08 Februari, 2011

Rahsia Jari

Entry  dibawah aku dapat melalui email.  Tepek kat sini sekadar untuk bacaan saja.  Korang nak percaya adalah atas risiko anda sendiri.. heheheheh..

 Gambar Hiasan.  Takde kene mengene ngan yang masih idup ataupun yang telah kembali.PELAJARI RAHSIA PENYAKIT MELALUI JARI ANDA!!!!!!!

Mari saya kenalkan kepada Asas 5 jari   Jari telunjuk : usus


 Upppsssss!!!  Jari tengah : Jantung


 

  Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang


Thumbs down... Ibu Jari


cuba anda lihat pada ruas jari2 anda...Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik.perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.

seterusnya, kalau kita sebagai seorang wanita, cara untuk tengok system dalaman perempuan kita pulak, adalah dengan melihat pada jari kelingking kita.kalau jari kita meruncing atau bengkok, maknanya haid tak teratur,
keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim kita jatuh.

Kalau tapak tangan berbintik maknanya masalah angin.cube cek tapak tgn masing2, kalau yang suka marah2 tu mungkin angin dalam badan banyak.sebabitulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.

selain itu, pernah tak sahabat2 mengalami masalah tapak tangan berpeluh atau lembab ke??? jika ya, itu tandanya badan kita mudah diserang sel2 kanser.

jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami masalah resdung, alergi, dan penyakit paru2.sekiranya, perut ibu jari ada urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastric.

selain itu, urat biru /hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan,sepanjang jari dan betis kaki maknanya seseorang itu mengidapi stress atau tekanan dalam kehidupan sehariannya..

seterusnya,ini saya kira yang paling menarik untuk kita tengok sekiranya kita sebagai seorang wanita.cuba sahabat2 tengok pada kuku setiap jari anda..jika terdapat bulan sabit berwarna putih di setiap jari anda bermakna
anda mengalami hormon yang tidak seimbang.

tapi berlainan pulak sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna putih itu hanya pada ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang sihat..insya allah...
 

* Aku percaya.. korang sambil baca entry ni.. sambil belek jari jemari memasing kan?? kan?? kan???


1 ulasan:

linziana berkata...

eh eh ..tapak tangan kite sentiasa berpeluh..daru dulu lagi time kecik-kecik...hormon memang tak seimbang pun.yang dikatakan dengan ruas tu ape ek?ha lagi satu risau gak pasal peranakan jatuh ni.sebab dulu beranak ceaser manalah boleh bersengkak bagai..

hmm...nak tahu lebih mendalam lagi la...sis..oh by the way thanks for the info!!