28 November, 2007

Dalam keterpaksaan itu..

Kelmarin
Matilahhhh... AbangSayang dah lancarkan boikot... huhuhuhu...sekarang ni aku dilanda penyakit malas nak masak.. ehem..ehem. Jadi aku cuma masak nasi sahaja dan lauknya diimport dari mana2 kedai yang berkenan di hati. Setelah berkian2 lama makan lauk kedai, malam kelmarin AbangSayang tak touch langsung lauk yang sememangnya faberet dia... asam pedas. Asam pedas ikan duri tuuuuuu tak cuit wa cakap lu..... AbangSayang dok kat meja je... mulalah soalan tak munasabah dia kuar... "ikan apa ni? napa dia masak cam ni? Napa pelik je ikan ni?"...

Malam tadi
Maka semalam dalam keterpaksaan aku telah menggagahkan diriku yang dijangkiti penyakit M untuk masak lauk. So semalam aku masak kari ikan merah, sayur kacang botol goreng n ikan goreng. 2 kali tambah AbangSayang makan. Tengah makan tu aku cakap ngan dia "besok i nak kuar awal dlm kul 7 gitu"... "awalnya?? nak pegi mana?"

?????? sedihnyaaaa dia lupa aku ada appointment kat spital... unsangkarable... bukan setakat tu je.. malah keputusan dianogsa makmal kelmarin dulu pun dia tak tanya... waaaa nak nangis gitu... siapakah aku dihatimu??? Ohhh... takpe...takpe.. ada ubi ada batas... makanya hari ni aku tak nak masak... hari ini aku nak beli je nasi ambang kat pasar tani... amik kau... nah rasakan...


Hari ini
U olzz... hari ini aku ada appt. kat pakar perbidanan... gitu gini aku bertolak dari rumah baby sitter jam 7.10 n sampai di HSA 7.55, tu pun setelah mengikut jalan cilok2. Kalau ikut jalan biasa aku rasa 8.30 baru sampai kot.

Prosedur cam biasa kene amik darah. Tapi dia buat sakit wooo.... kat pusat kesihatan tak rasa pun dia amik darah... tapi perghh kat spital ni... dah le dia cakap urat aku halus... urat aku urat tipu... tipu??? pastu dah masuk jarum, siap jungkit2 lagi tu.... at last lebam jadiknya tangan aku ni... amik darah plak tu bukan kat pelipat siku.... tapi dia amik kat tengah lengan... sakit tau.... huhuhuhu...

Resultnya??? next appt baru dapat tau... why so late??? biasa kan bleh dapat dalam 1 n half hour... gasaklaaa... so next appt adalah pada 26 December...

2 ulasan:

green apple berkata...

aku masa bulan-bulan pertama mengandung tu memang takleh bau minyak panas. so how nak masak???

mamak jugak yang kena masakkan untuk aku.

Ad berkata...

ala..lelaki mmg selalu lupa tarikh nie..aku sendiri pun setiap 3 tahun aku x hengat pun tarikh lahir sendiri..xperasaan plak dlm kalender..

x payahla amik hati kak oii..

yang penting..percaya..kannn