05 Mac, 2008

Apo nak buekkk...

Danial memang rajin kalau bab conteng menconteng ni... Gambar diambil lepas ulangkaji Maths & BI

Tengok plak Kristal tu.. orang yang demam. Ada unsur2 penyalahgunaan harta benda.

Nasib baik ko demam Kristal.. kalau tak jangan harap ko dapat main troli tu... troli malam tadi dah kene sumpah jadi stroller. Patah kaki troli tu memang aku cari bapak kau..


Tu tengah buat kad untuk Teacher Nadia..


Apo nak buekkk... kalo dah sorang ada flue... satu rumah mendapat 'manfaat'nya.. Bowring...Tulaaa suruh makan ubat payah, dah tua-tua pun degil... kalau penyakit tak berjangkit takpe.. Kalau ikut peribahasa arwah nenek aku dulu... "bodo boleh diajo.. tapi kalau dah degil ni.." sendiri mau ingatlah..
Semalam petang badan Kristal dah dedar.. ada batuk2 sket.. kat hidung pun cam ada bunyi2an.. apakah petanda itu??? Danial pun sama.. dah ada flue..
Aku?? Ye.. malam tadi aku dah start rasa tekak perit.. ya petanda yang cukup positif bahawa aku juga terlibat dengan infection tersebut... Hish.. nak je aku jeling 'orangtu'.. tulaa sapa suruh dia kiss pipi aku 2 hari lepas...

Aku terpikir nak makan ubat selsema semalam.. kalau makan memang confirm aku akan belayar kapal sabut sampai tenggelam. AbangSayang pun dah aku paksa makan ubat.. haruslah dia akan ngantuk...

Abis kalau aku dan AbangSayang dah tergolek tido dek penangan ubat.. sapa yang nak care si Kristal yang tengah demam? So, akulaaa... akula yang tak bleh makan ubat...

Masa ajar Danial ngaji aku rasa hangat betul badan budak Kristal ni.. Aku amek temperature selit celah ketiak dia... Hem.. bacaannya 37.5.. dah nak demamlah ni... bacaan normal adalah 36 ke bawah.. Aku suap ubat.. 4 jam lepas bagi tu aku tengok suhunya turun kepada 37... aku suap lagi ubat. Aku biarkan dia tak berbaju... tinggal suar kecik aje..
Dalam kul 1.00 pagi baru Kristal tido.. dan aku pun area2 tu gakle baru nak tido... kul 3 pagi aku bangun.. raba kepala Kristal masih panas.. raba kaki sejuk.. ohhh panas dalam... aku jelum pala dia... aku bungkus dia ngan selimut... mulut Kristal skali skala berbunyi "eh...eh..".. ngigau demamlah tu.. 20 minit lepas tu baru tak sejuk kakinya..
Pagi ni aku lepas 30 minit bagi susu aku dah siap2 bagi ubat.. badannya masih dedar.. aku bekalkan jugak ubat kat rumah Bondanya.. kalau petang tiada perubahan memang aku akan bawa dia ke klinik.. pesakit yang degil nak makan ubat tu pun aku nak tarik pi klinik gak..

4 ulasan:

PuteriSatu berkata...

alahai ciannye..bebudak tu plak dah berjangkit ye....abang sayang ko nih tul la pembawa virus...haru tul...Yon aku plak pantang sakit..telan ubat cam telan ape, memang disiplin sungguh dia bab makan ubat nih...takut melarat..aku je yang kadang2 malas makan ubat...huhu.

viruspadu berkata...

cepat2 sihat yer

musim demam ni

Ad berkata...

abg syg ko tu guna konsep;

'senang sama senang, susah sama susah, sihat sama sihat,SAKIT sama SAKIT'
ala-alal family bahagia..gituu

Ceera berkata...

musim la sakit2 nie... saya pun sakit tekak tak ilang lagi....

cepat sembuh uolsssss...