14 Disember, 2007

Akukah ittew?

Guyz... tadi ketika keadaan opisku lenggang... tinggal aku je manusia kat opis ni... aku telah dipanggil oleh MatMisai kedalam bilik... Bilik??? Ha.. pikiran tolong ye... jangan nyimpang..
Almaklumlah hujung2 tahun ni... apalagi SKT laaa... okeh... MatMisai cakap dia puas hati ngan hasil kerja aku... kalau 10 dia bagi, 10 gak yang aku serah balik kat dia... markah yang dia bagi adalah 95.... MatMisai tanya adakah aku nak upkan lagi markah aku... Kebanyakkan yang dia bagi 9..10/10.
Korang tau tak apa yang telah aku lakukan??? Aku telah suruh MatMisai downkan markah aku kalau boleh ngam2 90 atau 89... vley gitu??? akukah ittew??? napa aku buat gitu eh??? Korang mesti kata aku hilang akal kan?? Gatal... mentel... kejadahnya...
Yang benonyaaaa aku takut jadi conspirasi cam 2 tahun sebelum ini... markah aku 98.. tak gila ke ko??? Big boss asked me... apakah aku telah mengharumkan nama universiti??? apakah aku telah menerima apa2 pingat yang melayakkan aku untuk menerima markah sebanyak ittew??
Ekceli... pada aku.. big boss tak vley tanya aku cam tu.. sebabnya aku tak memberi khidmat secara langsung kepada dia.. aku memberi khidmat kepada MatMisai... aku sebagai tukang masak.. MatMisai sebagai tukang makan.. manakala BigBos sebagai tukang tengok MatMisai makan... so.. sapa yang layak jadi judge kepada sedap atau tidak makanan aku tu? Tukang makan atau tukang tengok?? Jawabnya tentulah tukang makan... kalau dah tukang makan kata memang sedap... ko tukang tengok nak transfrom jadi tukang dengki tu ngapa plak...
Takpelah... biarlah aku berpijak di bumi yang nyata... aku tau markah yang aku mintak tu takkan melayakkan aku untuk menerima sebarang anugerah... tapi biarlah aku tak dapat anugerah daripada aku menjadi mangsa cemuhan orang... lelebih MatSpeaker... yang asik cakap "ENGKO TAKDE KEJE KAN?" sungguh keji bukan statement ittew..(mungkin dia nampak aku blogging agaknye heheheh). Tapi untuk pengetahuan MatSpeaker... aku akan pastikan my work is doneeee ok everyday before 5... tapi kan aku teringin nak merobek2 hati dan otak ko tu.. teringin aku nak tengok busuk mana gaknye hati ko tu..
Okeh.. sekian... adakah aku akan terkilan ngan sikap aku sendiri yang mintak markah aku diturunkan?? Yaa ada terkelumit di dalam hati... tapi biarlah aku terkilan daripada aku jadi mangsa kutukan... beralah bukan bererti kalah ok...

5 ulasan:

mama ranggie berkata...

biarlah ape org nak kata.janji kita di pihak yg benar...

Ad berkata...

pedulikan apa org ckp..kalau cik kiah yang bagus,x kan dek non plak yang nak rasa dia lagi bagus..kalau cik kiah yg kene puji, xbermakna dek non yg kene kutuk,,

moral of the story..buka mat speaker yg bagi makan..usaha kita yg jdkan keje kita bagus..kalau aku laa..biar aja bos bg baper..suka hati dia la nak nilai mcm mana.pedulik haperrr mat speaker ker mat lolong ke mat laung ker..mat motor ker...
errr..japp.mat motor leh ker masuk kes ni??

green apple berkata...

la, apesal pun kalau ko dapat 98 markah 10 tahun berturut-turut?

apa punya pendengki la manusia.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

mama,
ya kadangkala kebenaran itu amat pahit untuk ditelan.

Ad,
aku suka ngan kenyataan ko ad.. mat motor special case...ehhhehehe

Apple,
oh apple ko sudah kembali ropenye..

Ceera berkata...

aik, nak turun plak.. lain kali mintak naik 110, haha...

ala, biaq apa orang nak kata. dia memang dengki ar tu..