10 April, 2008

Checkup + Makan2

Memandangkan appointment di HSA lambat lagi 7/5, so aku pegi checkup kat PK Universiti hari ini. So far so good... Alhamdulillah ini berkat doa dan harapan aku, family n rakan2 bloggers.. Thanks.. Tak ramai orang kat PK Universiti.. heheheh aku antara yang paling awal.. first call gitu.. aku sampai kat situ kul 7.50 pagi.. then.. selesai semua aku masuk opis kul 8.40 pagi..

Hari ini ada jamuan perpisahan kat pejabat aku... 3 orang skali gus.. Menunya nasi himpit, kuah lodeh, sambal kacang, rendang daging, sambal tumis ikan bilis, telur rebus, cocktail, kuih koci, kuih kole kacang, buah tembikai, air teh & air kopi. Aku memang tak amek gambo pun.. kemalasan melanda diri ku... Lately dah banyak sangat gambo aku tepek..

Lepas ucapan.. sesi bagi2 hadiah.. acara makan2 pun dimulakan. Aku sendiri mengambil kuih koci n kuih kole kacang sebagai pembuka selera. Sambil makan dok menikmati kelazatannya tetiba pikiran aku menerawang jauh ke Eco Living. Er.. pagi tadi aku dah offkan periuk nasi ke belum eh?? Aku tak suka betul bila ada perasaan was2 cenggini. Rasa2 cam aku dah off... tapi ye ke aku dah off... dah off ke lom eh... dah off.. lom off... Ni yang tak best cam ni... tapi firasat aku mengatakan 75% aku dah offkan plug.

Hem.. saja aku sms AbangSayang "Dah off periuk nasi ke? Terlupalah dah off ke belum.".. Sekonyong2 AbangSayang terus call aku...
AbangSayang : Dah off ke belum? Pegilah balik tengok
Aku : Entah eh... dah kot.. takpelah sat lagi nanti i balik sat ye tengok.
AbangSayang : Ha.. okeh.

Aku memang rasa cam yakin aku dah off.. tapi hati ni cam was2. Aku siap memainkan semula lakonan aku kat rumah pagi tadi dalam kotak mata aku ni... Ah... tak apalah kang lepas abis makan ni aku baliklaaa.

Aku amek lontong plak.. makan, dah tu dapat plak sms dari AbangSayang. Kami berbalas SMS seketika yang berbunyi begini..

SMS drpd AbangSayang : T, jgn tunggu lama. Capat (bukan aku silap eja, memang dia eja cenggini) balik bawa car baik2. baca bismillah. (LOL nampak sangat dia takut rumah terbakar... )

SMS drpd Aku : Heheheheheh

SMS drpd AbangSayang : Nasi lama boleh arang bila dah kering dan boleh bahaya pada kita dan org lain.(Cam nak tersembur lontong aku.. kekadang aku rasa AbangSayang ni memang ada keturunan K gaknye... ayat dia tak leh pakai.. bm failed. Kalau aku jadi cikgi memang aku bagi taugeh ).

SMS drpd Aku : Ye.. kejaplah tgh ada jamuan ni. Nak abiskan kopi ni. (Kopi dah le panas... lagi dia suruh mau cepat2 balik... kang melocot orang dalam perut ni...)

SMS drpd AbangSayang: Makan apa yg utk dirasa ja. Keselamatan rumah utamakan. makan bila2 boleh. (Amboiii dari pagi aku tahan lapar semata2 nak makan jamuan KESTURI, ko suruh aku jamah aje bang?? Kalau ko nak cepat ko baliklaaa... dah le suruh aku balik... pastu nak cepat aje... Aku lengah2 sebab memang aku rasa confirm aku dah offkan periuk nasi tu.. SMS dia aku tak balas pun... aku cuma balas dalam hati je..)

Lepas aku habiskan hirupan kopi yang lazat ittew... aku terus drive balik rumah, aku cakap ngan budak opis aku nak pegi bank bayo duit keta (kan tak pasal aku kene bohong... bohong sunat... aku tak suka bohong tau... )

Aku bawak keta slow n steady... lalallalallaal... Tgh drive tu SMS dari AbangSayang.. siap bagi salam dalam sms tu... bikin aku terkezut.. sebab tak pernah bagi sms aku didahului dengan ucapan salam... dah short agaknya laki aku ni.. tanya aku kat mana dah sampai rumah ke belum... aku just balas DRIVE.. Sampai kat guard Eco Living, aku berpaling kat arah rumah aku.. hem.. tiada asap berkepul kat udara... means tiada kebakaran.. sampai kat simpang rumah aku... tiada orang yang berkumpul2 ramai, tiada orang belari2 menyelamatkan barang2 yang membawa erti tiada kebakaran.. tiada kereta bomba yang membawa erti tiada kebakaran.. tiada..tiada..tiada...

Aku ambil kunci n terus pergi dapur... plug off... memang dah off laaa.... firasatku benar belaka. Buka friedge ambil sepotong buah mangga harumanis, kunyah2... minum air, capai kunci n terus pergi opis semula.

Dah nak sampai ke guard house ada call dari AbangSayang...
AbangSayang : Ha.... dah off ke?
Aku : Dah.. memang dah off dah..
AbangSayang : Baru off ke memang dah off?
Aku : Memang dah off dari pagi tadi.
AbangSayang : Oh.. okehla. Kat mana ni?
Aku : Otw pegi opis.
AbangSayang : Okeh.. carefull drive.
Aku : Hem..

Begitulah ceritaku hari ini... mataku ngantoklah.. ni sebab over makan tadi pagi ni... MatMisai arini takde.. dia pegi HSA nak masuk kamera ikut mulut n ikut 'tuttt' sebab suspect ulser atau batu hempedu... semoga suksess bossss..

3 ulasan:

Elyn berkata...

alamak tgk akak mkn mangga cam besh plak.... erm next week nk pi beli la hahahhaha

Ad berkata...

Bukan friedge ambil sepotong buah mangga..bla.bla..??eh..salah eja laa kak lara,..
saja pekena jerr..

hahhaa..anyway, best plak dpt laawak dr laki ko..sekolah memandu mana agaknya didik dia...

ya ampun!!!

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Elin,
alalalala ni yang takut aku nak sebut nama2 makanan kek sini..eekkekek

Ad,
Memang saja je aku nak buat silap.. nak tengok ko prihatin ke idak... kui..kui..kui..