12 Mac, 2009

Ujian dari Yang Esa



Malam tadi Kristal muntah2. Zara pun cbnya masih lagi on.

Friends... apa beza antara VIRUS n KUMAN?

Bawak Kristal pi klinik pagi tadi, doc cakap radang usus sebab dia selsema. Sian.. dah le kurus bertambah kering.

Zara masih static cam tu, atau bahasa hospital stabil. Dah bagi susu free laktosa pun cam tu gak. So, stop terus susu, n makan just bubur yang ditambah garam saja. Doc suruh bagi ribena yang dicampurkan ngan SMECTA atau air garam yang dicampur ngan SMECTA. Apa2 ajelah doc. Puas dah aku tukar itu ini, bagi itu bagi ini. Aku tunggu sampai esok, kalau no improvement Zara akan aku bawak pi spital.

Zara dah susutttt sangat2. No melayut2 pipi... no big eyes.. no big faces.. sumer dah kecut n ringan. Masa pi klinik aritu dah turun 7kg ++ sket.

Malam tadi aku rasa cam antara tido ngan tidak. Sekejap bangun bersihkan zara, tido, sekejap lagi kristal muntah. Tapi kristal pandai pi bilik air nak muntah. Selesai Kristal nanti tak lama Zara plak. Bangun pagi aiiyoooo sudah 6.10. Jalan pun rasa cam tak jejak bumi je.. melayang2.

Weh.. once again.. apa beza VIRUS n KUMAN??

Napa bila danial batuk n demam doc kata berkuman n dapat antibiotik.. bila Zara ada virus doc tak bagi antibiotik eh?? Tak paham aku...

12 ulasan:

Elyn berkata...

kak ko cepat pi check kat sepital tkt kene rotovirus... saya bukan menakutkan cume nk tlg igtkan je.

AD berkata...

mm..dinda hanya mampu berdoa agar dua2 tu cepat2 sembuh..

amalam minum vitagen/yakult or yogurt mgkn boleh membantu kristal kot..try tanya doktor tuk kepastian..

sian zara..nak gadu sakit x reti..

LayarLara berkata...

Elyn,
rotovirus tu mende apa?

Takutnya..

LayarLara berkata...

Ad,
satu bende pun Kristal tak nak makan n minum. Kanda dah belikan solivite, tak tau le dia minum ke tidak.

Kanda sangat2 susah hati.

LayarLara berkata...

Elyn,
Rotovirus!!! I'm scared to death..

atty's berkata...

semoga yg sakit cepat sembuh

LayarLara berkata...

attys
Tq Cys.. aku takut dorang aku plak yang sakit.. dijauhkanlaa

CoNniE berkata...

salam singgah tuan rumah.. hehehe...

Shumierain berkata...

SMECTA 2 hape..

huihh byknya dugaan..skang ni musim demam + sakit2 badan..mintak simpang la

LayarLara berkata...

connie,
selamat singgah!

LayarLara berkata...

Shumierain,
Alar.. SMECTA yang begitu2... hhehehe

MamaSofif berkata...

Virus ape la ni kan..byknye turun berat zara...semoga zara cepat sembuh n jumpa ubat n punca sebenar..gi la sepital cepat...