17 April, 2009

Help plzzz


Wehhh korang pernah tak dah puas membebel... then published... tetiba je... bila view blog mendealah yang korang berhempas pulas bebel tak de... cek dalam draf pun tak de...

Wah... ini boleh mendatangkan marah ni.... penat je aku type panjang lebar membalas tag BY ZANA MAMA BATRICE... penyudahnyaaa penat yang aku dapat... Zana bukan aku tak buat tau... aku da buat tapi tah dimana silapnya... hilang... bukan aku malas tauuu...

Okeh.. abis cerita tu... aku nak cerita mende lain plak..

Fwennnn.. aku tengah buntu ni... apa aku nak buat ngan anak bujangan aku sorang ni pun aku tak tau...

Anak bujang aku ni... memanglah pantang minum2 yang berais.. kalau dulu belum sekolah memang senang aku nak kawal... kat rumah memang takdenya aku buat air sejuk, atau pun ais ketul... kalau nak minum kat luar lahhh sekali sekala... adalah dalam sebulan sekali.

But, since dah sekolah ni... aku dak tak bleh nak kawal kedegilan dia. Hari-hari beli eskerim melesia kat skolah agama. Selsema jangan cerita dah tak pernah keringnya skang ni.. batuk berkahak (lelah going to bee..) dah semedang aje...

Yang maknya ni memberi ubat2.. baiknya 3 hari saja.. then ulang semula.. the problem is.. bila dia selesema n batuk berkahak dah jadi heavy.. dia akan demam... nanti tak sekolah..

Peh tu.. nanti kang dia sedekah le sorang sket penyakit dia tu kat Kristal, Zara dan makpak dia ni... lemas tauuuu nak french kiss pun kosser rasanya.

Last month dah demam... this morning pun dah panas... tapi degil nak gi skolah gak. Aku dah tak tau nak buat apa ngan mamat ni... punyelah aku bagi scott, appeton, Igg Max nak suruh kuat antibodi, tapi kalau dah melantak segitu... mesin pun leh reput.

Pesan dah banyak kali.. tapi ibarat curah air kelongkang aje...

So... dalam kepala aku ni aku dah plan beberapa bende...

a) Nak jumpa makcik jual eskerim tu.. suruh mark muka danial.. jangan jual ngan dia lagi.

b) Tak moh bagi duit belanja skolah agama (time skolah 7.15 hingga 9.00 pagi, pagi dah bfast, nanti balik dia sambung bfast lagi, soo nak bagi duit belanja ke??)

Isk... korang ada any idea??

Weh korang ada any idea?? korang kalau setuju ngan cadangan aku kat atas tu... plz pegi kat pool sebelah ni eh....

10 ulasan:

Ad berkata...

komen juri profesional
a)xle la slow talk, makcik tu cari rejeki
b)nt dia down sbb xder duit, xder motivasi nak belajar
c)xleh laa lantak2, anak tu kanda oooiii
d)sila cari idea lain

Elyn berkata...

hiks kak ko pesan kat makcik eskrem tu masak dulu air yg die buat eskrem tu.... so x la danial sakit tekak ke sakit perut ke.... x pun ko pi umah makcik tu bom peti es die ekekekek

LayarLara berkata...

Ad,
Waaaaa bagus betul jawapan ko...
Kanda babap kang!..

LayarLara berkata...

Elyn,
Idea ko lebih bernas dari idea Ad... ekekkekeke

Zanna_MamaBatrice berkata...

nie yg kecik hati nie...keh keh keh
xde maknanyer..aku nak kecik hati..patut arr...tadi nampak cam ko dah jawab tag aku...tp tetiba kuar entry nie plak...rupanyer kes nie yerk...kak...nie bahana malam tadi malam keliwon kot kak...ha ha ha

btw...thank yerk..ptk 4-4 ...chayok ler kak...zana next month baru nak amik ptk utk 1st time hu hu hu tatuttt....

camner erk..nak bg idea...cam x bernas jer...ada je kena katuk kepala ngan ko nie nanti.....
ko nak slow talk ngan makcik tu pun x leh....dia cari rezeki...sian kat dia plak...kalu x buat, sian kat ko plak yerk...erm....jawabnyer ko sediakan ler stock ubat batuk bebanyak kat umah yerk kak...jgn overdose udah ler....

please VOTE for me

LayarLara berkata...

Zana,
Haaa silalah ko pening pala ngan soalan2 khusus n umum yang ropenye ala2 sama saja...

cik ienn berkata...

akak, pi je cakap ngan makcik jual eskrem tu. sng citer.

LayarLara berkata...

cik ien,
itulahhh yang akak sedang pk2kan... isk... last choice..

Shumierain berkata...

kak,
sy xde idea tp sy sokong jgn kasi duit belanje kat die..lg pun waktu sekolah tu pendek jer..

green apple berkata...

eh aku pun selalu wat tektik macam tu la...'i dah buat tapi tetiba hilang pulak'



muahahahahahahahahhahahahha.