26 Februari, 2008

X ada tajuk...

(Entry ini khas untuk PuteriSatuDuaTigaEmpatLimaEnamTujuh.... sebab dia mintak aku update hari2... hehehheeheheh... pepagi aku dah buat ni tau NIE... ko belanja aku sarap ari ni eh...)

Mari aku bawa korang ke satu dimensi lain... Bayangkan sebuah trailer yang amat panjang... trailer yang panjang harus mempunyai tayar yang bessarr gedabaknya (Ayat ni aku tiru Danial, dia selalu panggil aku 'gedabak'.. ahli syorga betul anak aku).. Tayar yang gedabak itu haruslah tebalkan? Tebal, mampat, compact, teguh, utuh, keras...tak mudah pecah, senang cita kalau setakat paku yang mencucuk tu apalah sangat kiranya....

Dah habis bayangkan?? Ko dah? Ha... ko yang ujung sana dah? Ko yang belah kiri tu dah habis bayangkan? Ko yang belakang skali tu?? Dah bukak mata tak payah pejam lelama... aku nak sambung lagi ni...

Ye.. itulah gambaran keadaan otak aku sekarang ni... medula oblongata... serebrum.. serebelum.. kebal siottttt... Disebabkan kekebalan itu... maka... maka.. maka... maka dan semaka2nya... aku telah berjaya mendapatkan keputusan peperiksaan PTK pada aras 3 untuk dua2 paper. Congratulationssssss to me.. and my comatose damage brain. Owang gomen mesti tau PTK dan aras 3 kan... Tahniah kerana anda sesuai untuk dinaikkan pangkat dan TIADA ANJAKAN GAJI.

Tok nenek betullah... tak naik pangkat pun tak pe... yang penting pada aku adalah kenaikan gaji tu... Susah betul... nak naik gaji lebih kene amek peksa... ini dah kali keberapa aku amik pun aku dah tak ingat.. (hehehheheeh). Tak ikhlas betul... nak bagi naik gaji tu bagi ajelaaaa yang sibuk nak suruh amek2 peksa tu apa kejenahaknya...

Wow.. perfect mess day.... berita tak best dari babysitter + aras 3 untuk PTK + tido hanya 3 jam malam tadi = perfect damage week.. sapa lagi yang nak tambah??? (jangan berani2 mencobakkk).

Besok pagi aku ada appointment ngan specialist kat HSA...

7 ulasan:

~adeQ~ berkata...

takpe, jgn putus asa, teruskan usaha...untuk kenaikan gaji dan kesenangan masa hadapan....uwa....saya pun PTK dapat 3 jugak.....tensi2....

PuteriSatu berkata...

Aik..ada nama aku..? berani ko yek mention nama aku???? huhuuuu...
weh.aku gelak kejap boleh tak..? kejap je....syok gak ambik peksa tu...tak yah pi ofis...dok melahu kat pusat peksa tu setengah hari...dapat cuti lak tuh...syok la tuh...kan..?? ko jangan pikir lulus tak lulus..naik gaji ke tak..ko pikir dapat cuti free jekla yek....muahhaha

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Adeq,
Hehehe.. meh kita tubuhkan kelab yang diberinama KELAB PTK 3 mahahhahaha

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

PuteriSatu,
Ko amek peksa PTK dapat cuti eh?? Musykil sungguh aku ni... ini tak bleh jadi ni...

Ad berkata...

x phmla cik lara PTK2 nie..citerla detail skit.. teknik ko citer ni bukan sajer merosakkan medula oblogata,sereberum dan serebrum aku,malas saraf tunjang dan engsel2 di leher aku sekali!!!

Ceera berkata...

tak naik gaji, chaitttttttt... baik takyah amik exam...

Elyn berkata...

dh name gomen nak naik gaji 50 hengget pun suh pi pekse.... mak aku slalu merungut nk pi pekse tuk naik gaji. tp bile pi pekse die tibai jer ... dh x kose nk bace2 ekekeeekk