04 Disember, 2007

Coklat n Seks tajamkan minda..

Tajuk kat atas tu takde kene mengene ngan entry aku ari ni... saja je... Tapi mata korang dah buntang2 tak sabo nak baca entry aku hanya kerana tajuk kat atas tu kan? Kan? Kan?... Heheh.. tu adalah statement yang kuar kat paper hari ni... aku tak baca lagi pun.. sekali imbas je..
Malam tadi adalah malam ketiga Danial tak tido kat rumah. Danial tido kat skudai, coz tetiap pagi dari jam 8 - 11 ada badminton training, everyday dari monday to thursday. Persediaan untuk menyertai MSSB pada Mac 2008. For the time being Danial adalah peserta paling muda.. almost 6.
First day Danial tak tido kat rumah, aku melalak tak hingat... aku pun tak tau napa aku leh melalak cam tu sekali. Padehal bukan laki aku pegi buang anak aku... Cuma hantar dia ke Skudai je... Aku melalak dari jam 11malam - kul 1.30 pagi.. tu aku agak le.. actually tak tau hingga kul berapa, sebab aku nangis sampai tertido... Padahnya aku bangun pagi ngan mata bengkak dan kepala yang bengal... Terus aku pasang niat besok tak nak nangis... hahahahha. Tapi aku sangat rindu ok... w/pun dia nakal tapi dia adalah one off pengarang jantung hatiku...
Semalam petang aku amik Danial bawak balik rumah kejap... malam tu hantar dia semula. Dalam keta otw ke skudai... ada satu dialog dari kristal yang aku takleh tahan2 nak ketawa. "Perut ayah BESAR"... sambil tangan dia tepuk2 perut laki aku.. hahahhaha apakah maknanya itu??? keh..keh..keh.. perkataan yang kuar dari mulut kanak2 seusianya selalunya ikhlas... sangat sesuai ok.. bererti benarkah kenyataan itu?? Hahahah.. aku gelak kuat sangat... Laki aku sengih je.... dahle beberapa malam sebelum tu kristal cakap dalam perut bapak dia ada baby... hahahah lagile aku gelak tak hingat... Nampaknya abangsayang terpaksalah menelan hinaan dari anaknya sendiri.. heheheheh.
Oh ye... smalam kan... masa aku tengah angkat jemuran (lain macam je ayat ni eh...) sambil terus lipat masuk dalam bakul (aku sangat rajin ok sebab semalam aku tak masak.. once again)... tetiba salah seorang jiran aku telah panggil aku...
Jiran : eh.. kau nak tau tak... muka anak aku masuk magazine...
Aku : Oh ye ke.. (malas aku nak layan.. sebab dia memang suka show off)
Jiran : Ni haaaa ko tengok ni....
Aku : Oh.. haah... (just berbasa basi... kang kata aku tak heran plak)
Hek elleh.. ingat masuk pasal apa.. dah ko yang anto gambo anak ko untuk column 'new born' tentulah masuk.... dah tu siap tayang2 anak dia tu kat luar rumah, then tanya sapa nak autograf... huk alloh... bleh gitu?? Tak sesueiii ok... very the oveerrrr. Adakah aku jeles??? ooohh pleaseee itu tak mungkin akan berlaku ok...
Jiran aku ni juga merupakan kakak ipar kepada Que Haidar... dia ni dari zaman anak dara dulu kala memang gila glam... nama hubby dia ada Tengku kat depan.. (tak heran pun... kalau TUNKU tu baru aku heran..).. so.. haruslah nama anak2 dia pun ada T kat depan tu gak kan... tapi dia memang suka show off... kalau jerit panggil anak dia balik siap panggil full name tu... bloodyfool betul... TENGKU bla...bla... b. TENGKU bla..bla... balik... Aku rasa orang2 cam ni otak dia tak berapa nak centre kot. Last month dia bercuti ke KL (eleh... ingat pegi oversea) dah tu cerita habis ribu riban belanja kat IKEA (aku tak pakai leee barang IKEA), siap cita beli sudu le.. beli cermin le... Ek ennaa... aku tak tanya punnn... aku ni just haah kan ajelah... Pastu siap cakap plak... "belum cuti skolah kami dah pergi bercuti dulu"... Eleh... ko ingat aku tak tau mana datang duit ko tu?? Aku tau laaa ko buat personal loan kat PUBLIC BANK. Borang yang ko amek aritu konon2 adik ko punye padehal ko punye kan? kan? Ko tak yah nak kelentong.. dah tentu pejabat aku ni tempat proses borang2 tersebut...
Perangai dia ni memang pelik tul.... Ada sekali dulu.. masa aku tengah renovate rumah.. dia plak cuti bersalin... bererti the whole month dia ada kat rumah kan... (aku pun ada kat rumah gak sebab mc baru lepas operate hidung n tekak) so elektrik n air mesti dia sentiasa guna... dah tu bila bill dia melambung ada ke patut dia kata kontraktor bikin rumah aku tu curi elektrik n air rumah dia??? akai ada ke??? meh sini ko ajo aku cemana nak curi elektrik n air... biar hari2 aku curi.. dah tentu plug di cucuk kat rumah aku n air yang kuar dari paip rumah aku... cemana lak bil bleh lari kat rumah ko... iq zeeerooooo.... malu je... Sampailah skang ni haaa kalau dapat bil air n elektrik mesti terjerit2 panggil aku nak comparekan amount.. Biasanya memang aku punye lagi rendah sebab aku ni memang amalkan penjimatan elektrik..
Selain tu pendek cita dia ni... apa aku ada sumer dia nak ada... aku renovate rumah, dia kata dia pun nak renovate tapi takde masa... boleh ke?? ko nak buat rumah ko sendiri eh?? Aku pasang aircond... dia pun nak pasang aircond, tapi biasalah... jawapan dia... belum ada masa... wahhh terer eh ko.. aircond pun ko nak pasang sendiri... Beli barang2 budak pun cenggitu... asik nak compare je.. dah tu nak lawan2... perghhh... takde menang kalahnyalahhhh.. Letihlaaa layan orang cenggitu...
Orang cenggini memang aku malas sangat nak layan. Kalau dia kat luar tu bertegur sapa gak... tapi malas aku nak lama2 bertonyeh2 berlonggok kat depan rumah, bikin gosip2 panas.. Cam persatuan ape je... sambil gendong anak masing2 pastu sok sek sok sek.. dok dalam rumah lagi bagus...
Huh.. tak pasal je entry aku jadi tempat ngumpat plak ari ni... cao...

