17 Mac, 2008

Aktiviti di hujung minggu

Pada mereka yang wish besday untuk anak bujang 'nakal' aku tu.. tima kasih.. tapi sangatlah harunya... dalam keadaan keseronokan menyambut besday dia.. bleh semua lupa nak amek gambo... abisss dah sumer gasak aim kek besday je... memasing dah standyby nak rebut strawbery.. grape.. white coklat... kek sodap... black forest with blue berry.. memang sekelip mata habis kengkawan... sangatlah harunya... Takpe.. malam kang aku amek gambo hadiah yang dia dapat dari bapak kesayangan dia tu ye...
Okeh.... aritu aku ada cita pasal aktiviti jom pancing kan?.. wokeh aktiviti tersebut memanglah sangat seronok pada kaki2 pancing.. tapi masa yang diberi cuma 2 jam aje ok... 9 pagi hingga kul 11 pagi... pada kaki pancing memang sekejap.. tapi pada aku yang asik mengejar kristal tu.. sangat memenatkan okey... Memula aku ikut jugak dorang dok kat tepi tasik tu... Danial sendiri je dapat 4 ekor ikan talapia.. tapi aku suruh lepaskan balik sebab ikannya belum pandai sebut 'mak' lagi... Tapi bila dah panas si kristal dah tak moh dok tepi tasik.. jadi kita orang lepas kat rumah tropika je.... ke hujung ke pangkal dalam kawasan rumah tropika tu.. memula aku berdua2an je ngan kristal.. sat lagi adik aku pun join skali.. tu pun sebab ikan dah bawak lari umpan dan mata kail dia skali..

Oh ye.. hehheheheh AbangSayang dapat tempat ke 8 dalam pertandingan memancing.. dan Kesturi ada menyediakan sebanyak tiga cabutan bertuah... salah seorang yang bertuah tu adalah aku.. hehehehh.. okey role gambo jelah ye...

Ini masa baru sampai... memasing tengah set pancing... ada yang baca jampi.. ada yang asap kemenyan... konon bleh menang...

Aku pun join gak.. join tengok je dorang mancing dari jambatan, kristal tu pun jadi pemerhati je..

See.. ini Iqah anak my twins.. tengok pakai joran buluh je tau.. sekejap je dah dapat ikan talapia... goreng pun sodap tau... kalau dapat besar sket bleh masak lemak cili api... fuiiyoooo mak mentua lalu pun korang gerenti buat tak tau.. Kristal tengok cam orang jakun.

Hari dah panas, Kristal ajak aku dok kat rumah tropika je.. fuhhh selamat.. ekceli aku pun dah tak sanggup nak kejar dia kehulu kehilir... Kristal tengah buat terapi kaki.. ada anak ikan kecik dalam kolam tu...

Ni Haiqal, baju pink tu Ain adik aku.. yang baru biru tu.... eleh dah tau sapa kan.. dorang at last pun mancing dari rumah tropika je.. ateee dah panas kan...

Ini view menghala ke tasik dari rumah tropika.. nampak orang yang kecik2 tu.... tu sumer adalah peserta... salah seorang adalah AbangSayang..

Sudahlah ko Ain, mata kail ko dah ilang baru ko nak join aku melepak kat sini eh.. aku tolak ko kat kolam bawah tu kang... posing paling perasan... tak best langsung..


Yang baju merah tu adalah MatSpeaker merangkap tukang timbang dan pengadil. Yang aku kelako tu.. dia bleh terbalik ke belakang masuk kat air tu.. Yang baju hijo tu Danial, biasalah pak kepoh.. Yang baju coklat belah kanan tu AbangSayang... jadilah dapat tempat ke 8....

4 ulasan:

Ms_MER berkata...

gambaq Abang Sayang dpt ikan tadak ka. Gmbaq blogger pon tadak nih

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Uihh segan nak tepek gambo dia ngan ikang... kecik je.. dah tempat ke 8 la katekan... Blogger skang ni maleh nak bergamboo.. hehehh tengah tak machoo...

ad berkata...

kekandaku yang comel dan penuh sifat2 keibuan dan muslimah sejati serta berbudi pekerti dan juga mahmudah,mazmumah serta wasatiah..

nak berkenalan dgn ain leh???

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

wah..wah..wah... begitu telus sekali ayat ko ye Ad, tu nak membeli jiwa raga aku le tu...

Em.. aku rasa baik tak payah le.. heheheh sebab adik aku tu takde ciri2 cam akak dia ni..ekekek ko pasti akan menyesal... muahahahahhah