17 Februari, 2009

Kenapa?? Kenapa?? Kenapa??

Aku benci betul tengok paper Harian Metro (Edisi Selatan) mukasurat 9 keluaran 17 Februari 2009.

Dah le aku sibuk n bz.. bleh plak kuar cerita2 cam ni. Aku sibuk tau, Ko lagi nak tambah beban sarat dalam kepala aku ni, sengaja nak suruh hati ngan perasaan aku kerja over the limite..

Benci tau...

Aku rasa mak bapak yang buang anak ni patut kene hukum sula aje lagi bagus..

Penat mengandung... penat beranak.. penat bela dah tu umur 3 tahun pepandai je buang.. tongong betul.. apa ko tak buang masa budak tu baru lahir?? napa dah besar, dah tau prasaan sedih suka duka baru ko nak buang?? W/apapun yang berlaku dia nak orang yang dia sayang kat sisi dia...

Benci aaaaa

7 ulasan:

~adeQ~ berkata...

aah..BENCI....kucing pun sayangkan anak...BUDUS sungguh mereka ittew!!!!

cik_ienn berkata...

sokong..sokong...binatang pun tau sayangkan anak. manusia macam nih, baik jadi binatang. Allah dah kurniakan akal, tapi still buat keja macam takda akal. BODOH to the max....

atty's berkata...

org camne..sula je..

Ad berkata...

mm..ntah2 dia xlehnak jaga, kalau x buat gitu, budak tu xder masa depan langsung kot..

at least dia tau rakyat msia ni prihatin..mesti budak tu cukup makan pakai, kasih syg jer belum tau lagi..mintra2 cukup laaa..

sian plak ke mak pak budak tu..bukan senang nak buat keputusan buang anak 3 tahun.

agak je ni

Shumierain berkata...

Sula pas2 kita arak keliling bandar pas2 pukul ramai2 pas2 kita campak lam longkong pas2..pas2..pas2..

eya berkata...

mereke2 iteww bukan manusia,sebaliknye setannnnnnnnn..

naturalspirit03 berkata...

herm.... ni lagi best.. smlm ada org jumpa ceq bg tahu ada sapo2 nak anak tak? budak lelaki umuq 3 tahun... dia dah taknak bela sebab dah "mecerai" sama dia punya abang.. ibu muda... umur 21 tahun...lg plak dia jobless...dia bg tau family dia pun tak suka ngan dia n anak dia coz perkhawinan "tanpa lestu" jadi atas dasar kesian.. yo yo arrr jeww ceq tanya kengkawan ceq yang memang susah nak dapat rezeki anak... sekalik sampai 2 org member nak n offer diri nak jadik mak bapak budak tu.. kalau ikut ceq pun nak amik.. tapi da kena saound dengan betara guru... "JGN CARIK MASALAH!!" so terkuburla niat murni tu.. huhuhu.. sekali ceq pun call la balik pompuan tu... sekali tu dia bleh jawap "ERMM... TU LAH... SAYA KALAU IKUT MEMANG NAK BAGI ANAK SAYA NI TAPI MAK SAYA PULAK TAK SAMPAI HATI... NANTI KALAU SAYA BERUBAH FIKIRAN SAYA BG TAU YER.."

Perggghh what the hell lady?!! itu jawapan dia lepas ceq beria tepun member ceq.... angin jugak... bengang nak xplain kat kawan yang memang mengharap nak anak tu...

MORAL OF THE STORY: Bukan senang kita nak amik keputusan untuk buang anak kita kecuali kita dah terdesak... mungkin org yang buang anak tu mengharapkan nasib anak dia berubah sebab tu dia rasa dia tak mampu nak beri kehidupan yang sempurna buat anak dia... wah..wah..wah.. touching....sob sob sobb.. sroootttt ( sedut ingus)....eekkekek....