianya amat indah untuk dikenang... best...

2 ulasan:

Ceera berkata...

ruginya orang yang alergic sejuk nie, nikmat dunia okey, haha..

gila berani danial tu, saya pun tak berani ngan ular.. berderau darah sampai kepala kalau nampak ular, menci...

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

memang rugi ceeraa.. air sejuk pun we allz tiga beranak amat jarang2 sekali minum.. inikan pula ice cream.

Snake??? i drive terserempak dia kat tengah jalan pun rasa dah cam nak menggeletar seluruh tubuhku...