13 Februari, 2009

apa2 aje

Malam tadi aku masih takleh tido lena… memikirkan tentang saman ittew..
Aku punye lessen ji’un hujung bulan ni, roadtax insuran keta aku plak bulan 4 ji’unnya.


Rasa2 masa aku nak hidupkan lessen n roadtax tu ada masalah tak?
Hish.. riso bebeno teman (tetiba jadi orang perak…. Teman orang Bota, kome orang mana?? Heheheh)


Hari ini Jumaat. Ada kelas bimbingan Al-Quran. Ustaz Ismail selitkan cerita2 berunsur tahyul, khurafat, jin dan syaitan. Aku admired him so much.


Lately banyak cerita kat tv pasal mende2 ni sumer. Rasa cam back to area 40-an. So far aku tak pernah lagi berkesempatan nak tengok. Yang paling baru malam tadi ialah cerita Kliwon.


Ustaz Ismail cakap 3 Qul jangan dilupakan. Surah Al-Baqarah adalah surah yang paling baik untuk mengusir hantu/syaitan/jin yang menginap di sesuatu rumah. Lets say cam pindah rumah baru or masuk kediaman yang tak berpenghuni.


Pesal aku rasa lain macam? Heheheh pesal hari ini hari Jumaat. Perlukah aku mengungkapkan ayat2 malas aku seperti last week. Heheheh tak perlu!!


Smalam masa teman si Kristal tengah coloring kerja sekolah dia, aku pun tanya.. “Kakak ni lelaki ke perempuan eh?”.. dah alang2 dia tengah color picture boy n girl. “kakak pompuan lah mak.” Syukurr… anak aku dah berubah. Then aku tanya lagi… “Kakak ni girl ke boy?”.. ko nak tau apa jawapan dia?? Jawapan yang SENTAP ok..


“Kakak bukan girl, kakak bukan boy.. kakak INDIA”.. adoo perlukah aku nangis mengguling2 kat atas lantai.


Tu le… Ini sumer gara2 percintaan dua darjat ko ngan si Kevin. Mulai hari ini Mak haramkan ko bersahabat ngan si Kevin tu. Aku tak nak tengok ko berkejaran main beskal ngan si Kevin tu ye… Euuww lagi plak si Kevin tu dah botak sempena Thaipusam lalu. Oren je aku tengok kepala dia.. sapu hapa tah..

14 ulasan:

Elyn berkata...

roadtax x le idup kalo ade saman yg mmg kite sign pasai hubby i aritu nk idupkan roadtax x bleh pasai ade saman henpon last year ekekekekek......

eya berkata...

ye kut cm elyn ckp tu. xleh idop roadtax kalo x bayo saman.

klako lak si kakak,leh lak kabo india tu..

atty's berkata...

aku pun lom bayau saman aku,
penin gak nie

cik_ienn berkata...

a'ah..mcam tak leh renew roadtax if ada saman.

urm, comel la krystal. bwa dia mai penang. harus dicubit2 ppnya. hiks.

Ad berkata...

doa2la pak polisi tu lambat update dlm sistem!!

atty's berkata...

adeh..dpt le nanti ko menantu indian..dpt cucu kacukan..

naturalspirit03 berkata...

ayoyoyo.. kadawallehhhh....
ayoomaaa.... arrree krystal bethe... sap kuchiya? tere nam Isni amni laiyina bte abdul rahman... nahi isni amni laiyina anak pompuan abdul rahman.... waakkakakkak ehehheh... jgn marah ek tuan rumahhh... ahahhahah.. nak gelak lagiiii... ahahhaha... adooohai anak sedaro ku.. udahla kecik cinonet... cenggitu pulak akal pikiranmu... huhuhuh....

LayarLara berkata...

Elyn,
Adus... berapa en. teddy kene?

LayarLara berkata...

Eya,
sesilap keta aku jadi agung sampai hujung tahun

LayarLara berkata...

Cik Ein,
Rasanya ko ni salah orang, yang cubby tu si Zahra laaa..

LayarLara berkata...

Ad,
Kanda doakan semoga polisi itu hilang ingatan, hilang buku log saman tu, hilang salinan saman tu..

Amin!!! Weii korang sumer cepat tolong aminkan wehhh...

LayarLara berkata...

Attys,
Nehi kabi nehe.. haram zadehh!!

Tapi Kevin tu aku rasa dah beso esok hensem laa.. heheheh XD..

LayarLara berkata...

naturalspirit03,

Ko jangan gelak banyak sangat eh... ko nak ke esok orang cakap.. "Laki sapa tu??" laki anak sedara dia... muahahahahah

Mere nam Inspektor Sahab..

naz ilyn berkata...

salam kenal...
cite kaliwon malam tadi sama dengan cite yang saya citekan di blog saya... bolehlah singgah n3 puaka niyang rapik di blog saya... hihihi dengan muka saya yang tak malu ni..