25 Februari, 2009

Thanks Uda!

22/2 (Ahad) lepas adalah hari ulang tahun arwah Bonda Kamisah. Hari yang sama gak adalah besday si Uda. Hepi beday to uuu.. hepi beday to uu.... Semoga murah rezeki dan dipanjangkan usia.. dan peroleh keberkataaaan.


Monday cam biasa bangun pagi jam 5 masak2 n buat bfast. Uda sepatutnya sampai hari Ahad tapi tak nampak bayang. Biasa kalau tak sampai malam Uda akan sampai pagi Isnin jam 7.20 pagi.


Aku dah siap2 nak keluar rumah, Uda tak sampai lagi. Selalunya aku tinggal je budak2 ngan AbangSayang, dia masuk office jam 9.00 so dia biasa kuar lambat sket, blehlah dia tunggu Uda.
Tiba2 Uda call. Dia tanya bleh tak kalau tak jaga budak2 hari ini (refer to Monday lepas). Aku cakap laaa napa tak sound awal2. Kalau tak bleh aku tumpang Danial n Kristal kat rumah Kak Murni (coz dorang sekolah) n Zara aku antar ke Skudai. Tapi kalau dah kul 7.20 baru ko call nak bagi tau tak dapat datang APA KEJADAHNYA???


Pastu siap bleh tanya.. BOLEH KE TAK BOLEH… Cam khinzir ok (haaa amek ko… sopan) Aku tanya dia, kalau aku cakap tak boleh, adakah dia berjaya sampai ke rumah aku sebelum 7.40…. and the answer is NO. Babilah kau.. (haa tiada sopan santun..)


Pastu bleh siap cakap ngan aku.. Kawan2 Uda dari Melaka semua turun, pondan2 tu dorang nak celebrate besday (besday ko kan semalam, bukan hari ini) Uda. Pastu ngan suara merintih2 mintak maaf.


At last aku cakap, abis nak buat cemana, tak boleh pun terpaksalah bolehkan jugak (aku majikan yang ada perasaan ok).


Fine! Aku E.L!


Ok aku tunggu hari Isnin malam tak sampai. Aku memang pasti dia akan sampai hari Selasa pagi sebab dia mintak cuti on Monday saja. So Selasa pagi aku pergi kerja cam biasa tinggal anak2 ngan AbangSayang.


Skali tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SHIT!!! Kul 8.15 AbangSayang call cakap Uda tak sampai. Anak2 dia dah tumpang kat rumah Kak Murni.. AbangSayang tak bleh cuti sebab dia nak pegi S’pore. So.. aku yang kene cuti lagi.. Isi borang online then terus aku berdessup balik.


Aku call Uda tak angkat pun. Tu dah takut le si bapok tu.. aku jentik buah ko kang! Napa ko tak angkat?? At least aku bleh tanya ko nak cuti berapa hari, aku bleh ejas budak2. Ni ko nak nyuruk sangat2 kan… okey fine… Nak kata takde duit nak naik teksi pi rumah aku, hari Jumaat aku dah hulur dia RM100 takkan dah habis?? Ko kunyah ke apa duit tu??


So hari Selasa gak aku gi jumpa Kak Sal, jiran selorong aku yang juga merupakan Ketua Kumpulan Yassin Wanita (promote harusss), mintak tolong dia jaga anak2 aku. So dia bersetuju. Mulai hari ini maka duduklah budak2 kat rumah Kak Sal.


Tadi pagi AbangSayang tanya aku. Kalau Uda sampai nanti budak2 cemana. Aku cakap, kalau Uda sampai, suruh je masuk. Budak2 tetap aku hantar ke rumah Kak Sal. Ini dah second time Uda buat cam ni.. aku tak mau ada third time. Kalau dia buat lagi ko nak cuti ke bang?? Muka akuuuuu jugak yang cuti.. sehingga bulan 2 ni dah 6 hari aku cuti tau!! Tapi sampai masa aku nak keluar pun tak nampak bayang si Uda.


Ye.. itulah penyebabnya aku hilang selama 2 hari. Balik kang aku nak kumpul sumer baju2 si Uda. G-string dia aku nak sarung kat buah nangka. Kotex dia (syyhhh dia pakai kotex koooo… tak tau le maybe dia cirit birit kot) aku nak humban je..


Yee selesai sudah cerita yang menyakitkan hati aku…


Oh ye… berdasarkan permintaan, cerita pasal kat E.R tu aku sambung kendian ye… harap bersabar..


Kepada orang ITTEW (terpaksa dirahsiakan bagi mengelakkan ancaman keselamatan kepada negara).. ko cuti dua minggu… cuti kawen ehhhhh… hek..hek..hek..


8 ulasan:

eya berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
LayarLara berkata...

Eya,
sorry to say, this is my territory, dissagree? u can leave...

Elyn berkata...

u mak aii br bln 2 dh 6 ari cuti.... penin gak kalo slalu uda wat hal ek..... kak u kene cr alternatif lain la tuk cr org jaga anak2 u..... sian plak u last minit terkejar2!!

atty's berkata...

tak patut sungguh uda buat gtu..
sesapa pun akan marah..

LayarLara berkata...

Elyn,
Start today dah hantar orang selorong ngan rumah.

Hope dorang sesuai dan selesa sangat2nya...

LayarLara berkata...

Attys,
Kau begitu memahami..

let me have your shoulder to cry on.. cewahhh..

Ad berkata...

cisss uda....

sungguh tak patut buat begitu...(sambil cabur belt)

piapppp!!!(dgn kepantasan gaban salin baju)

LayarLara berkata...

Ad,
Jangan dinda!! Jangan!!!

(tutup mata!) Ad suar ko tu!!

Malam tadi mak si uda call bagi tau nanti malam udanya sampai... tapi sampai ke pagi ni takde pun bayangnya..