27 Februari, 2009

Sabtu muncul lagik..

Wohhhooo hari ni cannot joging maaa..

Aunt Rose sebelah rumah aku ni buat kenduri kahwin anak dia, rumah aku dijadikan tempat untuk meletakkan si DJ dan penyanyi karoknye.. haruslah rumah aku meriah ye dak..

Entah cemanalah si Zara nak tido hari ini..

Semalam plak ada kenduri doa selamat, juga dirumah Aunt Rose.

Oh ye.. lupa plak... Last Sunday kita orang dah pergi tengok Upin & Ipin The Gang. Bolehlah menarik minat budak2. Adegan suspen pun bleh menggugat perasaan budak2 gak.

Jangan tak caya.. kali terakhir aku tengok wayang adalah ketika belum ada anak lagi... soooo maknanya??? Danial skang ni 7 tahun... maknanya.... dah 8 tahun le aku tak masuk panggung.. hahaaahhahahahah

Punyelah beriya2 aku bawak sweater budak 3 orang ni... siap bawak stoking lagi, sebabnya ada orang cakap ngan aku dalam panggung tu sejuk... skali tu... tak sejuk pun... ala2 nyaman dan tak panas je... takdelah sampai tahap sejuk. Tak tau le kat Leisure Mall memang tak sejuk sangat kot.

Si Danial selama ni tak pernah makan popcorn leh makan popcorn plak. Habis regular size dia sorang. Sebabnya dia kata Mr. Bean masuk panggung makan popcorn, so dia pun kene makan popcorn gak masa menonton... huhuhuhu... begitu??

Nasib baik si Zahra takde meragam ke hapa dalam panggung. Baring kat riba minum susu, main cak2 ngan orang belakang, main langkah2 kerusi aku ke kerusi Danial.. Jadi mat rempt kat armrest, menjerit2 sorang2.. ahhh gasaklah.. janji ko tak nangis sudah.

Malam kang plak kakak aku buat tahlil n kenduri arwah. Wah mesti aku penat bangat. Siang ngan kenduri Aunt Rose, malam plak kat rumah kakak aku. Mak long sudah sound wooo mintak AbangSayang jadi tukang angkat hidang..

Dah le aku nak tengok kat luar tu apa yang patut nak buat... (ceaaaa padehal autopublish ni... hehehehheh)

*DIKESEMPATAN INI AKU INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI LAHIR KEPADA SORANG MAMAT (BLEHLAH YE KANDA BAGI UCAPAN SEHARI LEBIH AWAL..) DENGAN UCAPAN SELAMAT PANJANG UMUR, CEPAT QADZIAL HAJAT, DIMURAHKAN REZEKI DAN DIBERI KEJAYAAN DALAM SETIAP BIDANG YANG DICEBURI. AMIN.

8 ulasan:

Shumierain berkata...

wah kalu dah DJ station kat depan umah akak, apelagi karaoke la sambil joget lambak..biar memasing kena heart attack..

ape cite UDA???????????

atty's berkata...

byk kenduri ye..

aah uda cam ne..kojo tak laie..ha!

cInTa aDrIaNa berkata...

seronok la baca cerita2 akak neyh...

=p

Ad berkata...

makasih
1- sbb tgk geng
2- sbb bg wish

nak tanya..apakah kesudahan episod arjuni UDA ittew.

LayarLara berkata...

Shiumerain,
Heheheh kalau aku nyanyi gerenti ribut taufan.. roboh plak kemah kang.. tak sempat nak bersanding pelamin dah tercabut.. heheheh jangan carik pasal..

LayarLara berkata...

Atty,
banyak cuti banyak kenduri banyak makan... hancusss.

LayarLara berkata...

Ad, mekasih aje?? resepi kaya mana??

Ko masih menyimpan perasaan dengan Uda Ad??

Lupakanlah dia..

Ad berkata...

resepi kaya?

opss..lupa plak..nnt dinda email yerr..

yg dulu2 tu dah khatam ker?