21 Januari, 2008

Last WARNING

Hello...hello...hello..

Ini nak bagi last warning di suasana kejiranan 12/6. Korang ni kan.. pandai buat/bela 'anak' je tau.. tapi bila dah ada problem mulalah korang campak 'anak' tu kemana-mana.

Smalam balik dari Pontian lepas masukkan barang2 pasar dalam rumah, aku dengo Danial ngan Kristal jerit2 kesukaan cam histeria. Apa kene lah bebudak ni... Bebudak tu berlari masuk dalam ngan AbangSayang skali lari masuk dalam rumah, terus tutup pintu. Apa ke halnye ni?

Laa... ada orang buang 'anak' kat rumah aku ropenye... Cantik, bulunya panjang... warnanya oren2 kuning... sesuai kalau aku panggil 'noneng'. Masih anak2 lagi... Tapi sian kucing tu tak berapa bersih, bulu tak terurus, mata dia plak tak berapa elok dua2 belah. Cam kene sakit mata gitu.

Anak kucing tu disuruh pergi tak mau gak dia pergi... 2 orang budak dalam rumah ni memang amat suka ngan kucing, tapi pasal dorang memang alah ngan bulu, so aku memang tak bela laaa. Beberapa hari sebelum tu dorang gasak cerita pasal nak bela pet aje... kalau tak bagi kucing, nak hamster, tak boleh hamster nak rabbit... eiii sumer tu berbulu sayang.... dan tambah lagi... sisa buangan mereka itu tersangatlah 'wangi'nya... at last dorang nak bela turtle... adakah??? Korang pernah dengar spesis 'turtle pingpong?'. Umur dia kalau dah berpuluh tahun pun besar bola pingpong gak.. tu pasal dia dapat gelaran tu.. Tapi tu KIV dulu... tengoklah AbangSayang luluskan ke idak permohonan dorang tu.

Berbalik pada kesah anak terbuang kat rumah tadi... AbangSayang suruh buatkan susu n bubuhkan ubat mata kat kitten tu... Aku godak susu, habis sepiring.. cari2 ubat mata, aiseh aku dah buang le last month. So takdelah rezeki kucing tu nak baik cepat biji matanya..

Petang aku bagi lagi kitten tu susu n makan nasi lagi coz malam sebelum hantar MIL aku nak hantar kitten tu kat kedai makan. Huishhh.. sapa yang nak bela... bukan aku ada kandang ke apa.. bebudak dua orang tu mana bleh tak pegang.. mesti dorang nak dukung2.... kang mengundang penyakit je..

Adoiilaaa hazabnya nak eksport kitten tu... aku kene banyak bersoal jawab ngan si Kristal n Danial. Bebudak tu siap dah bagi nama pada kitten tu.. "Kitty"... antara rayuan2 yang dorang buat adalah :-

1) Sian kitty mak (abis? ko tak sian kat mak ko ni bila menjaga korang siang malam dek sakit sebab bulu?)
2) Sian kitty takde mak (abis? ko nak suruh mak ko ni adopted si kitty tu plak?)
3) Nanti kitty tu tido sejuk (cukup bagus mak ko ni dah bekalkan dia ngan kotak dan kain skali)

Puaslah aku memujuk... aku bagi tau kat Kristal, sattt je lagi mak kitty tu datang nak amik dia... Dah tu bleh plak si kristal tu jawab "Ohh.. mak dia nak amik dia ye? Mak dia nak bawak balik eh? Mak dia dah masak eh? Mak dia nak bawak dia balik makan eh?"

Muka kristal down sangat masa tu... sian anak aku...

Kejiranan 12/6, korang lengkali humban 'anak' korang kat rumah aku siap ye... aku amuk.. aku amuk hingga ke titisan darah yang terakhir... sian kat anak aku tau... emosinya terganggu...

Lengkali kalau nak humban sesuatu kat rumah aku, pastikan ianya amat bernilai dan berbaloi untuk aku dimasa2 akan datang.. dan yang paling penting.. boleh mendatangkan RM kepada aku..... hehehheheheh

8 ulasan:

mama ranggie berkata...

amboi mak aih...garang jugak mak kiye ni yer!

ad berkata...

ko kijam..ko kijam..ko kijammmmmmmmmmmm...kooooo,,,
kiiijjjjjjjaaaammmmmmmmmmmmmmmm!!!!!

tu jer komen tuk entry kali ini..

ad berkata...

err,..nak bg tau..turtle tu pun bau dia x hingat...nak kene cuci selalu..
dicadangkan bela ular albino..xder bulu...najis pun secipot jerr ..bg mkn pun seminggu sekali.. xpun bela iguana/salamander ker..pun bersih jerrr

(ni bukan komen.just info..komen adalah sebagaimana diatas yerr cik lara)

Ms_MER berkata...

Klu yg ble mndatangkn RM, tobat la depa x tinggai depan umah akak :)

viruspadu berkata...

alo...

siannya anak kucing itu

tp kalu sy pun, sy xnak bela kucing gak, pasal bulu dia, sy x suke...

abis tu anak akak nnt leh bela apa???

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

mamaranggie,
Hehehe.. terpaksalah ku dalam keterpaksaan demi kesihatan mereka..

Ad,
Kejam ke?? heheeh tu baru sket je Ad... my true color lum kuar lagi tu... Ulaq? Hissss... ulat gonggok pun aku geli ko nak suruh aku bela ulaq plak... aiiihhh tak mohhh laaa

Ms Mer,
Heheheh lom jumpa lagi jiran segitu.

Virus,
Tah le bapak dia pun buat tak tau je.. dan nampaknya bebudak tu pun cam dah lupa je.. cuma kristal je asik sebut 'kitty'..

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ad,
Iguana tu leh gigit orang ke?

Ad berkata...

iguana x gigit org..makan pun kankung jer..mudh jer nal bela..yg pening sgt manja okey!!..dan setia dgn tuannya..kalau ko marah binatang tubiler dia..dia merajuk dan duk setempat jer..lagipun bdn dia warna hijau..bagus tuk mata kanak2

(err..mcm aku ada bisnes jual alah ni plak siap promote dgn kesungguhan skala 7.6 ritcher)