18 Januari, 2008

Suratan atau kebetulan

Seperti telah dirancang..... aku dok merempat kat pc orang... tuan punye pc ini pula menghadiri kursus sampai next week... heheheh.. adakah ini suratan atau kebetulan?? Ini bermakna kehadiran aku di wilayah ini telah direstui olehNYA... hahahahah keji sungguh kenyataan ku ini.

Malam tadi.. insomnia aku ala2 cam cuba nak kembali menguasai diri.. tapi malam tadi aku tak keseorangan... Ha.. tengok tu.. dah pk bebukan lah tu... mementang malam tadi malam jemaat, malam mengasah ilmu... (itu kata Wak Mustarjo.. bukan kata aku..). Malam tadi aku ada teman berborak... AbangSayang teman aku borak sampai le aku rasa aku dah tak sadarkan diri.. Banyak gak topik yang aku borak... dari topik umpatan.. keji-kejian.. hinggalah topik muhasabah diri... AbangSayang layankan aku aje... W/pun dah 3 kali dia bagi tau aku... dah pukul 2 pagi.. hehehhe.. ampun...ampun.

Dlm banyak2 topik tu aku tanya kat dia, kalau umur aku tak panjang, sanggup ke dia jaga 2 orang kanak2 + satu baby.. (Sebelum tu kita orang borak/ngumpat pasal cousin aku yang bernikah sekali lagi w/pun kematian spousenye belum ada 1 tahun). Aku cakap, kalau aku tak panjang umur pasal rumah yg kita orang duduk ni jangan risau, rumah akan settle, ada 20k tu aku suruh dia settlekan keta dia yang tinggal 2 tahun... bermakna aku mati tanpa meninggalkan hutang, so gaji dia pukal2 bleh maintain diri dia n anak2. Aku pesan lagi rumah kat Kangkar Pulai jangan jual, coz rumah tu dah habis bayar.. kutip sewa aje... bleh buat saving. And one more thing... kalau dia rasa sunyi n nak pasangan baru, aku ada calon, tapi depends kalau masa aku mati tu calon tu masih singgle lagik..hehehehhe. Kalau nak pilih calon lain, sila hantar anak2 aku pada kuarga aku.. beserta duit bulanan skalik. Aku tak rasa orang baru tu bleh buat cam apa yang aku buat.. cam pepagi hantar rumah bbsitter, balik amik, pepagi masakkan dorang, weekend kekadang duduk ngan bebudak je sebab bapaknya kadang2 keje n memacam lagilah... Coz anak orang takkan sama cam anak sendiri...

Pastu aku pun tak tau apa aku merepek lagi sebab tiba2 aku dengar bunyi alarm hp.. keh..keh..keh...

Pagi ni aku tanya apa yang aku cakap ngan AbangSayang... AbangSayang cakap aku mengarut2.. sampai sebut kicap... payung polo free.. standard charted gold card.. percutian di genting... raya cina nak meronggeng kat Tanjung Balau.. muahahahahahahh.. nasib aku tak ngarut suruh kebumi ngan mendealah tu...

Apa pun aku merancang, Allah juga merancang... tapi perancangan Allah itu sudah tentu lebih baik dari perancangan aku...

Dahle... nak buat keje ni... kang aku ngarut lagik eh...

10 ulasan:

PuteriSatu berkata...

hahahaha...kelakor tul aku baca..sedih pun ada....tapi betulla...lara...perancangan allah tu lebih baik kan...insyaallah...dipanjangkan umur...insyaallah...sesama kita doa semoga kita dapat bersama tengok anak-anak kita membesar...insyaallah...

Ad berkata...

fuyyooo..siap dah stanby calon..pastu dlm unsur2 ala2 wanita melayu ke2 terakhir tu,adaplak ugutan suh antar anak2 ke family..x aci tolll...

err...payung polo free??nak 1.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Puterisatu,
AMINNNNNNNNNN.. ha panjang aku aminkan doa ko...heheheheh

Ad,
Bukan ugutan Ad, tapi lebih kepada ketidakpercayaan.. Tapi kalau dia pilih calon aku tu, no masalah.. keh..keh..keh..

Ko nak payung?? Nanti kala malam aku mimpi pi korea aku bagi ko satu eh..

green apple berkata...

benda pertama yang aku suruh en wan buat ialah letak penama kwsp and insurance dia atas nama redza, so sesiapa kawen ngan en wan lps aku mati sok toksah berangan la nak dapat duit2 laki aku.

wakakakakkakaka.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Apple,
Hehehehe.. aku setuju bangett sama kamu...

mama ranggie berkata...

aik...nape ni?

mcm merajuk je ...???

ish..jgn pk bebukan k!

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Mama Ranggie,
Ni mesti kes mama baca entry kelam kabut ni... bilalah puloknya ceq ni merajuk... Itu adalah cerita berbasa basi sementara nak tunggu waktu tido... keh..keh...keh..

Ad berkata...

emm..aku menanti mimpimu itu wahai cik lara..memandangkan 'now,everyone can fly-air asia...aku caya leh dpt payung tu'

tp,pastikan ko beli tiket 1st class tuk dtg sini..

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ad,
Key.. malam ni aku siap2 letak duit bawah bantal... nak beli tiket yek...

Nasib ko tak ngandung.. kalau idak mahu meleleh ayaq liyur anak ko besok..

pjoe berkata...

terus rasa...

"bila la nak ada adiksayang ni"
isk!