26 Disember, 2007

Appointment Pakar Gineakologi, HSA

Wokeh... hari ini ada appt.. aku kuar rumah jam 6.45 pagi bagi mengelakkan segala kesesakan lalu lintas di pagi hari..
Sangat suksess perjalanan ku until di Perling, belum jem sangat, sket je... keta depan break.. aku pun break... skali tu kedabommmmm... honda sudah cium bumper keta aku... aiiyaaa sudah 7.10 pagi...
Aku kuar tengok keta aku cuma patah n calar sket plate number... Aku pk2 nak mintak duit ke idak... yg langgar tu lelaki, memang salah dia follow rapat, tapi kecederaan keta aku sket je.. kalau aku buang masa berdigdug ngan lelaki tu, jalan akan jadi jammed teruk.. sian plak ngan orang2 yang sedang q... dahle jalan tu under construction... sapa dok perling mesti tau... Dan aku membayangkan pula situasi aku kat situ... pompuan tengah bawak perut sedang bertegang2 leher mintak ganti rugi kerana no plate kereta dia telah sumpik... Dahle lone rangger... Ada suami, tapi tak moh hantar pegi appt.... Kalau aku tunggu lagi, mesti aku akan lambat sampai ke spital... so.. aku cakap tak apalah...
Sampai kat spital kul 7.20 pagi , amik no dapat yang ke 18. Aku sms AbangSayang, tak sampai 10 minit ada orang cuit bahu aku... eh AbangSayang daa....
"R u ok?? Baby cemana?? Ok ke?? Rasa sakit tak??"... Tapi itu hanya angan2 aku je... Wait... aku nak tukar panggilan AbangSayang/suami kepada LAKI ok... ini berdasarkan perasaan aku disaat ini.
Korang ingat laki aku tu datang spital semata2 nak tanya aku mende2 tu ke??? Nahi kabi nahiii... dia tanya keta dia cemana?? Korang ada rasa pelik tak??? Aku ni sapa eh ngan dia?? Dalam perut aku ni sapa eh pada dia??? Dengan muka yausu dia tu... siap marah aku sebab tak mintak ganti rugi.... Lepas cakap lebih kurang dia pun tinggalkan aku dan pergi tengok bontot darling dia tu..
Guyz.. cuma plate patah suku and scracth kat plate tu teruk sangat ke???? Mana lagi teruk?? Sondol bontot lori kopak RM400 atau plate patah sket kene RM40.
Laki aku punye mengutai cam ****... tak puas hati bercakap, siap hantar sms plak ngan aku kata teruk2... teruk bontot darling dia tu. Aku tak bleh tahan... Aku bukan nak ungkit, aku cakap ngan dia, masa dia sondol bontot lori.. aku tak bising... aku just kuarkan duit RM400 pergi repair... takde pun aku bising2 cam mati bini... unfair...
Ok, buat masa ini aku benci sangat ngan karakter laki aku.... kalau aku buat silap sket memang besar sangat salah tu kat mata dia... kalau dia buat gila2 big mistake.. alar takde pape tu... sket je... boleh gitu?? Guyzz aku tak leh tahanlah ngan mulut dia.. hati aku sakit...
Okay.. malas nak cita pasal dia lagi...
Nak tau result masa pegi checkup tadi?? Nak tak??? Nak tak???
Alhamdulillah.... dalam buah pinggang aku takde darah lagi.... Zero Protein... suka sangat.... Berita gumbira ini tidak aku kongsi ngan laki aku... dia pun tak minak nak tau kan... lebih minat ngan bontot darling dia tu kan... tima kasih pada yang tak henti2 mendoakan kesejahteraan dan kesihatan aku.. pada yang selalu nasihat2 tu tima kasihlah bebanyak ye...
Hem... dah sejam aku kat sini... Ok, kang kalau ada time aku ronda rumah korang eh...

7 ulasan:

Ad berkata...

alhamdullilah..dah ok buah pinggang tue..ada lagi ke pas ni appt susulan atau dah settle??

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

sebab aku ok, so appt nye lagi 2 bulan... 27/2..

Masih perlu di pantau sehingga aku bersalin kelak... heheheh

mama ranggie berkata...

sabar k kak,mase2 mcm ni memang angin satu kalo ado bende silap sikit n lagi satu memang cepat terasa...kan dah ade pengalaman...?

viruspadu berkata...

aduh,
geram plak sy baca, eeeee.... sakitnya hati sy ni... boleh gitu kan, kalu sy tu , sy dah tarik muka dah, mau x bercakap berhari2 tu... hehehehe... sy ni cepat panas hati...

alhamdulilah, harap sihat2 ajer ... sampai bersalin nnt

green apple berkata...

alah ko nih, ngan laki pun nak merajuk.

aku curik laki ko kang.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

mama ranggie,
Haah tah napa kali ni pregnant asik nak angin je ngan en. abang tu... besok kuar memang sebijik2 lah muka bapak dia lagi.. tah2 baby ni besok tak ngam ngan bapak dia kot..

Pn. Virus,
fuh.. nasib baik ada geng, taklah den ni haa rasa, teruk beno ke perangai den ni haaa.. kiranya majuk betempatlah ni..

Apple,
Le... kan ke merajuk pada yang sudi.. heheheh abih takkan aku nak merajuk ngan cina yang sondol keta aku tu... ko dah kembali yek apple?

Ceera berkata...

susah kalau laki sayang giler ngan keta, huhu... sabar ye... lelaki memang cam2...