16 November, 2007

Graduation Concert

Pejam celik pejam celik dah dekat ujung tahun... Rabu malam Khamis lepas adalah Graduation Concert Danial. So seawal kul 6 petang dia dah terpacak kat SJK (C) Choon Hwa. Aku, AbangSayang n Kristal sampai kat sekolah tu bih kurang kul 7.50 mlm laaa... Aku intai dia kat bilik persediaan... amboii dah terpacak rambut anak aku dorang kerjakan.

Macam2 persembahan, Danial masuk 3 persembahan, yang aku tak tahan dia boleh main gelong rotan tu kat pinggang none stop tanpa jatuh... terer tu anak aku... ikut musik lagi plak.. takpe sok lusa aku nak suruh danial ajo aku plak. Tapi lepas abis pantanglaaaa... tak pasal terberanak plak.. Aku dah macam burung belatuk je... mana taknya mc cakap chinese daaa... nasib ada selit2 inggeris leh gak aku tumpang tepuk tangan.. Dah habis segala mak nenek tu balik rumahlaaa.... bih kurang kul 10 malam. Danial memang happy sesangatnyaaa, dapat hadiah, dapat piala dan segala macam bendelaaaa...

tengok anak aku... baru je abis tadika terus jadi lawyer... haaa korang kalau nak anak korang kuar tadika terus jadi lawyer... mehlah anto kat tadika anak aku gak...ekekkekek


Khamis
Skali tu si Kristal tak sihat leeeee, lelah sket pastu dalam mulut dia ada ulser. 4 biji, kat lidah dua yang lebih tu kat pipi dia. Langsung tak nak makan, minum susu aje.. tu pun jarang2. Berejam aku masak bubur biar lembut... tapi sesudu pun tak di makan.. Cam nak patah pinggang aku ngayak dia aje... ate dah tido sumer atas dukung... Malam pun dia tido tak nyenyak, 2 jam sekali bangun melalak... adooo harus rabak biji mata aku.


tuuu diaaaa kene nebulizer, ciannyaaaaaa cepatlah sket sihat yeeee...


Jumaat
Mula2 aku ingat tak mo kerja lagi ari ni... tapi pk keje adoooo, next week nak meeting, next week juga aku ada exam... jadi i HAVE tooooo w/pun hati aku berat nak tinggalkan anak aku yang tak sihat tu... tapi tadi pagi Bonda dah report dia leh makan lepat pisang separuh n susu sebotol... oklah dari dia tak makan langsung.
Ari ni aku rasa tak sihat plak.. badan aku cam kene banting dari tingkat 13 (cam anak mustapa kamal je...). sumer sakit2... ini bahana aku mengayak si kristal laaa semalam. Adehhhh...dehhhh

3 ulasan:

Ceera berkata...

ciannya kristal, sampai 4 tu ulser, kalau satu pun dah menanggung sakit, inikan plak 4... cepat sembuh...

Nezjoe berkata...

ish ish ish
kesiannya!

moga2 dia cepat sembuh!

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

ceera & joe,
alhamdulillah dah sihat...dah bleh makan, berlari dan yang paling utama bagi dirinya ialah dah bleh bergaduh ngan abang dia...