11 April, 2008

Batu Belah Batu Katup...

Hari ini Jemaat.. subuh tadi hujan… hujan rahmat… bila hujan hari jumaat aku teringat pesan cikgu aku.. entah dah arwah ke belum… Dia cakap, kalau nak buat air penerang hati mesti air hujan yang turun pada khamis malam jumaat. Sejak itu aku gasak menunggu je… memang payah nak dapat hujan khamis malam jumaat… hujan betul2 berlaku tapi.. sehari sebelum aku amek SPM.. :P.. Moralnya ko minumlah setempayan air penerang hati.. tapi kalau tak study gempak.. memanglah tak score..

Okeh cita lain.. Hem... aku mohon hari Rabu... smalam Khamis.. n hari ini Jemaat...

Dapat ke tak dapat eh?? Batu Belah Batu Katup... Tangkuplah aku... luluhlah aku... aku teringin nak makan muffin cekelat... Hem.. kalau batu belah batu katup tu makan aku.. guarantee kenyang sampai bebila... muahhahahahah siap sendawa gaknye.

Memang aaah bleh beli kat kedai je muffin cekelat tu... tapi aku dah terpandang kat fotopages seorang teman... aku nak buat kat rumah... aku teringin nak buat, pastu masuk cup comel2 mesti cunnnzzzz... tapi aku tunggul email resepi dari DIA... tarak... mungkin kekangan tugas menghalang dia dari mengemailkan resepi itu kepada aku... Takpe.. aku masih menunggu hingga jam 4.45 petang ini...

Aku terbayangkan kelazatan muffin itu bila di makan masa hangat2... wahhh sungguh mengujakan... ditaburi ngan coklat rice.. tak pun coklat chip... (Elin ko jangan leleh plak eh...) nyum..nyum... ko akan rasa muffin yang kaya dengan rasa cekelatnya....

Adooo... batu belah batu katup....



****************
Terkini
Jam 4.25 petang... i tak receive anything from DIA yet.. napa?? aku ada buat salah ngan ko ke?? sob..sob..sob.. takpelah.. bz gaknye DIA tu... aku tunggu2 ym dari DIA pun tarak gak.. tadi my fwen pg JUSCO... aku kirim lee menatang kat bawah ni.. jadilaaaa.....

Aku rasa korang dah bleh agak apa kat dalam ni...

Aku takleh buka kotak ni besar2.. aku takut Elin nampak.. kang terliyur lagi dia.. kalau opis sebelah2 bleh gak aku campak sekotak kat dia..

7 ulasan:

Elyn berkata...

alamak muffin plak.... skang nih kalo tgh call or b'ckp ngan sape2 x leh dgr pasai mknn..... kang ade je yg elin nak hahahahah

nasazfrog... berkata...

pergh 1 tempayam minum air bio btol. nak makan sgt muffin boli yo,,, bile nak jumper nih?

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ko nak jumpa aku ke Zas?? eheks.. ko pasti menyesal.. muahahhah.

Tunggulah Zas aku kembali slim baru le ngancammm nak jumpa ko..

PuteriSatu berkata...

aku kebizian tul la ri ni..nanti aku sms ko yek..

entry ko banyak akutertinggal...senin aku cont baca k..

hOtMaMa berkata...

tu lah dia kalau dah ngidam kan.. padahal bersepah ada jual boleh beli... tp tekak org mengandung nih mmg lain la... hopefully ko dpt la resepi tu ek... kalau tak nanti kompem jiwa lara la ko.. bukan layarlara lg dah...hik!

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

PuteriSatu..
Ohhh memang aku dah agak ko bz ngan andalusia tu kan.. takpelah aku paham... Anyway thanks sebab sms aku...

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Hotmama,
Cayalah mama... mama memang memahami.. ambooii lama benar mama tak singgah kat sini ye... mekasih...