30 Ogos, 2007

Surat buat AbangSayang

Assalamualaikum Wr. Wth.

Kehadapan Kekanda Yang Ku Cintai... disusuli dan menyusuli dengan warna-warna pelangi...

Abang, w/pun ayang tahu abang takkan mungkin sampai kedaerah ini tapi tinta bisu ini tetap ku titipkan buat abang.

Semalam abang ada cakap "tahun ini biar emak pilih kaler cat, ayah tak tau nak pilih, biar ayah cat aje". Tima kasih abang. W/pun lain benar bunyinya dan lain benar maksudnya namun ayang puas hati sebab tahun ini warna paberet ayang akan terpalit indah kat teratak kita. Bukan ayang tak suka ngan pemilihan warna yang abang buat tu, tapi terus terang ayang katakan, setiap warna yang abang matchkan amat jijik dipandangan mata ayang ini. Ayang mengambil masa sebulan untuk buat2 suka ngan kaler cat yang abang ronakan. Tima kasih kerana anak2 telah comotkan dinding.. peluang tinggi untuk cat balik. Cuba abang bayangkan, kembali ke teratak kita setelah seharian bekerja, tetiba terpandang kaler rumah yang cam... cam..cam.. hapahapahentah, membuatkan ayang rasa cam nak amik cat tu dan cat kat abang pulak. Tapi syukur ayang masih sabar. Ayang masih ingat lagi waktu abang nak kuar beli cat... abang tanya pada ayang... "nak beli cat kaler apa?" then ayang cakap, kaler coklat gelap untuk border dan kaler krim untuk selebihnya... abang balik dari beli cat ayang tak tengok langsung, sebab ayang bz kerja kat dalam. Pastu bila ayang kuar nak tengok hasil yang telah abang lakukan... "what the hell...." nak terjojol, naik tekanan darah ayang masa tu.... apa kes punye kombinasi kaler ni???? Kuning cair ngan Kuning kuat sket... arrrghhh ayang takleh terima kenyataan ini... langsung tak nampak ton... Abang bebahasa indah tanya ayang nak cat kaler apa.. tetiba abang cat kaler lain... patutkah??? lengkali tak payahlah abang tanya ayang kalau abang nak buat cenggitu.. hanya akan menambahkan dukalara nestapa ayang ini. Kalau ayang sedih.. nanti ayang kuat makan... jangan bang..jangan... Kang tahun depan kene pecah plak pintu. Abang mesti ingatkan ayang tak tegur abang buat beberapa hari masa kes ni... dan bila balik je ayang rasa nak marah tengok rumah.. sebab...eiiigggghhhh tak menarik langsung... Rumah kat Kangkar Pulai pun abang buat kes yang sama.. duduk dalam rumah ayang rasa cam duduk kat dalam hospital je kalernye...

Tapi itu last year... tahun ini abang telah banyak berubah.... muahahhahah petang ini, ayang akan pegi beli cat..kaler cat dia ayang akan matchkan dengan kaler langsir baru kita untuk raya..muahahhaah (sila jangan gelak ye...). Baru tahun ini ayang nak raya sakan tauu...

Oh ye, abang jangan termuntah ye tahun ini, sebab dari langsir, table runner, coffe table, dining table sumer ayang amik kain yang sama. Pendek kata inggeris style.. berbunga2 gitu. Entahlah bang, tahun ini ayang pun tak tau kenapa ayang kemaruk betul ngan inggeris style.

Untuk pengetahuan abang, tadi time rehat ayang telah kuar awal (staff terlampau) dengan beberapa orang kawan menuju ke Angsana. Ayang pegi ke ROMANTIKA. Kat sana ayang telah berbelanja yang agak besar kerana membeli tea set, hiasan, lampu tido, bekas tisu yang ala-ala inggeris. I can't stop my self abang. I dont know why... Sebelum pergi Angsana ayang dah ingatkan kawan2 supaya iqamat kat telinga ayang kalau nampak ayang sasau semacam je.. tapi dorang tak buat pun.. dorang pun sasau cam ayang.. jadi salah ayang ke?? bukan kan?? salah dorang tak ingatkan ayang kan?? Kan?? Percayalah.. Abang jangan terkejut ye kalau menjelang raya nanti tetiba terkeluar mendealah2 tu entah dari mana, buat masa ini akan ayang sorokkan dulu. Takut anakanda terchenta pecahkan plak. Ayang buat ni sumer untuk rumah baru kita ni kelihatan cantik dan menawan di mata. Lagipun kan kita nak pandang hari hari.

Abang, tanpa pengetahuan abang, bulan ini ayang telah berbelanja yang agak besar. Ayang beli mesin jahit 1200 (ni abang tau), ayang tambah koleksi beli subang n cincin emas 460 (kecil jeee, abang tak tau), berbelanja beli pakaian 400 (ni mesti abang perasan sebab dua menjak ni ayang asik melaram pakaian baru) dan baru tadi beli barang2 150. Jangan risau, ayang tak guna satu sen pun duit abang. Ayang cuma mahu restu je dari abang. Ayang janji bulan depan ayang takkan boros. Alar bang lagi pun setahun pun payah sekali ayang nak boros cam ni tau.

Okeylah bang, sampai sini dulu ye.. er.. ayang rasa ayang mungkin tak print kot surat ni.. nasib abanglah kalau abang terjumpa blog ni... atau ada kawan2 abang yang terbukak blog ini. Alar cam main carik2 gitu...

Akhir kalam, salam sayang sejuta rasa dari isterimu... kasih ku tidak bertepi..muahahahah...

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN TANAH AIR YANG KE-50




5 ulasan:

Emzeti Enterprise (AS0290669-W) berkata...

Selamat menyambut hari kebangsaan...blog ni penuh dgn "rahsia" sebuah lg kehidupan...

Ceera berkata...

hahaha... ada2 ajer kamu ya, tapi cat memang memainkan peranan. kalau cat huduh2, malu la kat orang yang bertandang ka, huhu...

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

haah dah beli cat... tapi en. abangsayang tak moh cat plak... konpiuslaaaa

green apple berkata...

terkesima jap aku bukak blog ni terpampang gambo ko besaor gilaaaaaaaa. cukup? kalau tak cukup, boleh pampang kat blog aku lak.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

engkoo aple... aku tau lah ko kecik.. yang benonye aku tak tau nak kecikkan gambo aku heheheh...tq kerana ke teratak hamba...