13 Oktober, 2010

Pengarang..Atlit??

Sumber FB:-
Lihat ramalam pekerjaanmu berdasarkan hari lahir!..

Kelahiran adalah hari rabu, kamu adalah berbakat dalam pekerjaan pengarang, atlit, pengusaha percetakan dan penerbitan, serta dapat pula sebagai mubaliq. Tapi yang paling cocok dan mengantarkan adalah ke arah sukses yang gemilang adalah profesi penerbitan. Kariernya pun akan meningkat dengan gemilang, khususnya dalam bidang Media cetak tersebut.


Komen aku :-

1. pengarang
Fuhh... cemana dia tau aku minat mengarang ni??? haiiyooo... wa memang minat mengarang sangat2 walaweiii...

2. Atlit
Ish..ish..ish..ish... agak2lah kan... aku ni bleh jadi atlit dalam olahraga apa ye??? kuak lentang?? gimrama??, errr... kalau indoor bleh kira atlit tak??? scrabble... dam, congkak... tak pun ting ting...

3. Pengusaha percetakan dan penerbitan
Ni lagi aku suka.... errrr apa nama bahan terbitan aku nanti eh?? Layar Deco, Dapur Layar, Mastikalayar, er...

4. Mubaliq
Ni yang aku pening sket... ni bebetul out ni... terus membuatkan aku termenung.. aku nak mubaliq pasal apa ye?? hahahhaha


Ok.. natijahnya adalah... aku memang suka menulis... everything... soalkaji selidik ni terus membuatkan aku nak hantar novel 300 muka yang aku dah karang lama, tapi terperam sebab belum pruf read. Nak hantar publisher mana ye....

Aku memang suka menulis... aku juga suka menulis cerita kanak2...


Isk... ni yang nafsu nak berenti keje membuak ni... Abang.. besok saya nak berenti keje. Tolong belikan saya kertas A4 bebanyak ye...

5 ulasan:

mist_zeq berkata...

jom anta alaf 21.tak pun nak saya tanya kn kawan saya ke?dia tukang editor skang.huhu

LayarLara berkata...

mist_zeq...

wah... ada peluang baik ni...

mist_zeq berkata...

mau ka?terus usulkan jer ni.hehe

LayarLara berkata...

gimme some times untuk buat pruf read... and memperkemaskan... oh impian ku...

Tanpa Nama berkata...

nak baca nove; 300-page tu..mana tau leh jadi publisherrrrrrrrrrrryy

noname