28 Mei, 2009

AbangSayang kecelakaan di hari lahir Zahra


27hb pagi, jam 8.05 pagi. Ada miscal dari AbangSayang. Then dia call opis tapi tak dengar pun sorenye. AbangSayang tepon lagi hp aku. Tapi aku tak dengar sorenye. Aku pun mulalah nak marah. Semenjak dah tua ni.... atau semenjak berdot dot ni... AbangSayang call lagi, at last aku cakap (aku tau dia dengar sore aku.. aku yang tak dengar sore dia) SMS saja.... kalau hp tu dah rosak.


Then sms from AbangSayang "Datang poliklinik puteri skang, abang kemalangan" WOOHHOooooo cam nak terberanak ok terperanjatnya...


Sampai sana aku tengok dia tengah menahan sakit. Sana sini luka2 saja. Tengok tangan kiri sudah cam belon. Masuk poli doc lom sampai. Aku cakap jom pegi PKUTM saja. Aku terpaksa ikut jalan jauh sket untuk mengelakkan kesulitan jalan raya. Aku perasan AbangSayang dah cam dah tak sabar je nak sampai.


Sampai PKUTM buat dressing n x-ray n injection. Ternyata tangan yang membengkak itu telah patah n tulangnya patah secara meruncing. So cannot simen kene masuk wayar (alarrr yang cam tiang arial tv tu). Jadinya aku pi opis buat GL n hantar AbangSayang ke GHA, bahagian kecemasan.


Doc kat bahgian kecemasan pun cakap nak tahad wad untuk operation masukkan wayar. Terus AbangSayang jadi takut... huh ngalahkan aku yang kene belah hidup2. Doc cakap tak bleh simen. Ces bleh plak dia lawan cakap doc nak simen gak. Waaaa berapa tahun belajar bab ortho en. rahman?


Agaknya doc pun malas nak layan dia, degil kebeno.. haaa nak simen kan... haaa amek ko simen saja. Lepas simen amek ubat terus aku hangkut dia balik.


Pendek cita aku kenepatan semalam. Dari opis ke Sri Puteri aku drive -->PKUTM --> GHA--> Menara Landmark --> Skudai --> MPJBT --> Eco living. Dari pagi aku melayankan kes AbangSayang, jam 4 petang aku sampai rumah. Badan sangat letihnya...


Buat sementara ni AbangSayang tobat nak bawak moto gi keje. Dia decide nak beli keta lain...




11 ulasan:

Elyn berkata...

ya allah seb baik ok.... dh lps ni jgn bg bwk moto bhy tul!!

LayarLara berkata...

Elyn,
terus taubat nasuha....

LiNda berkata...

bakar saja motor itu !

Penat ehh... tuh yang buat AbgSayang bertambah Sayaaaang .

hik hik hik

atty's berkata...

harap okeh lepas simen...

shaliza berkata...

alhamdulillah,tak teruk...fobia sekejap je tu...biasa la baru2 kena kan?

suhaila-ab berkata...

huh seram baca bab2 gini..aku ni pembawak moto jugak..abg sayang ko tu mesti jugak wat xray lepas simen tu..kut2 tulang yg patah tu ada jangkitan kat dlm pulak....hehe bukan takutkan...igtkan aje...

LayarLara berkata...

Atty's
Dah ok sangatnya... bleh sidai baju, bleh basuh simen, bleh dokong anak.. hehehhehehe...

LayarLara berkata...

Shaliza,
hehheheehh tobat sambal belacan! Pedas tapi nak makan gak..

LayarLara berkata...

Suhaila,
waaaa bagus info ko ni.. nanti 12hb Jun dia ada check up...

PerantauSepi1306 berkata...

isk.. tak bahaya ke bior tulang camtu jer.. isk, isk,isk ngeris dengo.. hopefully semakin pulih la skang ni

LayarLara berkata...

Perantau,
Next appointment 12hb kalau tak oke tataaaappp kene operate...

Bioleee dia.. suka keje dua kali.. hambekkk!