20 April, 2010

HahahHAHAhahahHAHA

Lengkali jangan buat cam tu tau Ib...

HahahahaaHAHAHAHAhahahahaah HAHAHAHAHahaha hahAHAHAHhahahaha hAHAHAHAahahahaHHH HahahahahHAHhhahahHAHAHHHHhahahahAHHHH
HahahahaaHAHAHAHAhahahahaah HAHAHAHAHahaha hahAHAHAHhahahaha hAHAHAHAahahahaHHH HahahahahHAHhhahahHAHAHHHHhahahahAHHHH
HahahahaaHAHAHAHAhahahahaah HAHAHAHAHahaha hahAHAHAHhahahaha hAHAHAHAahahahaHHH HahahahahHAHhhahahHAHAHHHHhahahahAHHHH
HahahahaaHAHAHAHAhahahahaah HAHAHAHAHahaha hahAHAHAHhahahaha hAHAHAHAahahahaHHH HahahahahHAHhhahahHAHAHHHHhahahahAHHHH
HahahahaaHAHAHAHAhahahahaah HAHAHAHAHahaha hahAHAHAHhahahaha hAHAHAHAahahahaHHH HahahahahHAHhhahahHAHAHHHHhahahahAHHHH

Opsssss!!! tak baik gelak sorang2.

Hari ini Selasa... semalam Isnin.. ye kejadian yang buat aku ketawa sampai tak dapat napas telah berlaku pada Subuhhh Isnin di waktu yang indah (cam lagu nasyid...).

Satu perangai tak boleh blah Ibtisam ialah kalau dia berkehendakkan susu dia akan nangis cam nak kene sembelih. Walaupun pada ketika dia sedang relax.. namun bila teringat diri dia dah lapar maka dia akan menjerit sekuat hatinya... Yaaa bagus Ib.. jiran kiri kanan dah mula cakap mak ko ni tak melayan ko.... asik biar ko terjerit sampai serak sore.

Itu ketika sedar... ketika tidooo pun cenggitu gak. Mau kelam kabut bangun sampai terlanggar pintu nak buatkan dia susu. Buat susu anak dikala time tido ni tidak ditetapkan sapa. Sapa yang cepat terdengar dia lah yang bangun.

Malam tu aku tido ngan Kristal, Ib tido ngan AbangSayang. Ib nangis nak susu.. AbangSayang dah pun bangun pegi dapur buat susu. Aku pun masuk bilik menenangkan si Ib. Tapi aku tengok kat tepi katil ada kain pelekat. Tengok jam dah kul 4 pagi dah. Tapi kepala aku cam blur tengok kain pelekat tu.. Ape hal kain pelekat ni melepak kat tepi katil.

Suasana suram2 je, just bukak lampu toilet. Dah le ngan aku tak pakai spek mata, ngan suasana suram.. memang aku tak perasan sangatlah keadaan. Aku just sambut botol susu then terus bagi Ib susu.

Dan pagi Isnin bermula seperti biasa. Dah seminggu lebih AbangSayang hantar aku pegi keje. Bos dia takde so dia bleh balik awal. Maknanya aku jadi Datin Diaries laaa pegi balik berambik berhantar.

Balik jam 5.10 AbangSayang jemput n aku masuk keta, jeling2 AbangSayang n senyum. Tiba2 kepala aku teringat akan kain pelekat yang terdampar kat lantai subuh tadi. Kali ini baru otak aku nak bekerja. Loooooooooo.... aku dah dapat bayangan.

Memula aku gelak sket. Lelama aku dah tak bleh nak control.. Aku ketawa sampai keluar air mata. Sampai aku ketawa tak bunyi sore lagi dah.. Sambil urut dada aku masih lagi nak ketawa. AbangSayang tanya kenapa. Aku dah tak boleh bercakap, just angkat2 tangan je menunjukkan aku masih ok.. tak perlu buat cpr..

Ketawa aku reda.. AbangSayang cakap aku ni cam gila (amboiii banggggg..) tetiba ketawa sorang2... Aku toleh kat dia dan tanya... "Bang.. subuh tadi abang buat susu Ib kan??"..

"Haah kenapa?"..

Aku baru nak start cakap lagi tapi tak boleh.. aku bantai gelak dulu.. hampir separuh perjalanan nak balik aku bantai gelak. Memula AbangSayang pun layan aku gak sengih2 tengok bini dia cam orang gila dah... Makin lama muka dia dah transfrom jadi masam pulak.

Okeh..okeh.. kene kontrol ni... Relax.. relax.. kesat dulu air mata kegelihatian..

Then aku pun bersuara...

"Hishhh.. Abang ni dahsyat sungguh... punyelah kelam kabut nak buatkan Ib susu. Punyelah nak cepat takut dia jerit kuat2 lagi... sampai tanggal kain pelekat abang... Bih tu.. Abang pegi dapur bo*** eh... "..

Kendian aku sambung gelak lagi......

"Nasib arwah mak dah takde bang. Kalau tak mesti dia jerit sesubuh hening.." (Arwah MIL suka tido kat ruang tamu)

Kendian aku sambung gelak lagi...... dan lagi dan lagi..

Tak kelaka eh??? Gelak laaa...

9 ulasan:

LiNda berkata...

hahahahaa... haku sambung gelak ko !

tapi ngerrriii nak bayangkan .


wakakakakaa

atty's berkata...

hahahahahhaa..nak gelak gak .lama dah tak masuk sini ..

LayarLara berkata...

linda, Attys,

Meh gelak sesama.. gelak awet muda pe..

adiwarnatasya berkata...

Nak ketawa gak laa Kanda...
Tapi laen cikit

*(ketawa itik tercekik)
Ekekekekekkkk:)

Tanpa Nama berkata...

ello...si BR tu pakai boxer ok..


noname

LayarLara berkata...

Adi..

Itik ketawa itu macam kaaa??

Noname,
Ya betulllll!!!!

(BR ada boxerrr???)

zAnNa@mAMaBaTriCE berkata...

gelak sampai pengsan....keh keh keh
itu mcm pun boleh erkkk......
tak terbayang ler kak....
adoi ler...

bapa mithali sungguh

Elyn berkata...

ekekeek sakit perut den gelak kak!!!

LayarLara berkata...

Zana, Elyn..

Yee.. gelak... gelak.. maybe korang pun one day akan mengalami situasi cenggini... hehheheheh