22 Januari, 2009

Bakal Ditinggalkan

Apedaaa pejabat aku ni... time cuti panjang dorang pi buat bengkel plak... aku dah plan baaaaiiikk punye nak perabihkan boreh ngan family... tetiba terpaksa plak meninggalkan dorang...
Aku bengkel start jumaat hingga le hari ahad... ikut perancangan hari sabtu AbangSayang, Kristal n Danial akan menjejaki aku di Puteri Resort, Melaka dan bermalam kat situ gak. Tapi si kenit aku tu kene tinggal... Zahra kene tinggal sebab AbangSayang takut takleh handle dia...

Bab jaga actually AbangSayang no hal... tapi tang makan tu... Zahra dah tak mau makan nestum/biskut/makanan dalam botol.. dia kegelian bila makan mende tu sumer.. nak terbelahak la... menggigil cam hulk hoganla... so.. yang dia makan adalah bubur nasi... kat mana plak nak cari bubur nasi pepagi... So jawabnya... ko tinggallah Zahra.. Lagi pun ko bukan tau erti jalan2 kan??

Tapi.. aduhhh windunyaaaaku 3 hari 2 malam tak bersua dengannya... mesti windu2 ni...

Ok.. nak challo ni... aku bz bangat... opis aku ni apa tah... sendiri le urusetia.. sendiri jugalah peserta...
PSSSTTTT!!! Ni cita lain plak...
Smalam before magrib dalam 6.40 petang. aku dah kerah anak2 masuk rumah... yeklah kang time tu azan, time tu setan berlari2... time tu gak korang nak berlari2 masuk rumah... Aku tengok AbangSayang tengah sembang2 pot pet..pot pet.. ngan makcik depan rumah sambil kelek si Zahra... See... bukan aku yang dok sembang di petang hari kat luar rumah ye..... tapi laki aku ye... diulangi lagi skali.. laki aku... hahahhah..
Lepas kerah dorang tu... aku masuk n tinggal je .. sebab aku tau AbangSayang mesti ulang balik arahan aku pada budak berdua tu.. aku sendiri masuk bilik air nak mandi, pastu aku dengar suara Kristal panggil2 aku bagi tau something... tapi aku tak dapat tangkap apa bijik butir yang budak ni cakap...
Kuar je dari bilik air si Kristal cakap ngan aku...
"Mak, tadi kakak nak masuk rumah kakak nampak rasaksa"
"HA??? RASAKSA?? KAT MANA?"
"Kat atas bumbung rumah"
"IYE?? CEMANA RUPENYE??"
"Mata dia kat atas, hidung panjang.. kat dahi ada tanduk.. badan dia bessssaaaarrrr"
n macam2 lagi dia describe rasaksa tu.... siap ngan tangan2 skali.. aku dah mula rasa sangsi ngan anak aku ni...
bebetul ke dia bleh nampak hantu setan??



Posted by Picasa

16 ulasan:

cik_ienn berkata...

akak,
nanti balik umah soal siasat si kristal.

suspen nih...

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ien,
Heheh... dah jadi edisi siasat lah pulak...

kHairie berkata...

rase nye kristal boleh jadi macam jennifer love hewitt dalam cite ghost whisperer la..
.
ish, bawak berubat la kak. kecik lagi kristal tu.
.
tapi zahra sangat COMELLL!! OMG!! nak cubet pipi die boleh?

Elyn berkata...

uiks.... seramnyer dgr.... tpkan kak ade org mmg bule nmpk bende2 ni.... mcm adik ipar elin nyer adik.... sume bende die nmpk.... tp yg bgs nyer die bule bg nasihat nape bende2 ni slalu kacau org.... mcm2 la....

atty's berkata...

kristal ade kebolehan istimewa..tak tau nak komen.riso..ko jaga kristal elok2 tau

Zanna_MamaBatrice berkata...

kena tinggal budak comel tu kak
sian dia...

si kristal...kecik2 dah nampak yg bukan2...mmg ada kak budak2 yg leh nampak apa yg kita tak nampak...tp sian ler....kristal kecik lagi, takut dia x boleh bwk plak...

kak, try ler berubat or cari2kan air utk kristal tu kak

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Kerry,
Akak tengok perkembangannya cemana sampai end of this month, kalau menjadik2 memang akak bawak pi specialist jawabnya...
.
Nak cubit Zahra?? Zahra ngan akak ibarat cubit pipi kiri, pipi kanan pun terasa.. kang ko cubit zahra, aku yang tergosok2 pipi sendiri..

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Elyn,
Wah.. seram gila gak ye. Cemanalah orang spesies ni jalani kehidupan..

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Zana,
Akak akan cuba sedaya upaya untuk mencarikan orang yang bijak pandai yang serasi untuk mengubat si Kristal ni, akak pun takut dia tak bleh bawak, dia pun kecik lagi.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Attys,
Isk, mak dia pening pala ni Ktys, bapak dia buat dunno saje...

Ktys, skang ni nak htr komen kat blog Ktys susahla.. napa eh?

Shumierain berkata...

Salam,
seram sejuk suam panas lak bl bc bab2 yg last 2..takutttt

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Shumierain,
Amboi... siap buat homework lagik... syabbas betehh..

Ad berkata...

krystal ada kebolehan..anugerah tu..

letak byk2 skit gambar zahra yerrr..geram sgt

su berkata...

mungkin betul kot! kdg2 anak kecik ade kebolehan pancaindera yg ke 6!....

cthnye kt skolah su...dia xnak masuk kelas sbb ade benda halus tuh...dia kata bende tuh tarik2 telinga dia...

budak tuh skrg menumpang kt skolah lain..

adeh skrg jam 2am ni....seram sejuk plak tengkuk! huhu....

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ad, bleh.. sekeping singgit yek...

MamaSofif berkata...

siz sense kristal ni..best gak ni leh tgk raksasa..ultraman 3