22 Februari, 2008

Pelik tapi benar...

Ceh.. baca topik aku tu terus memasing rasa pelik laaa konon... tapi aku lagi le pelik...

Semalam bil SAJ n bil TNB sampai kat rumah. Bil memang datang tetiap bulan, tapi bukan itu yang aku pelikkan... tapi amount kat bil tu yang aku rasa pelik sket...

Sebelum2 ni bil SAJ dah beberapa bulan RM10... sebelum ni RM5.00 ++ Memanglah amount dia sket... tapi bila datang RM10 tu aku wonder... meningkat sekali ganda... pasal eh?? Tapi semalam dah jadi RM5.70 semula... Ha.. otak tu sentenglaaa nak cakap aku n family tak mandi kan?? Kan??.. Basuh baju tiap2 hari... mesin auto.. siram pokok hari2... basuh keta.. basuh moto.. pool party.. basuh lantai... hem... aku rasa dorang dah betulkan balik agaknya kiraan dorang ni..

Bil TNB pun cenggitu gak.. kebiasaannya tak lebih RM40, pernah sekali jejak RM70.. tu pun masa rumah tengah renovate... tapi semalam datang RM27... Aku rasa penggunaan elektrik aku sama je... aircon pakai, heater pakai.. tv tengok.. kipas pun onn.. pesal plak bil aku sket bulan ni... Dorang dah turunkan kadar ke??? Agaknya nak pilihanraya kot.. keh..keh..keh..keh..

Takpe.. takpe.. kalau bab2 kurang ni aku memang sokeeeeee sesangatnya... jangan lelebih sudah... hehhehee... Jangan bulan depan SAJ n TNB tenyeh bil aku.. aku ngamuk satu kampung.. (ecehhhhhh)..

6 ulasan:

PuteriSatu berkata...

mak ai untungnya ko...aku punya bil letrik mang tak pernah kurang dari RM99.90...leh citer sikit camana ko jimat letrik tuh....citer aar kat aku....

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

mak aii... ko pakai apa sampai cenggitu banyak skali bil ko..

Aku sumer barang letrik kalau tak pakai memang off plug.. tv pun kalau tak tengok aku off plug.. hehehehhe.. penjimatan, kalau kuar rumah lagi le.. memang sumer aku unplug

nasazfrog... berkata...

ha ok la tuh klu caj dia semakin menurun.... dorang pun ader tolak ansur gak tapi pasni klu bil aku pun naik.. hah jom kite p serang...

Ceera berkata...

wakakaka.. biar turun, jangan naik...

saya tak tahu rate2 bil nie, terutama air and api la.. tak pernah bayor lagi la katakan..

ad berkata...

cik lara,bak alamat umah ko..nak kol SAJ & TNB jap,nak suh betulkan meter..adalah tu tgn2 gatal sendal kayu eskrem kat gear meter tu..(pengalaman masa student dulu)

dulu satu umah 10 org 10 biji komputer

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Nazas,
Heheheh... kalau bil naik sesamalah kita menyingsing kain yek...

Ceera,
Sok lusa bila ko dah bergabung ngan monster ko tu... ko akan taule..ehehks...

Ad,
mehle ajo ngan kekanda ko ni ceman anak cucuh batang eskerim tu..