31 Julai, 2008

TerSENTAP

Sedang minum milo panas dan lawannya adalah biskut jaacobs hi fibre low salt biskut yang tiada perasaan sesuai untuk orang yang sedang diet cam aku. Tiba-tiba dengan sekonyong-konyongnya satu berita telah masuk ke saluran telinga diserap oleh gegendang telinga dan otak terus menjalankan kerjanya.

Beritanya berbunyi begini...

Rahman AbangSayanglaa tu kawin ngan ko bukan sebab cinta/sayang/kasih/mabuk kecubung ngan ko. Dia tu sebenarnya ada agenda tersembunyi. Agenda yang memanglah maha jahatnya. Dia tu senyap2 nak buat ko MATI. Sebab bila ko mati dia akan dapat rumah2 ko, duit2 ko, reta2 ko er... banyak ke harta karun aku?? adakah aku waris Ali Baba?? habislah aku kene kidnap lepas ni... berapa juta nak mintak tebusan??

Apa??? Suami/kekasih/teman sebilik aku er..er..er... benarkah?? What to do??? what to do??? Tak ku sangka suami yang ku hormati, kekasih yang paling aku kasihi dan teman sebilik yang ku peluk saban malam berniat jahat selama ini. Oh akulah wanita yang paling berhati walang... Sentapkah korang kalau berada ditempat ku??

Weiii!! Korang ingat aku that type of pompuan??? No way... Xcuse me... Aku bukan jenis orang yang mudah menelan bulat2 segala berita ye.

Okeh cam ni.. kepada JIN DUNGGA KEPALA DOBLAS yang telah melemparkan fitnah yang sangat serius ini biar aku bagi clear kepala hanggok ko yang berkarat tu.

Waitt..wait... aku nak tanya ko... dah berapa lama ko kenal laki aku?? Dulu ko pernah serumah ngan laki aku ke?? Sampai ko bleh scan apa yang ada dalam hati dalam kepala laki aku. Baru 3 tahun ko kenal laki aku kan?? Kan?? Tapi dalam 3 tahun tu aku nak tanya, berapa kali ko duduk semeja berborak mesra ngan laki aku?? Tak de kan?? Setau aku laki aku memang cukup menyampah ngan ko. Kalau aku sebut je nama ko terus angin tak hengat laki aku. Berapa kali aku dengar dari mulut laki aku kalau dia teserempak ngan ko memang dia nak bagi penumbuk dia yang dah lamaaaaaa sangat nak berstation kat muka ko tu. Lagila pulak bila aku dah story mori fitnah yang ko lemparkan pada dia, lagi menyinga dia. Aku leh nampak kebakaran dalam mata laki aku.

Aku nasihatkan ko... kalau ko ternampak bayang2 laki aku baik ko gali lobang kubur ko siap2. Oh ye.. siap buat engraving skali tau.. dan tulisannya haruslah berbunyi begini "Disinilah jantan kabaret nak mampos ditanam. Sila ludah segala kahak anda kat sini". Kalau ko dah tercium2 bau asap keta/motor laki aku baik ko sembunyik kalo ko nak selamat. Sebab memang matilah ko jawabnya.

Ko memang kong ajo tau. Masa aku kawin ngan laki aku tu, kami sama2 jalan kaki, naik bas tau.. abis motornya dah kene copet 2 weeks after menikah. Masa tu I'm nobody cam le skang ni dah best sangat tehehehe. So.. cemana leh timbul dia nak take over reta aku? Masa tu aku memang takde reta pun. Reta apa yang laki aku plan nak rampas dari awal?? Kepala otak ko dah senget eh?

Kata ko laki aku memang nak bunuh aku senyap2.. Mereng eh ko?? Ko ni masa kecik2 mesti kene dera or.. kepala hangguk ko tu dah kene langgar or ko pernah terjatuh dari tingkat doblas kot. Oh lupa.. orang kalau takde mak bapak, kalau dah dibuang adik beradik n sedara mara memang jadi cam ko ni la.

Kalau laki aku nak bunuh aku apa kejadahnya masa lam pantang dia ngutip baju2 aku, suar dalam aku yang berdarah2 tu bawak balik rumah cuci walhal aku pantang kat rumah mak aku dan mak aku bleh cuci baju aku ape. Bok pe laki aku pagi petang siang malam cuba luangkan masa untuk aku berlama2 kat spital. Balik keje penat2 pastu rushing amek anak bawak jumpa aku kat spital. Tak kira balik lambat malam buta pun dia bawak gak anak2 jumpa aku kat spital. Tima kasih akak guard. Bukan dari segi time beranak aje laki aku baik.. tapi dari segala segi memang laki aku baik ok. Laki aku adalah suami/bapa yang paling baik untuk aku n anak2. Tak pernah walau sebesar zarah pun aku nak letak syak wasangka pada laki aku. Ko sapa nak judge dia?

Apa tujuan ko buat fitnah gitu? Ohhh.. supaya aku bleh berantakan ngan laki aku.. pastu aku mintak cerai ngan laki aku... dan berpaling kasih aku pada ko seorang lelaki yang paling baik in the world. Huh... jantan macam ko ni campak kat buaya pun buaya tolak. Sebab hati ko ngan diri ko tu lebih busuk dari bangkai.

Ko memang S***. Ko pengaruh mak aku, ko pengaruh adik beradik aku supaya percaya cerita bodoh ko. Aku pun pelik ada plak adik aku yang terkesima ngan cita bodoh dari orang bodoh ni. Ko sapa ah?? Bf adik aku yang takde kene mengena ngan ko pun ko fitnah, sampai break off dah orang tu, nasib baik belum kawin kalau tak gerenti dah divorce.

Kepada saudara kembarku. I love uu sooo much and i rather die for you speaking siot w/pun bertarabur. Pleasee laaa orang cenggini ke ko nak buat laki? Orang yang suka memecah belahkan family kita. Belum jadi tunang, belum jadi laki dia dah interfere dalam hal family. Hish.. aku rasa nak pijak je muka si S*** ni.

Engko jangan sampai aku tepek gambo ko kat sini. Biar sume orang yang terserempak ngan ko ludah muka ko.

Huh... aku pose ari ni... tapi pasal si CI*** ni pahala aku dah kurang. Napalah aku buat topik ni hari ini. Takpe nanti aku kokot pahala si CI*** tu masuk dalam buku amalan aku. Tapi orang cam tu ada pahala ke??

3 ulasan:

Ad berkata...

Sabau..sabau yerrr..

org2 yg x cukup kasih sayang mmg gittwe sikapnya..

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Oh Ad! Kau sudah pulang ropenye adikku. Kanda sangka dikau masih bertapa di gunung singgora.

Mental dia ada litar pintas yang berkala.

Mama Mya berkata...

salam.. dasat yer ada gak org wat fitnah cam gini..cam ne lah eh dia leh cakap cam gitu.. leh lak dia kata nak bunuh mini sendiri.. hish goram lak den nih... sabor manyak2 yer..

re = siaran uganda x dapet coz antena pendek sangat keh3