09 November, 2007

Makan dan makan dan makan dan makan lagi

Ye.... selagi tak habis bulan raya ni itulah topik2 pada hari2 biasa apatah lagi hari cuti.

Cerita sebelum 8hb heheheehh
Hepi Deepavali pd yang menyambutnya. Kat Skudai (mana tempat lagi aku melepak..) kul 12 mlm tu dah cam dalam scene BUKIT KEPONG. Hu mak aiii... dorang ni main mercun tak hengat dunia. Pam pom pam pom... nak je aku bawak keta bomba simbah dorang sumer... Er... sepatutnya aku yang kene simbah ngan air... sebab aku tengah hangin gila ngan AbangSayang. Masa dia terpecahkan pasu2 aku kat rumah pun aku tak hangin cam ni. Oh ye... yang paling baru adalah semalam, dia telah memecahkan mug aku. Berderau darah aku, ingatkan cawan vantage aku yang pecah.... ropenye mug giant... nasib baik. (Kalau korang pernah baca nukilan aku yang lepas2 dah berapa kali gamaknya ye dia pecahkan barang? Apa ilmu gaknya dia amalkan)

Aku call hp AbangSayang sampai kering kredit aku kering... tapi satu pun dia tak angkat, aku hantar sms jauh skali nak balas. Dah kul 12.30 malam pun tak balik2 lagi. Mementanglah dia campak aku kat umah mak aku, so dia pk blehlah merewang2 dayak kat luar sampai kul berapa skali pun. Huh... aku dah ngantok gila, aku sampai dah tertido kat sofa then bangun balik eehhh tak sampai gak dia. Anak2 aku dah merengek ngantok. Aku soh tido dulu tak moh... Boleh2 nak tido kat umah gak.

Aku tengok jam dah kul 12.35... hem.. yes! bapak aku balik.. ye....ye... bapak ku pulang dari bawak teksi (inilah keje dia setelah pencen... ikut anginlah kalau rajin dia bawak, kalau idak dia lepak je kat umah... teksi sendiri... keje sendiri tak sapa nak marah..). Aku cakap ngan bapak aku mintak hantar aku kat dewan, biar aku ngan anak2 aku tido depan pintu dewan. Entah apa nama tah main badminton sampai tak hengat anak bini.

Bapak : Ko dah tepon dia ke?
Aku : Dah berpuluh sampai dah kering kredit tu, tak angkat pun...
Bapak : Nanti sat ye ayah call Tajol (kwn bapak aku yang sebadminton ngan AbangSayang)
Bapak : Hello Tajol... ko nampak rahman? Ha.. ko cakap ngan dia balik skarang bini dia dah bising.

Hahahahahahah tergelak syaitooon aku ko.... begitu tulusnya dialog babak aku. Maka tak sampai 5 minit, AbangSayang pun sampai..... muka aku jangan cerita, memang dah cam masam gilalah.. sepatah haram aku tak cakap. Kalau rendam aku dalam tempayan memang gerenti setanding ngan cuka masakan.

So... kul 1.00 pagi baru aku sampai rumah. AbangSayang pun tengok aku dah angin takdelah dia suruh aku buat air panas ke... nasi goreng ke.... Ngada tau... dah le ajak aku merewang sampai malam2 buta bila balik mata aku yang dah nak rabak ni kene goreng nasik le.. buat air le... tak tau agaknya aku dah ngantok.... Masa main tak pulak ingat lapar ke apa.... pegilah suruh kawan2 awak tu buat makanan untuk awak.... Kang aku goreng shuttle cock ngan racket dia baru tau... Tapi nasib aku buat muka masam, takdelah dia suruh aku... heheheh.... Aksi ini korang jangan tiru... tak pasal jadi bini derhaka... Tapi bukan salah aku kan? Kan? Kan? AbangSayang yang bersalah sebab buat aku marah....

Cerita pada 8hb
Disebabkan aku dah tak kawan ngan AbangSayang, so hari ini dia pulak melancarkan mogok pada aku. Ohhh tak nak cakap ngan aku ye..... takpe.... kita tengok sapa yang kenaaaaa.

