12 Disember, 2007

Banjerrrooo...

Tempat korang?? Cemana? Banjir sana sini tak?

Smalam petang kat tempat aku hujan tersangat lebatnya..... (hari2 ujang skang ni..) Nasib baik aku kuar dari universiti awal kalau tak harus aku melangok dalam pejabat sampai lepas magrhib, mana taknya kat guard house dah banjir wooo... mercz dah terjebak dan tersadai aku tengok.. nasib keta aku lepas kooo...

Smalam petang kuar opis je terus aku gi skudai amik danial kat umah mom... lebat sungguh sehingga menghadkan penglihatan... tiba plak lori besar lalu... haaa amik kau macam kene simbah air satu tempayan... mau tak terpana seketika... bahaya tul.... nasib baik aku cekap ok...

Sampai umah mak aku, hujan masih lagi menggilakk... kakak aku tepon cakap jangan balik skang... coz jalan ke pulai jaya dah banjir... so aku cakap ngan dia, kalau air dah surut n dia dah berjaya masuk kawasan rumah dia tepon aku...

Skali tu kul 6 petang.. aku tengok hujan pun dah renyai2 je... aku pun decide baik balik sebelum hujan lebat semula... aku tepon kakak aku dia cakap air kat pulai jaya tu dah surut... so... apa lagi... jom balik...

Tapiiii aduuh sampai kat depan sri pulai, aku tengok petronas taman teratai dah tenggelam.. lori pun dah tersadai... aisehhh banjir kat sini plak... aku masuk sri pulai konon nak kuar ikut trafic lite teratai... korang nak tau.... kalau masuk sri pulai n kuar kat teratai tak sampai 5 minit je... tapi disebabkan banjir itu.. keta dah stuck... maka perjalanan yang 5 minit itu dah jadi 1 jam...

Biasa dari skudai ke eco living cuma 20 minit je... tapi semalam aku amik masa selama 1 jam dan 40 minit nak sampai ke rumah... jem gilaaaaa tak gerak langsung... nasib baik aku dah membuang yang kecil kat umah mom.. kalau idak.. keras aku menahan dalam keta.. benci betul jem..jem ni... lagi tambah parah bila ada yang potong q... peh tu bas bas main ikut sedap je jalan satu lorong jadi 2 lorong.. cam bapak dia nye lorong... nak terberanak ke nak terberak gaknye..

Aku sampai rumah anak2 aku dah terjerit2 MAK.... NAK MAKAN NASI... hahahahaahh aku belum masak le... Like the formula one ok mak dorang nak menyiapkan dinner.. aku terus masak nasik, sayur pucuk manis tumis air, ayam goreng n telur dadar... asalnya masa kat opis aku terpikir nak masak nasi ayam (request oleh danial) tapi terpaksa batal.. dalam nak menyiapkan menu yang tersangat ringkas itu.. macam2 iklan.. kejap bebudak gado... kejap kristal melalak... kejap danial jeritt tv bodo tu tak kuar suara... (tu nak suruh aku kuar duit lagi lah tu...) very the menduga tahap kesabaran ku ok... kristal main buai pastu suruh aku mengadap je muka dia.. pantang danial tercuit je terus jerit melalak2... Lepas aku tengking kristal yang sket2 nak melalak... aku bagi dia sebotol susu.. terus dia tido.. very the garang tahappp (dah tak de tahap) mak dia ni... sebab kene marah kristal tido awal kul 8.40.. tak sempat dinner pun... sian plak... kul 9.00 malam AbangSayang balik... dia biasaklah kan.. balik mandi manda dsb terus nak makan... kalau aku tak siapkan makan memang haruslah dia 10 kali kuar masuk dapur.. protes...

Nasiblah skang ni aku dah boleh kedapor sket... Hari ini pun masih hujan lagi kan.. menurut media... hari ini air pasang besar di Johor.. alahai.. mana plak lagi yang banjir ye...

3 ulasan:

Ad berkata...

wah..jimat air ye..pasni leh la memancing depan umah..mana tau leh dapat ikan kerapu, leh la masak sedap2..

*blog aku dah ditutup disebabkan perkara yg tidak dpt dielakkan.harap maklum.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

ye jimat ko lah tu...

pasni ko akan nampak kelibat seorang wanita anggun berkemban depan rumah sambil membasuh baju.. hehheheh

Ad berkata...

berkemban??

apa latitud dan longitut nya??