04 Februari, 2009

MasyaAllah...

MasyaAllah...

Beriya2 aku menyental baju skolah si Danial. Entah apa aktiviti yang dia buat gaknye. Baju skolah agama hitam kat lutut... ini nescaya gosok kat simen... kaki seluar jangan cerita.. nasib baik baju skolah agama aku lipat sampai siku, kalau idak kat lengan gerenti punye... wajibul gunnah hitam gak... baju skolah rendah plak kat belakang baju mesti ada cap tapak tangan yang hitam. Kawan dia main sedap je kesat tangan kat baju dia. Belah depan jangan cerita... ada setompok sket bekas sambal, kesan hitam2 dari pensel, ada bekas pen. Wah ko buat mural kat baju skolah ko ke apa?? Bergesek2 aku menyental baju... Takpe.. bakar kalori... tak lama lagi berototlah lengan kanan aku ni.. Sazali Samat pun kagum tauuu...

Kasut?? perghhh kasut haruslah senada ngan kecomotan baju dia.. "Apa yang abang buat sampai hitam kasut abang ni??"... "Kawan abang pijak kasut abang"... "Abang ni selekehlahhhh, ketua kelas cam ni punye comot... tak bleh jadi role model"... "Takpela.. skehati abanglah".. Cili ko kang! Opsss... kat dalam peti ais cili dah kurang.. kene tukar... Coklat mulut ko kang!!

Smalam Danial bagi tau dia dapat pindah kelas sekolah agama. Keputusan exam skolah agama melayakkan dia dok di kelas no. 1. Sebelum ni dia kelas no. 7 (ada 12 kelas) Jiran sebelah aku tu punyelah heboh anak dia lompat kelas dari no. 7 ke kelas no. 5, meleret2 sengih cita ngan aku. Helleh... Danial terus lompat dari kelas no. 7 ke kelas no. 1 aku tak kecoh pun... (tapi kecoh dalam ni...)

Skolah kebangsaan dari 2 - 6/2/09 ni ada periksa transisi untuk mengasingkan pelajar mengikut tahap masing2. Harap2 Danial dapat kelas yang baik. Tak sabar plak nak tau result.

Semalam toblerone dah abis... di perabiskan oleh dak UDA. AbangSayang cari farrero roche pun dah ya sallam... tak makan nasik gaknye si UDA ni, melantak cekelat je. Ko jangan meroyan salahkan aku kalau badan ko naik, muka ko ditatarias oleh jerawat ye... Hawass kamu.. nanti mak sagat muka ko pakai sagat ubi... lepas tu bubuh spirit... terus licin gitu..

Skang ni Kristal cam dah reda. Maybe coz dia tak nak keluar rumah. Kalau aku keluar baru dia ikut keluar. Kalau tidak, memang berabuklah dok dalam aje.. Semalam satu hari suntuk dia tak nak makan. Merajuk ngan si UDA. Sebabnya dia tak nak mandi, tak nak pi skolah. Datang si UDA, heret dia masuk bilik air terus jirus ngan air, lokos ngan baju2 skali. AbangSayang call pun dia tak nak jawab, dia larik masuk dalam wardrobe. Malam tadi aku pujuk2 dia makan. At last dia makan jugak 3 pinggan nasik.

Malam tadi aku tanya Kristal.. "kakak nak makan apa besok?"... "kakak nak ayam pedas"..

So, hari ini aku masak asam pedas ayam, sup tauhu + fishball + taugeh. Bfast aku buat mee goreng + nescafe.

Asal malam je aku pening memikirkan apa aku nak masak esoknya... hari2 masak bleh jadi pening tauuuuuu....

21 ulasan:

atty's berkata...

semalam kty masak sup ayam..

atty's berkata...

tahniah utk danial dpt lompat kelas..caiyork daniel..

kHairie berkata...

rilex ar kak,
boleh jadi tough sental-sental,
lagi satu pasal masak tu,
lagi afdal..
cewah!! cam ustaz le pulak! :p

kHairie berkata...

rilex ar kak,
boleh jadi tough sental-sental,
lagi satu pasal masak tu,
lagi afdal..
cewah!! cam ustaz le pulak! :p

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ktys,
Rasa cam dah ada dalam list nak masak sup je besok...

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Khaire,
Mekasih ye ustaz Khairie... sejuk plak perut rasa...

PerantauSepi1306 berkata...

tahniah danial! nanti belajo rerajin lagi yek..

Ad berkata...

meh sini ad bg menu tuk ari2 masak!!
ahad, maggie curry
isnin, mamee mawi
selasa, cintan
rabu, pama
khmais, maggi ayam
jumaat, telur mata
sabtu, pi McD

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Perantau,
Mekasih motivate... akan ditunjukkan pada danial

LayarLara Legendary Of Journey berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ad,
Tu menu untuk kanda sefamili atau menu untuk Ad bila dah sampai China??

Ad berkata...

ooo..perli yerrrr..

tu khas tuk kanda..
ad di china makan mee tarik2 free yerr

ekkeke

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ad,
Pi sana belajo tau buat mee tarik2, pastu balik sini ajo kat kanda plak ye...

Ad baik kan???

Ad berkata...

baik kanda..

rm10 untuk seurat!!

~adeQ~ berkata...

kak, yang tak masak ni pun pening...nak makan apa pulak petang nanti....nak gi kedai mana...huhuhu....last2 balik umah makan koko crunch jek laki bini....hehehehehe...

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ad,
Huh! Ngan kanda pun nak berkira.. apa punye adikleee...

Kang ko kene tulah kanda kang.. bukan ke kanda ni keturunan istana... sedangkan ko hanya keturunan 'dapur istana'... just joke.. lol.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Adeq
Alahaiiii ko lagi le parah dari aku yek... sian ko...

Tak dapat nak bayang ko laki bini makan crunch sambil pandang memandang..

Shumierain berkata...

bl tiba bab2 tang masak memasak ni rasa lega jer..iyelah kt bujang lagi pas2 duduk gan mak..balik keja xyah pkir nak masak aper..cuma pkir berapa byk aku nak makan ari ni..

Huahahhhaahh..jgn jelesss..(dalam nada angkuh lagi bongkak)

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Shumierain,
Er.. ko mengingatkan aku di zaman kebujangan aku dahulu kala...

eya berkata...

huh,dr kls 7 ke kls 1..bgs sgt da tu.
mkn hari mkn cerdik si abg.

LayarLara berkata...

eya,
hehehe tu pun star untuk bapaknye yang rajin ngajo.. nak harap mak nye.....

Apa?? ko tak nak belajo?? sudah pi simpan buku.. hehehehhe