03 Mac, 2009

Tidak Ketahuan


Waahhh nampaknya korang begitu caring ngan Uda ye...


Entah aku pun tak tau sehingga ke hari ini dimana Uda sebenarnya.


Actually last week Kak Ngah (mak si Uda) ada berjanji nak hantar si Uda ke rumah we olz. Kebetulan Kak Ngah memang nak ke Kangkar Pulai. Tapi bila sampai Kangkar Pulai, kawan Uda telah paging dia cakap nak jumpa. N kawan Uda pun janji nanti hantarkan Uda esok (Rabu) jam 6 pagi ke rumah aku di Eco Living. Tapi sampai le ke hari ini, jangan kata Uda, bayang2 Uda pun aku tak nampak.


Makanya skang ni anak2 aku sumer bermukim di rumah Kak Sal.


Kalau ikutkan hari Ahad lepas AbangSayang nak ajak aku hantar barang2 Uda ke rumah Kak Ngah jam 8.00 malam. Tapi aku cakap besok aku nak kerja maka aku memang elakkan nak keluar malam, coz besok kerja maaaa.. budak2 pun sekolah. Takle jadi hantar bajunya... tengoklah weekend ni plak.


Aku tanya Danial n Kristal, kalau masa hantar baju n terserempak ngan Uda, dan Uda ikut balik, adakah budak2 berdua ni nak Uda jaga dorang lagi. Danial say NO.. Kristal pun sama.. NO.. tanya plak Zahra... tetiba ada suara halus say NO... si Kristal jawab bagi pihak adik dia..


Maka keputusannya tamatlah karier si Uda sebagai BBsitter kepada anak2 aku.


Maybe hari Jumaat malam ni aku pergi rumah Kak Ngah n nak tanya Uda (kalau dia ada leee) sama ada dia nak continue belajar menjahit atau tidak... barang2 dia sumer aku dah belikan.. Kalau dia nak, maknanya hari Jumaat malam dia kene ada kat rumah akula supaya bleh belajar sama2 hari Sabtu. Then lepas habis class ko nak balik.. silakan..


Tima kasih kepada Uda kerana telah menjaga anak2 aku untuk tempoh 3 bulan. Dalam tempoh 3 bulan tu yang nampak ketara bertambah tembam adalah Uda n Zahra... Thanks a lot..


Sudahlah.. buangkanlah yang keruh.. ambik le yang jernihhhhh.. meh sini aku lempar kat muka ko... hik..hik..hik...


Nanti kalau ada apa2 berita terbaru pasal Uda aku akan inform kat sini ye... kepada Fanatic Uda jangan kemana2... tunggu... (Wahhh melampau ni.. aku punye blog, si Uda plak yang ada fan.. )

5 ulasan:

atty's berkata...

huhuhuuh..sedih lak.uda dah tak keje..tp bdk2 pun tknak uda..jaga diaorg..

LayarLara berkata...

Attys,
Kami suami isteri kalau boleh memang nak guide sampai dia boleh berdikari, tapi sayang belum bermula ianya dah berakhir...

Ad berkata...

memandangkan zara,kristal dan dnaiel dah undi, maka dinda pun nak undi jugak

taip

afundi jarak keluar

klik publish your comments

*sambil mengesat air mata

dan berkumandang lagu latar...menuju puncak,impian di hati..la la la la.....pasti berjaya diiii umah kak laraaaaaaaaaaa

LayarLara berkata...

Ad,
(Dengan nada serius) WHAT A JOKE!!!

(lari belakang langsir gelak guling-guling)

Jauh di hati ini ada rasa sayu... sob..sob...sob...

naturalspirit03 berkata...

uda.. oh uda... ngapain lo... emangnnya enggak enak jadik bibik laden di rumah kanda gue.... ngapaen to.... dah la... dia taknak... ko lagi tak nak kan... ehehhe g-string dia tu ko pakai jer lahh... musti jdi mcm hulk hogan... ahhahahahhahahah
ekekekkekekek
ahahahhaha... (dok balik langsir gak neh.. ketawa sambil tutup mulut)