25 Februari, 2008

Huh...

Tadi pagi aku bangun, buat sarapan, roti telur n nasi goreng... mood aku sangat baik n ceria..

But once hantar anak kat rumah BBsitter, segalanya telah berubah... BBsitter mintak cuti lagi dari 7 - 12hb tiga... dengan alasan nak balik kampung sebab hubby takde kat rumah... Korang vley terima ke alasan ini??? Asal cuti sekolah je mintak cuti gak.. ko tu kan keje jaga anak orang... kalau ko rasa asik nak cuti balik kampung je.. baik ko tak yah jaga anak orang... tensi gede gedean niii...

Siap bleh cakap plak.. "tu pun kalau akak takde masalah"...

Sapa cakap takde masalah??? Banyakkk ooo masalahnya.... aku kene hantar anak aku tempat lain... nak hantar Skudai, mak aku dah jaga anak adik aku... sian plak.. tak menang tangan... jadinya aku kene hantar rumah orang lain... dan hantar di rumah orang lain... i've to pay orang lain...

Dari Januari to February ni aje dah 10 hari dia mintak cuti... kalau keje gomen ni.. siang2 dah kene tunjuk sebab...

So far aku tak pernah potong upah kalau tak hantar budak... w/pun cuti sekolah last year aku hantar kristal sorang n danial aku tak hantar, tapi aku tetap bayar penuh. Aku rasa kali ini aku nak potonglaaa... ateeeee aku nak bayar gak upah orang lain jaga anak aku seminggu...

Mak tak ske aaaa... tak ske... tak ske...tak ske... Hari ni mood aku dah punah...

4 ulasan:

PuteriSatu berkata...

aku baca aku pun tension...eeiiiii....awal tahun cuti dah habis....eeeeeiii....mahu kena darah tinggi klu cenggini....huuhuu...

Fozalin berkata...

mak aiii cuti ngalahkan chegu..... time aku nnt camne la plak ek????

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

wahai ibu dan bakal ibu... situasi aku akan ada yang mewarisinya...

Ad berkata...

sib baiklaa aku laki..selamat!!!