09 September, 2009

Cornflakes Cekelat! Saya tak kacau!!

Malam tadi setelah dipaksa oleh Danial.. maka aku pun start buat kuih raya.. Memula dorang nak tolong... ohhh sebelum aku terpekik terlolong.. aku halau dorang sumer pegi depan.. Eiikk sonyap jooo... rupenye dorang main dalam bilik... Selamat aku sampai sudah... tetapi...
"Saya berjaya menyelinap keluar. Saya janji dengan emak saya takkan ganggu emak. Saya cuma nak tengok aje. Waktu ini mak saya dah siap buat kuih, mak saya tengah siapkan bekas nak masukkan kuih."


"Ye... inilah kuih mak saya yang sudah siap. Saya tak kacau, saya cuma nak tengok aje.."



"Apalah maknanya kalau saya tengok saja kan?? Saya mestilah nak rasa. Adakah mak saya menjaga kualiti dan standard kuihnya."

"Hem... saya sedang cuba menilai tahap kesedapan dan kerangupan kuih ini...
Sebentar yaaa.. "

"Waaaaaa... kuih ini sangat sedapp!!!! Hahahahah jangan bagitau mak saya yang saya telah mencemarkan kuihnya tauuuu.. ini rahsia antara kita... "

"Oppss... Saya terpaksa menghapuskan bukti sekarang juga.... Saya mesti bersihkan kuih yang telah saya sepahkan....Kecepek!... kecepek!... kedengaran selipar emak...."
ZARA!!!!!!!!!! ADOIIIII LAAAA...



14 ulasan:

Mesayu Kirana berkata...

keh..kehh..kehh..lawak tul lah ko jaghah..aper tak amek byk sket buh dlm bekas leh kasi mak long

LayarLara berkata...

Mesayu..

Hehehe.. adalah dalam 10 cup dah jatuh atas lantai.... Nak di babap sian dia nak makan...

sabar.. sabar..

Elyn berkata...

hihi ni chef kecik tukang rase kuih omak nyer la ni!!!

MamaSofif berkata...

hehhe..sodap tak leh tahan..tak kan nk di tengok jek..rezeki dopan mato...

LayarLara berkata...

Elyn,

tukang rasa... tukang sepah... segalanya.. serah kat dia..

LayarLara berkata...

MamaSofif,

Haah bila di marah terlompat2 depan kuih.. macam jakun sangat...

Adiwarnatasya berkata...

Kanda;
Aduhaiiii; comelnya Zara yang terkini...

LayarLara berkata...

Adiwarna,

Comel???? Dinda lom tengok dia ngamuk.... terus berubah pikiran nanti...

cik ienn berkata...

wargh, sedapnya kueh raya. nak seketul dua boleh?? hehe.

LiNda berkata...

iskk.. kalau dapat kat haku kann...
aku kaut semuanya ! tinggalkan pelastik dia jekk... haha

LayarLara berkata...

Cik Einn,
Heheheh... nak sebakul pun bleh.. tapi mai sini collect laaa..

LayarLara berkata...

Linda,

Hehehe... nasiblah anak aku berhemah sket..

cik ienn berkata...

akak,
nih saya dah tukar url ok.

www.zazrin.blogspot.com

harap maklum.

LayarLara berkata...

Cik Ein,

Okeh.. maklum dear..