06 Mac, 2009

Berkabus

pagi tadi kuar rumah jam 7.25. Aku kuar dari Eco Living n masuk je jalan besar amboiii tebalnya kabus.. jarak penglihatan sangat terhad. Tapi once kuar je dari Kangkar Pulai...bleh terang plak siap ada cahaya matahari lagi plak.

Hari ini ada sesi mengaji.. Ustaz yang mengajo tu best sesangat.. Bukan nak muji Ustaz Ismail Mustari, tapi semenjak dia yang menjadi pembimbing kitaorang memang berdedai2 orang berlari2 anak masuk Bilik Mesyuarat. Kalau dulu, sian pompuan menopause tu terjerit2 ngajak ke syurga tapi hampeh orang nak layan.

Hari ini t.hari aku nak balik, sebabnya nak nganto Danial pi skolah. Ada ke patut bas skolah hari Jumaat amek kul 2.30 pm sedangkan sekolah naik kul 2.40pm. Slalu Danial masuk kelas hari Jumaat orang dah belajar. So aku rasa tetiap hari Jumaat aku hantar dia jelah..

Waaaa pagi ini sangat mengejutkan loooooooooo. Aku cam biasa le jam 5 pagi sudah bangun n kelentang kelentung di dapur.. tetiba air paip jadi kecik... Waaa tak pernah2 ok di Eco Living takde air. Harap air tangki sajalah... Sangat mencabar yee aktiviti memasak terpaksa diselang seli dengan aktiviti walkaton ngambek air di bilik air. Janganlah sampai malam. Nasib aku bekerja. Tapi cemanalah plak orang2 yang dok rumah tu ye. Air takde ni mendownkan hasrat aku untuk memasak. Aku just masak air, buat bubur zara, buat cucur ikan bilis, sayur kobis rebus sama ikan goreng je. Aku takde mood nak masak sedap2.

Hari ini MatMisai takde. So aku nak pegi bank sekejap. Nak membayar hutang.. lambat tul nak tunggu bulan 3, 2010. Keta abis bayar woooooo...

Zara masih lagi ngan CB dia.... isk.. risau aku.. sian tengok dia lapar.

7 ulasan:

Ad berkata...

ala,tayamumkan aja sayur2 dgn ikan2 tu lenkali.. ekekekkee


pasal zara..air jambu tu xleh tuk budak2 kecik kang x berak2 plak!!

pasal chi kit teck aun tu..ngak boleh jugakkk

nota:
dah anta dah sri kaya tu..haa..buat..jgn x buat!!

atty's berkata...

sedap je..walupun cekodok..

siannya zara..kalo dia CB..ko takleh kasi susu..kena cari susu.lemak sayuran..

suhaila-ab berkata...

ada lah follower tu...kat bawah "recent comment" dia terkebawah sikit...

LayarLara berkata...

Ad,
Kanda sangat kagum ngan kepintaran dinda. Otak dinda ni kalau diibaratkan memang layaknya menjadi batu cincin. Tapi apakah boleh kanda tayamumkan saja ikan dan sayur2 itu??

Tetiba kanda rasa bernafsu nak jetat kepala dinda... meh sini kejap!

LayarLara berkata...

Attys,
Haah lah Atys, susu dia skang ni berasaskan susu lembu, kene tukar yang soya. (aku tukar Isomil, dia campak botol).

(Tengok bekas cekodok dah kosong..) Sorrylah Atys tak dapek nak pelawa laaa.

LayarLara berkata...

Suhaila,
Skang aku pergi..

Vroom!!!

Ad berkata...

dulu2 mmg cikgu nak pinjam minda wat batu cincin tuk hnataran, tp katanya bersinar2 sgt sampai tok kadi tu tersalah qadziat hajat ke bapa nya plak..