07 Ogos, 2008

Aku & Mengantuk

Enggak tau kenapa sihhhhh... smalam kat opis aku rasa begitu mengantuk. Mana tak ngantuknyee... kelmarin aku tido kul 1.30 am dah tu kul 3.30 bangun zara nak susu... n pastu bangun terus kul 5.30 am.. begitulah seadanya kalau dah menjadi emak2.

Kat opis pun aku ngantok koooo... sampaikan aku bleh tertido dalam meeting. Hancus betul... Atee mata aku betul2 nak tertutp dah tak bleh di ampun lagi... lantaklah comitte nak cakap apa... nak kutuk ke nak apa ke... ada aku kesah?? tapi bleh bagi aku xcuse kan heheheh..

Tapi malam tadi best... ekekekek... usai solat magrib aku terus ajar danial ngaji, settle je danial aku terus naik atas katil ngan tak bukak telekong terus landing atas katil, baik punya position... kejap lagi aku rasa katil beralun2.. hem... itu dua orang pun naik sama atas katil.. aku sound "janganlah kacau, mak lelap sekejaaaaaap je.." huh! ada dorang kesah ngan amaran mak dia?? ibarat aku tak wujud ok...

Kejap lagi aku AbangSayang masuk n halau itu dua orang keluar.. ohhh syurgaaa aku bleh lelap ngan tenang.. ZZzzzzZZZzzz skali aku celik balik tengok jam ohhh dah kul 8.30. Huh... aku lipat telekong n kuar. Tapi ngantok masih lagi berbaki... Aku amek bakul lipat kain... huwarrgghh.. lambat tul rasa nak ngabiskan baju yang tak delaaa banyak mana....

Settle sumer t/jawab aku pun tidolaaaa. Tapi syiokkk sebab malam tadi aku dapat tido awal. Awal tak awal pun dalam kul 12. Kira awal lee bagi aku... heheheh. Tapi bangun still cam biasa ku l 5 lebih.. tu pun aku dah lebihkan lagi sket.. kul 5.40. Zara pun tak bangun menyusu... dia bangun kul 6.30... fuhhh bestnye... dapat tido lebih sket...


Hari ini aku pose, setelah beberapa hari memasang niat baru hari ini aku berkesempatan. Coz lepas bersalin ni menstrual time aku dah jadi caca marba la... Hari ini pun ada sesi mengaji. Ada orang sedekah nasi ambeng. Aku pose, jadi aku bawak balik ajelah... danial suka gilak nasi ambeng... orang Johor mesti tau nasi Ambeng...
Dah aku nak pi bank sat nak pi bayo hutang... hutang ohh hutang bila mau settle...



2 ulasan:

su berkata...

su xpenah rase nasi ambeng...yg penah rase nasi padang je...nak carik n try lah! menyelerakan!

kene ke johor le gamaknye nih ek...hehehe!

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

alahai suee.. sok lusa kalau pegnant jangan ngidam nasi ambeng tau... sianlah plak..