Pagi tu aku sangat rajin ok... aku buat nasi goreng n mee hun goreng, opsss... bukan sebab aku nak berbaik2 ngan AbangSayang tau... tapi sebab aku dah jemu sarapan kat luar. Masa aku tengah perang kat dapor... jiran aku plak ketuk pintu dapor... dia bagi mee goreng plak. Wah murah sungguh rezeki kami pagi ittewww.

Waktu sarapan pun sepatah haram tak kuar mulut AbangSayang... mogok konon... Patutnya aku yang mogok... ellehhh..

Lepas sarap dia cakap nak pi Skudai (astaganaga.... apa dia ni tak geti muak2 gaknye pegi skudai...) AbangSayang tanya aku ada nak pi memana ke... aku cakap aku nak pi open house rumah big bos ari ni.... Ok cut off perbualan... tamat disitu.

Kul 1 tengahari AbangSayang balik bawa nasik ayam untuk anak2. Aku memang tak masak sebab, kak murni depan umah pun buat open house... jadi buat apa aku nak masak kan?? Kan?? Kan?? rugi tenaga aje.. baik aku lepak2 depan tv lagi banyak paedah. Cas tenaga untuk sesi makan2 sebentar lagi.

Kul 3.45 aku pegi open house umah kak murni, lepas tu aku pegi rumah best friend aku, ita. Dia ni aku dah pesan siang2 jangan masak sebab aku nak makan banyak kat umah big boss aku... tapi dia degil. Dia tak masak, tapi dia beli sup cendawan kat Warong USOP SONTO, kat SALENG. (Pak Usup sila bagi saya 3 bungkus free eehhhh... sebab saya dah tolong promote sop cendawan pak usup.) Ceh.. sapa yang boleh menolak bila melihat sup itu?? Cuba tanya orang Johor especially yang dok area Kempas n Senai. Aku makan takdelah banyak semangkuk je...

Lepas tu kul 5.30 kita orang (aku saing ngan ita) sampai rumah En. Maal. Hem... beso umah dia ni... best... Last year aku tak pegi pun umah dia. Menunya Nasi Minyak, Mee Kari, Sate, Kuih Muih dan air Limau. Tapi tah kenapa sebab aku dah makan kat rumah ita tadi, maka aku takleh nak makan plak kat rumah En. Maal. Jadi aku hanya minum air dan makan secucuk sate aje... Tula ita... aku dah cakap, ko degil, kang aku tak makan rumah ko, kecik hati plak. Kan aku dah takleh nak makan umah en. Maal. rugi woooo nasi minyak dia sedap tauuuuu..... Aku semenjak pregnant tak leh sumbat banyak2 nanti terkeluar. Takpe tahun depan aku akan pastikan aku makan banyak kat umah En. Maal... hahahhaah

Balik umah En. Maal kami berpecah, sebab ita nak penuhi lagi 3 undangan. Tak laratlah aku nak ikut ita... Kami pegi SKUDAI lagi.... waduuuhhh... AbangSayang nak settlekan kerja2 program gerak tumpu dia yang bakal berlangsung pada 11hb ni. So... at last kul 9.30 malam baru aku balik ke Eco Living.

Aku ingat AbangSayang masih lancarkan mogok... ellehhhhhhh..... terngendeng2 plak... kosserrr nak melayanlah.....

Maka habislah cerita semalam..... wehhh penatlah cita panjang2 tau. Ni pun aku merayap kat pc orang. Bila pc aku nak baik demam pun aku tak tau.

Dah aku nak merayap rumah korang plak....

4 ulasan:

Ceera berkata...

hehehe... kira abgsayang sudah kalah la, bagus bagus... kena tunjuk perasann skit, =P

hOtMaMa berkata...

kelakar jerk baca...alahhh... marah2 sayang dengan abang sayang la tuuu!!

green apple berkata...

kira ko punya merajuk still ada bau-bau syurga lagi. kalau aku merajuk, aku tetap masak, tapi aku makan sorang, tak tinggal untuk dia pun.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

ceera,
keh..keh..keh.. ceera aku tak pelik kalau sok lusa dia buat balik....

Hotmama,
ye begitulah asam garam kehidupan berumah tangga.. cewahhh... Mama dah update blog ke? tak sabo ni nak baca..

Apple,
Hahaha... aku belum tahap tu lagi apple, tak taule esok lusa kalau aku tergamak buat cenggitu... wahahah...