8 ulasan:

Ceera berkata...

erk, jiran cam 2 memang parah kan, nasib baik takder jiran gitu. Tapi jiran kita lain macam plak peel nye, yela... macam2 orang kat dunia nie...

viruspadu berkata...

eeee... seram dpt jiran gini...

Ad berkata...

bestnya dpt jiran cam gini..

meh nak bg tau,kalau dpt jiran cenggini, bg dia UP skit..bg dia bangkrap..

contohnya...
baguslah cik kiah(sekadar nama hiasan)..pasangla Tile dr marmar yang salut gold 2.4k ker??baru berseri2...

pastu bg no pon kontraktor.
segala macam kontraktor bg dia..a-cond,tile umah,pagar,grill..bagi semuaa..haa..amek ko..baper lama dia leh tahan..

best..best..best.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

ceera,
gitulah ceera, apa leh dibuatnya lagi. Dah nasib aku dapat jiran cenggitu...

Virus,
haaa tu baru baca cerita tu... belum dok kat rumah aku.. sesilap nak balik pun takut cam nampak hantu..

ad,
wahhh idea ko memang bleh buat batu cincin daa.

Weh Ad, ko ni kedekutlaaa aku nak masuk blog ko pasal ko kunci aaa??

Fozalin berkata...

salam kenal.....

jiran camni pun ado ka???? masal sungguh.....

Ad berkata...

ah..aku dah bukak blog...jemputla jengukk..jgn malu2..

btw, pas ni x pyhla ko susah2 nak cr batu cincin..jupe aku jer..siap leh jual lagi..nnt kalau dah kaya jgn lupa sedekah singgit dua kat aku..

green apple berkata...

simpati aku tengok keadaan ko yang berjiran ngan dia.

sama ngan jiran mak aku. anak dia ngan adik aku sama batch. asal result exam kuar je, sibuk bertanya adik aku dapat berapa A.

pas mak aku bgtau, dia tak bgtau pun anak dia punya.

bodoh la tu.
hahahahha.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

fozalin,
tu le.. aku rasa after this kalau aku nak beli rumah lain aku kene selidiki dulu kejiranan aku cemanala..

ad,
oh tima kasih ad, jasamu ku kenang... stakat 2 hinggit no hal punye...

apple,
tu le, orang cam tu aku rasa cam ada skru kat kepala dia tu dah ilang kot.. hampeh