11 Mei, 2010

Tamat riwayat kesan degil

Semalam adalah hari pertama anak2 di taska.

Perkara yang aku amat2 takut bagi anak2.

Tapi setelah disuntik kata2 semangat dari Abang Zaimi.. aku tekadkan hati.. cekalkan hati... keringkan perasaan...

Mana pergi bbsitter aku? Aku terpaksa terminate... Aku tak tahan.. 20 hari setahun cuti aku.. tapi 12 hari khusus untuk dia.

Lately dia cam dah tak berapa ngam.. aku anto anak pun tak nampak muka dia... dia dok je kat dapur or dalam bilik. Aku main tinggal je dorang kat ruang tamu. Kalau yang beso2 tu aku tak heran.. ni ngan si Ib skali aku tinggal buntang je kat ruang tamu.

Belum pun tayar keta aku bergerak.. aku tengok pintu papan dah tutup...

Aku tau.. bbsitter aku tu angin ngan aku sebab permintaan dia soh belikan buai karan tak aku penuhi. Ahhh banyak lagilaaa malas plak aku nak story kat sini.. kang jadi berjela2 plak entry aku... Masalah ni buat aku rasa cam nak amek cuti tanpa gaji setahun je... sangat frust..

Takpelaaa memang dah setakat ni je jodoh bebudak tu ngan dia...

So semalam ada first day di taska.

Haiyooo Zara memula cool je. Kristal tak bleh blahh... kene seret turun dari keta ok.. melalak tak hingat... Ib??? ada dia kesah??? dia belum tau perasaan kene tinggal lagik...

Zara melalak sekejap je... Kristal sampai kul 8.30. Tu pun lepas aku cakap by phone ngan dia... slowtalk.. senyap juga akhirnya...

Menjelang tenghari.. dah balik sekolah mood dia dah bertambah ok.

Petang semalam amek dorang... Ib sudah tak berstoking..... Kalau markah penuh 10 aku bagilah 7.5... bolehlah lepas paras lulus walau pun tak cemerlang..

Bebudak kat taska tak lama.. sampai hujung bulan ni aje. Bulan June nanti dah ada orang keje kat rumah. Datang pagi balik petang.

Saboo ye anak2... sabo... Anyway aku nak ucapkan tima kasih sangat2 pada blogger yang sanggup bersusah payah w/pun jauh beribu batu mensurveykan orang yang bleh jadi nanny kat rumah... Nanti kalau balik sini aku belanja makan abc terbaiiiikkk punye!!

3 ulasan:

tunbegia berkata...

sungguh mencabar kanns, kena byk bersabar tuh,

salamm,

LiNda berkata...

Ko memang semangat waja !

teruskan kekerasan hati ko itu .

erk, aku termasuk dlm senarai belanja ABC tak ? bolehlaaaaa...

Elyn berkata...

kene byk sabar... saya ni pun tah camne la kalau anak ramai cam akak nnt!!! sabar ke?? huhuh