24 November, 2009

Planning for 'potong'

Hari ini Selasa....


Ramai dok tegur aku... "Eh.. perut ko dah turun... ko dah tunggu hari ke??" (*turun is istilah orang mengandung yang dah dekat nak beranak)


Yee.. memang perut aku dah turun... tapi... khamis depan baru 36wks.


Aku akan pi spital selepas 3hb tu.. untuk menetapkan tarikh untuk cezar.


Kalo ikut HSA, Rabu or Khamis memang hari khas untuk ibu-ibu cam aku ni..


So.. maybe dalam 9hb or 10hb baru aku pi spital. Then... baru decide tarikh untuk di potong. (*Potong..potong.. potong.. potong.. potong.. potong..potong..potong... potonglah potong...potong!.. potong!..potong!! Hahhaaah commercial break cam siot! Iklan ini buat anak2 aku berenti makan semata2 nak tengok commercial break cam hampeh ni... )


Aku takdelah nak decide tarikh yang cantek ke hapa ke.. yang penting kalau doc kata... baby dah ok ni.. dah cukup matang... jalan terus.. Aku tak nak tunggu lelama.. sebab 3/1 budak nak naik skolah dah... Kalau lambat potong bererti nanti menjelang budak naik sekolah aku barrrruuuu sangat dalam pantang.. Huishhh planning beb... sian plak anak2 aku nanti.. dan yang akan kelam kabut adalah AbangSayanglaaaa..


Hem... besok Rabu.... lusa Khamis... Tulat Jumaat... Raya Haji..!!


Hari Khamis tu aku cuti... Pepagi aku nak pi daftar Kristal untuk sekolah Sesi 2011. Lepas pada tu... aku nak pi rumah Betaraguru... Nak rayalah katakan.. mesti ada program rewang2 kan... Tapi adik beradik aku tak cuti pun... aku je yang teriya2... actually sian ngan anak2 aku.. dapatlah aku cuti lama sket ngan dorang.. almaklumlah.. tak lama lagi kapal nak masuk doc.


Eh.. lupa plak... hari ini besday Kristal yang ke 5thn..... aku tak cakap ngan minah tu pun.. kang overlah plak.. sebab aku dah plan sesuatu... Jeng..jeng..jeng... Hepi besday sayang..


Oh ye... tak sabar nak tunggu 29hb ni... Ada program yang sangatlah istimewanya.... Nak tau apa??? TUNGGGGGGUUUUUUUUUUUU... Overlah plak..

8 ulasan:

Elyn berkata...

potong jgn tak potong kak!!! dh potong sebar2 kan ye!!

LayarLara berkata...

elyn,

dun worry.... akan ku bawak itu lappie pi spital..

wakakakakakak

Tanpa Nama berkata...

raya aji???????????


langsung x ingat!!!!!!


mmmmmmmm...nak korban diri sendiri laaa..


hepi besday tu kristall!!!!

noname

LayarLara berkata...

NoName,

Begitulah kekdahnya bila berada terlalu lama diperantauan..

Jangan ko balik nanti ko lupa bahasa ibunda sudah...

Apa kata ko korbankan si PETER..

Asah parang tajam2 haaaaa....

Tanpa Nama berkata...

x halal la kanda...

urat merih pun x nampak..camne tu

*ya ampunk

LayarLara berkata...

noname,

kene samak dululaaaaa

green apple berkata...

entah2 ko sespital ngan adik aku sok. Adik aku pun tunggu hari je.

LayarLara berkata...

Apple,
Adik ko mesti pi spital private... aku setakat gomen punye spital je..