08 Mac, 2010

Akhirnya pulang juga...

Gitu gini begitu begini... akhirnya aku dibenarkan pulang pada day 5.

Tapi aku risau... isk.. cemana eh kalau baby tak boleh balik. So t.hari sebelum aku discharge aku n AbangSayang pegi ke Anggerik untuk tanya doc perkembangan Ibtisam.

Masa aku sampai tu, doc tengah round. So kene tunggu dengan penuh kesabaran. Adalah dalam 1 jam aku menunggu. Sambil tu aku dok belek2 si ibtisam. Lap2kan mulut dia. Oh ye... Ibtisam dah tak dok bawah lampu lagi. Satu malam je dia dok bawah lampu. Ini maknanya kuning dia tu takdelah serius.

Doc cakap kuning dia hanya sedikit sangat. Rashes tu plak sebab panas. Yeee memanglah dok dalam aircond.. tapi doc cakap pasal badan dia gedebab, kene bedung ngan kain bedung.. pastu bahagian luar plak bedung lagi ngan towel tebal letak dalam freeze pun leh rashes. Selain tu doc juga jalankan ujian diebetes pada ibtisam, sebab dia berlebihan berat badan takut tanda2 diabetes pada baby. Alhamdulillah keputusannya negatif. Ibtisam pun dibenarkan pulang gak.

Ohhh sangat gumbira...

Maka berakhirlah episod drama di sepital. Babai sepital. Lepas ni aku dah tak kan masuk wad bersalin lagi dah... inilah kali terakhir... sob..sob..sob.. sedey gak... sebab pasni aku dah takleh merasai pengalaman morning sickness... pengalaman mengidam.. pengalaman membawa beban kat perut... pengalaman buat monthly check up (bosan). Uihhh banyaklah pengalaman masa mengandung yang tidak akan aku lalui lagi...Pengalaman yang paling suka ialah.. rambut aku tebal... tak gugur walau sehelai pun...

Di rumah semua orang sedang menanti... sebabnya kali terakhir bayi lelaki lahir dalam keluarga Betaraguru adalah 7 tahun lepas. Oleh itu... aku menyeru kepada adinda2 ku.. Naturalspirit cepatlah ko kawin.. supaya bleh beranak boy... er.. adikku Mimi... aku tau ko baru je lepas bersalin tahun lepas... tapi ko still bleh beranak lagi kan?? Tingkatkan usaha.. (mati aku kene maki ngan pejal lepas ni...) Er.. pada adikku Ain.. cepatlah qadzial hajat... oh ye.. pada adikku Azrai... engko.. hem.. aku tak harap ko kawin cepat... tapi sesiang aku bagi tau yek... budak pompuan yang pakai pewarna kuku kaler hitam tu.. sesiang betaraguru dah reject.

Hahahahahahhaha...

Maka episod seterusnya adalah berpantang di rumah Betaraguru... dan nantikan entry kunjungan yang mengezutkannnnn...

6 ulasan:

adiwarnatasya berkata...

Kanda dah nk pencen ker???
Ooppssss...

LayarLara berkata...

Adiwarna,

Tutup kedai daaaaah

adiwarnatasya berkata...

Owahhh;awal tu tutup kedai:)

LayarLara berkata...

Adiwarna,

Apa bleh buat.. tokey dah tak nak niaga lagi...

Keh..keh..keh...

Elyn berkata...

tutup kedai camne tu kak?? cube expelen ekekek

LayarLara berkata...

Elyn,

Ko tak paham eh??? elehhh saja lah tuuu...