16 Disember, 2009

Al-Kisahnya...

Nasib engko comel dan lawa... kalo tak jangan harap le AbangSayang nak bagi pelepasan dengan izin tauuuu!


The story begins..


Hari Ahad lepas... masa tu aku baru je melabuhkan punggung kat kerusi rotan depan tv sambil menjelujur nak pasang kocek baju sekolah danial.

Bebudak memasing dah merapatkan saf depan tv sambil berbaring2an...

Tetiba ada bunyi sore anak kucing...

"Mak.. Kakak dengar sore anak kucinglaaaa"

Aku diam je...


"Mana ada.. kat rumah india tu... " Cehhhh bapaknya cuba untuk kalis.

"Nyiauuuuu...nyiauuuuu...." Si kucing dah sampai depan pintu...

Terus Danial meluru bukak pintu.... yang lagi dua orang apatah lagi... terus ikut berjemaah...

"Ni sapalah buang kucing kat sini..." bapaknya dah start grumble..


Kucing tu nampak lapar sangat... terus AbangSayang arahkan aku amekkan nasi ngan susu untuk kucing..

Emangnya benar????? Aku pun cam tak caya plak bila AbangSayang cakap cam tu..

Before ni pernah gak ada orang buat anak kucing depan rumah... terus AbangSayang masuk kotak hantar kat kedai...

Si Danial apa lagi... begging laaa ngan bapak dia mintak nak bela that kucing....

Entah mudah plak lembut hati bapak dia...

"BOLEH!... tapi dengan satu syarat...! Kucing ni tak boleh masuk dalam rumah. Kat luar ni aje"..

Apa lagi... menjakun dayak lahhh tiga orang tu... meniarap2 kat porch...

Si Zahra.. mementang kucing kat rumah Betaraguru namanya Shi-Ro... kucing yang kat rumah ni punnnn dia bantai panggil Iloooooo...iloooooo...

Malas aku nak layan 4 beranak tu... aku pun masuk bilik sambung menjahit...

So, bermulalah episod membela kucing... kucing tu duduk kat porch keta je.. tak dibenarkan masuk sama sekali... Sementara belum buat rumahnyaaaa AbangSayang just amek besen letak span n kain je dalam tu...

Aku tak menaruh harapan tinggi pun esok kucing tu akan ada kat rumah... sebab dah letak kat luar ye dak.. mesti dia akan keluar merayap..

Jangkaan aku meleset... that kucing masih ada lagi besok subuhnya... dan until now masih lagi ada kat porch... berak kencing sumer kat tanah luar pagar.. kalau AbangSayang ada... keje dialah yang akan memindahkan the najis ke tempat yang sesuaii...

Oh ye.. anak2 aku namakan kucing tu... Si Tompok... sebab kalernya berbelang 3 dan bertompok2..

Ada mak ko kesah???


9 ulasan:

naturalspirit03 berkata...

Alamak aiii.. comeiinyoooo... geram nyerr..... wah lagik comel kucing ko darik kucing ako ek... bk dtg sini biar jadik adik bradik angkat Shi-ro... haaa... tapi kalo shi-ro nampak mesti jeles coz.. shi-ro cuma 2 color.. black n white... ko kena trainn tompok (tompok????) apa laaa tak glamer sungguh... letak la shin-be ker... hagimaru ker.... tak ponnn wakenabeb... ahahhahah

ko kena trainn dia berak kat toilet laaa... abeh arr ko blk kg cuti.. sapo nak jaga anak angkat ko ni...

LayarLara berkata...

Train berak kat toilet...

Huh!! Jangan Harap!

Masuk rumah pun tak boleh ko...

naturalspirit03 berkata...

hahahaha... tapi cute arrr muka dia wat org tak sampai hati....

Tanpa Nama berkata...

"meow...meow..meow.."dgn sora syahdu dan penuh emosi

sambil bulat2kan mata dan gesel2 kat kaki..

(sila laa bela saya)



noname

adiwarnatasya berkata...

Owahhh Kanda...
Tomelnyerrr Si Tom tuu:)

Cuba tengok lelangit kucing tu hitam tak???
"Buat kata Nenek Jue,kalau lelangit kucing tu warna Hitam bawak tuah & murah rezeki org yg menjaganya..."
Kalau tak ada tu,bela je laa Kanda...

Bagus bela kucing nie ikut sunnah Nabi...n mengerat hubungan kasih sayang;)...

LayarLara berkata...

TanpaNama,

Eiiii cam rupe kucing shrek je..

Shuh!!..Shuh!!

LayarLara berkata...

Adiwarna,

Dulu kanda ada bela kucing lelangit dia hitam...

Gigitannya sangat membisakannn...

Tanpa Nama berkata...

ceh..tak cute betull..shi-ro lagi cute!go shi-ro go!haha

-ain da cute-

ngeh3

Elyn berkata...

kak kat umah saya ade berekor kucing.... sume gemuk2 cam saya. akak nak tak heheheh. saya bagi free jeee