05 September, 2007

Perpisahan - Anuar Zain

Salam..salam..salam... pagi tadikan otw pegi keje terkeluar plak lagu anak pak zain... aduuhh touching gila beb... tangkap leleh beb... ok cut!.. cita lain plak

30 August 2007
Aku n Co pegi Skudai. Memula ingat nak sambut merdeka kat 'u', tapi masih awal lagi baru kul 10.00, then we all pegi umah my mom. Semenjak dua menjak ni aku rasa kehadiran aku kat sana cam dah x berapa orang kesah. Kalau idak, kami borak sampai nak terangkat bumbung. Ini semua kerana my bob (bapakku) dah beli jamming set. Huh.. mana nak ditarukkan aku pun tak tau. Separuh kat hall separuh lagi dalam bilik pak ucu (adik bongsu aku daaa). Kalau korang nak tau, mak n my twins cam dah jadi komposer je... muahahahah. Asik tet tot ngan keyboard. Aku gelar mak aku "Buluh Perindu" my sec twin tu aku panggil "Buluh Kasap" hahahahah. Tak kose aku... pak ucu plak kalau masuk bilik dia.. nauzubillah... gitar tong 3... gitar karen 3... ape kebanyak sangat aku pun tak tau... pak ucu kata gitar tu lelain function... aahhh.. dulik apa aku.. kalau dah nama gitar buat hape banyak jenis... (memang aku buta musikk). AbangSayang pun numpang skaki gak... kekadang kwn2 ucu datang.. kelentang kelentung bunyik dram cam cina mati je bunyik nye...

kan aku dah cakap mak aku pun dah jadi ahlil muzziiikkkk... korang tak percaya... haa tengok ajelah tu... aku ada kat situ cam dia tak umpama aje...

ni AbangSayang belum panas lagi...

ha.. ni dah panas dah...

ha.. ni dah tak hingat ni... kalau tanya nama sapa pun dia dah tak tau... anak bini pun dah tak kenal time ni... hapaa la... cemana lah laki aku leh jadi gini.... entahlahhh...

nilaa pak ucu.. makan gitar, tido gitar... nak je aku kasi penampar... bilik serabut... tak pulak dia jatuh tersandung wayar yang selirat tu.. Weii pak ucu.. aku gelilaa tengok ko pakai singlet..


Sori beb kualiti gambo tak elok... maklumlah amik gambar ngan O2 aje... jam 11.30 kita orang pun nak gerak pi ' u ', skali otw budak2 tidolah pulak... terpaksa lah membatalkan. Lagi pulak korang pun ada dengar cerita pasal huru hara yang bakal berlaku kat JB pada malam 30 kan.. (tak berlaku pun.. dorang hingat polis nak diam aje gaknye...sakai..)

So, balik umah ajelah... sampai umah AbangSayang layan bola... aku lak..eheks...biasalah rajin gituuu... gubah bungala....inila hasil gubahanku.... tak seni?? weiii takde sapa boleh pertikaikan kesenianku tau... no one...


1 September 2007
Danial siang malam asik minta pegi muzium... muzium apa je yang ada kat johor ni selain Muzium Istana. So, lepas bfast kami pun pegilah ke muzium tersebut. Pemandangan kat luar muzium tu sangat cantik... muzium didalam kebun bunga... harus bergambar ok.. Sebelum bertolak harus bergambar... barulah vouge ok... hehehe..Ok role onnn bebeh...

Over betul dedua mentel ni....

Danial memang over... ayukan wajahku berselendang... berkilat barat... korang ingat aku suka ke jalan2 pi muzium pakai cenggitu... sebenonya lepas berjalan2 perut kami akan kosong.. so lepas itu kami akan mentekedarah kat majlis kenduri kawin member AbangSayang, bijak kan? tupasal lah saya pakai cam gitu... paham??


Okay kat belakang tu adalah tempat dimana perasmian muzium ini dijalankan. .. kalau nampak box coklat kat tangga belah atas, ada crown kat situ...


saja je bergambar kat barang antik belakang tu...


Ok, ini arca Sultan Ibrahim... lama dahh... masa muda dia hensem tau..


Ini kat luar muzium part 1... haaa ada lagi part 2 nye... tapi tak leh amik gambar laa kat muzium part 2..


Ini view menghadap laut dari muzium dua.. masa ni kami baru habis part 2, nak pi part 3


budak dorang ni cam dah letih je.. ha.. amik ko kata nak jalan sangat kan...

dah lepak lahh konon tu....


Sorang dah ngantok... sorang dah lapar. Kristal asik cakap ngantok je dalam muzium tu... Tengok bangunan muzium kat belakang tu... cantik kan?? dulu bangunan ini adalah tempat tinggal keluarga diraja sebelum berpindah ke Istana Bukit Serene. Oh ye, kat dalam tu juga tempat diadakan istiadat penganugerahan.

Ha... kat belakang tu kebun bunga... tengok bunga bougenvilla tu... cantik geram uu... rumput dia best.. cam nak golek2 je...


4 September 2007
Actually 3hb tu aku cuti coz baby sitter balik kampung. Budak2kan UPSR so anak dia dapat cuti.. Hari ini aku dapat berita gumbira... sowang2 member aku pegnen... adakah ini bererti aku juga akan dijangkiti?? muahahahah ini takleh jadi ni... gomen bagi 5 tahun cuti beb... caiyoo..caiyoo..caiyoo... bila turn aku ni? baru lepas peot ni.. confirm tak jadi last month..muahahahah... Bang... ohh bang.. kene kerja keras ni...

Okeh..thats all.. penat dah ni... nak buat kerja lah plak... rasanya dah sejam aku kat sini... tinggal dulu aaah...

2 ulasan:

Ceera berkata...

pergh... panjang ghile entry.. yang last sekali tu, ada sensored skit aaa... saya lum kawin tau, malu tau baca, hahaha....

rock abis la tu kalau dah gigit2 guitar, hahaha

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

ceera,
begitulah kiranya kalau dah lama tka update..
takyahlah malu sangat.. tu baru mukadimah tu..sket je tu... hehheheh