28 Januari, 2008

Tanpamu...

Apalah nak jadi ngan aku ni... sungguh tak bermakna rasa datang keje takde pc. Kalau aku orang dulu kala tak ngapa, buat surat sumer pakai mesin taip olympia yang besaq gedabak tu..

Hahahahah sapa yang pernah pakai mesin taip jenis tu? Hu... aku masa dulu amik course menaip zaman2 tunggu result SPM pakai mesin taip jenis tu le... perit jari jemari comei aku ni termasuk2 kat antara butang2 huruf tu... Skang ni tak merasa lah nak pakai mesin tu lagi... skang ni sumer dah elektrik..

Minggu lepas keadaan agak membosankan... sebab sabtu n ahad AbangSayang kerja... maka aku ngan anak2 secara tidak langsung berada dalam keadaan kebosanan terlampau.. Budak2 plak aku lantakkan dorang nak buat apa... nak manjat ke nak menyerak... ikut soke hati korangla... janji jangan gado atau cedera.. hehhehe... Aku cam biasalah, dah aku halau budak2 main kat laman, maka tugas aku sebagai 'pembantu rumah' pun bermula... hehehhehehehe. Lepas sapu, ngelap perabot, ngelap brg2 hiasan, ngelap frame2 gambo... mopping... selesai kat hall n bilik2 sumer aku pindah plak ngelap2 kat dapur... Selesai je... aku pun kuar pegi kat hall... le.. aku tengok ada tapak kaki 'toyol' dari pintu masuk sampai le ke bilik kristal... tapak kaki dua hala plak tu... ces.... main kat laman tak pakai selipar ye... tak pasal kene mopping balik...

Memula Danial sibuklah nak tolong ngelap2 skali... dia memang rajin kalau suruh buat bende yang cenggitu... lebih nak main dari nak menolong... tapi smalam aku tak bagi tolong langsung.. aku mintak tolong bila nak cuci peti ais je... Hahahah saat itu aku jadi mandor laaa... itu budak dua orang plak jadi bibik...

Ini hari aku merempat kat pc member aku, nasib baik dia tak ada coz dia pegi ke Desaru untuk riki tempat nak buat family day.. patutnya aku pun pegi skali... tapi last minit aku tak jadi nak ikut sebab KEJE AKU BANYAK ... keje aku banyak sebab AKU SORANG AJE YANG BEKERJA kat Malaysia ni.. ... hehheheehe takle... sebab pc kepunden aku tu le... aku dok pk2, kalau dorang blah aku leh le meronggeng kat pc dorang... ngabiskan keje2 aku yang tertangguh2.. well aku kan pekerja contoh....

Wokeh.. masa tak banyak.. so aku kene bagi2 kan diri aku untuk blog dan untuk kerja.. hehhehe vley gitu?? Biaq adil dan seksama... Aku lom sempat nak load gambo... nanti2 ye..

5 ulasan:

Ad berkata...

family day kat desaru jer utk oekerja contohh???sungguh wasatiah UTM itu...

nasazfrog... berkata...

kalau dok ngan anak2 ok la tuh,,, bleh ajar dorang buat keje sekolah, mengaji ker.. tapi cam tak bes pulak ye dok ayah keje... tak pe la sekali sekala,,, tapak kaki toyol tu yang tak tahan...

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ad, haah kali ni request tempat dekat, dah letih buat jejauh ni.. penat badan den... lagi pulak tarikh dekat2 nak bersalin.. kalau jauh tak ke haru..

Nazas,
belajar, ngaji, membaca tu sumer dah ada schedule... hari cuti ni longgar sket..

Ceera berkata...

kesiannye kena merempat kat pc orang... kat opis kita banyak pc terbiar, hahaha...

ad berkata...

mm..mana plak penyapu lidi ni,...byk dah sawang kat sini....gajah sama badak sumbu main nyorok2 pun mesti tak perasan..

hahahahaha..

*toksey mangah ye kak lara