06 Mac, 2009

Malu!! Mencik!!

Uwaaaaa... malu... malu..malu!!! Mencik..mencik...mencik... Oh Tuhan kenapa ini terjadii...


Benci tau!!!!


(Sengih lebar2...)


Tadikan.... aku balik sangatlah awalnya... kul 11.40 sudah keluar, walhal lunch break hari ini jam 12.15.... seee derhaka atau tidaknye aku.. Sebenarnya aku nak mengejarkan si kristal balik jam 12.00. U olz pun tau kan dari opis ke eco living jauhnya doploh menit perjalanan...


Dek kerana kederhakaan aku tu, aku telah mendapat balasannya.... akak insap seketika dek non..


Ohhh tidak..


Aku turun dari opis ngan kasut bertali warna gold yang cuma seinci setengah saja tingginya. Bertudung hijau ala2 endon tu.. ngan jubah bewarna hijau n hitam. Dengan langkah selaju yang boleh supaya tiada mata2 yang perasan akan kelibat aku.


Tapi qadak dan qadar telah menentukan segalanya, disaat aku sedang gigih mengatur langkah menuju ke kereta yang hanya beberapa depa saja, dan ketika sedang asyik melangkah longkang yang berjaring itu, tetiba tumit sepatuku telah termasuk di celah gigi jaring itu. Dan secara tiba2 kasut itu telah tertinggal nun di belakang... Ohhh sungguh aku menjadi sindirella.. Aku pasrah...


Tapi... bleh plak ada mamat gelakkan aku.. siap cakap.. "Ya Allah.. cemanalah..."


Sadap U!! aku sumpah ko berbibir sumbing kang!!


Mak maluuuu.. mak malu sangat nokkkk...


Takkan aku nak tinggal kasut ku itu kan?? kan?? sangatlah keji meninggalkan sepatu itu bersendirian tanpa pasangannya..


Aku terpaksa berpusing dan mengadap wajah mamat yang bermulut celupar tak ingat... mencangkung dan dengan gigih mengeluarkan sepatu itu... Mujur ketika itu tiada Mentos kat tangan aku.. kalau tidak sudah tentu aku lontarkan mentos kedalam mulut sambil menghadiah kenyitan mata pada mamat mulut celupar itu...


Wahhh mak maluuu tauuuu... rasanya inginku masukkan kepala dalam baju...

3 ulasan:

Elyn berkata...

ekekekekekekekekek

Ad berkata...

wah...malu sebab size kasut tu 44 ker?

opsss

(harusla sumpah bibir terjuih tu dipos ke China..ekekkeke)

MamaSofif berkata...

macam-macam hal..kes kasut lagi