25 Mac, 2009

Kenapa eh??

Hijau tu maknanya JALAN.. bukan SILA JALAN DENGAN LEMBAB




Tak paham.. tak paham.


Kalau on the road, lane kanan maknanya untuk memotong... atau pun lebih laju sket laaa dari lane kiri kan?


Tapi.. kenapa bila berenti kat traffic light, lane kanan jadi lembab... dan lane kiri plak jadi laju?? Sampaikan 2 bijik bapak lori jalan senggut2 pun bleh lepas.


Keta saya kemek sket je... tapi saya tak tau kenapa orang boleh bederet2 jem hanya nak tengok keta saya kemek tak seberapa ni..

Lagi satu.. kalau time balik keje ada xcident... yek elleh sket je xcidentnya tapi jem dia mak aii... macam le xcidentnya bumper to bumper to bumper to bumper...


Hellooooww.. korang tak de rumah tangga eh?? Kalau korang rasa nak tengok, park kat tepi laa... bleh cai nombor skali... Jangan halang aku nak balik dengan kadar segera bleh??

14 ulasan:

green apple berkata...

selalunya yang jalan slow lane kanan tu adelah kereta bapak besar dan mahal, apa ko ingat ko mahal maka aku takut nak sodok??????

atty's berkata...

selalu gitu ler..selow melow..nak nengok kan hal org..

cik ienn berkata...

dah lumrah kot akak. asal ada xcdnt je, ada la penyebok dok panjangkan leher tgk apa langgar apa. bukan nk tulung sangat pon.

LayarLara berkata...

green apple,
yelaa aku lupa.. yang bawak keta besa biasanya golongan veteran cap sipotox..

LayarLara berkata...

Atys,
y haaa?? y??? y aku takleh bukak blog ko ktys??? yyyyy????

LayarLara berkata...

Cik ien,
Pe punye pesen eh orang cenggitu..

Cik ien bukan yang cenggitu kan??

AD berkata...

1)sila JANGAN dengan lembab?

kalau kanda x paham dinda lagi tak paham

2) owh..dah faham dah...ala,bukan kanda x tau, rakyat Malaysia sangat prihatin..kalau ada mamat kencing tepi jalan pun leh sbb kan jemmm yg sgt nazak, inikan pula tragedi2 yg mengakibat pengeluaran kos.

PerantauSepi1306 berkata...

ni apa ke hal ni... lampu ijo pun nak marah.. hahahhaha..

neway keter beso bukan saja nak lambat tapi nak tarik minyak kasik speed power tu berat sket , yelah bodi berat kan.. yg keter kecik lak tekan lebih jer, terus meluncur ke depan, sampai part kona, melayang plak hantam orang.. eksiden.. abisss susah kan org lain plak sebab kena berenti tgk xcident tu ;D

Ekekekeke jg marah haaa.. saja gurau2.. bwk keter kat malaysia ni mmg kena banyak bersabar.. kalo tak.. hangen satu badan wooo ;p

LayarLara berkata...

aD,
Mada ada silap... demam gout eh??

LayarLara berkata...

perantau,
nasib baik keta aku kecik, kalau aku pakai keta kebal dah lama aku gelek dorang..

Shumierain berkata...

ha'ahh setuju gan akak..nape la bile dah kaler hijo lembab nak jln..prepare la awal2..ni x, terhengeh2 jer memasing..

ni 1 penyakit drebar kat m'sia..suke nengok org xciden tp xtlg..sungguh cilakesss skali..

cik ienn berkata...

cik ienn budak baik. ehehehe. tak sebuk2 aih kalo ada org xcdnt.

*matilar perasan tahap apakah ni

LayarLara berkata...

Shumierain,
Kepoh tah apa nama.... nyampah i tau...

LayarLara berkata...

Cik Ein,
Aku memang tahu sejak azali ko memang lemah lembut, berbudi pekerti, berakhlak mulia... er.. er... sila tambah sendiri ye..